Ana Sayfa » Tarifler » Sebze Yemekleri (sayfa 14)

Sebze Yemekleri

Ayvalı Sebze Salatası

Malzemesi  2 adet ayva 2 adet havuç 1 adet orta boy kereviz 100 gram çekilmiş ceviz Yarım su bardağı yoğurt 1 su bardağı mayonez 1 adet limonun suyu Tuz Ayvalı Sebze Salatası Tarifi; Ayvaları yıkayıp kurulayın. Kabuklarını soyup bir büyük kaseye iri iri rendeleyin. Kararmaması için üzerine limon suyu gezdirin. Havuçları ve kerevizi temizleyip yıkayın. Rendenin iri tarafıyla rendeleyip ayvalara …

Devamını oku »

Karışık Baklagiller Yemeği

Malzemesi: 1 çay fincanı kuru fasulye 1 çay fincanı barbunya 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1 adet soğan 2 diş sarımsak Yarım çorba kaşığı domates salçası 2-3 adet domates Yarım limon suyu 1 su bardağı su 1 çay kaşığı kırmızı tatlı pulbiber 1 tatlı kaşığı kimyon 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı nane Yeteri kadar tuz Karışık Baklagiller Yemeği Tarifi: …

Devamını oku »

Izgara Sebze Tabağı

Malzemesi • 500 gram kabak • 500 gram patlıcan • 250 gram sarı biber • 250 gram kırmızı biber • 350 gram hellim peyniri • 100 gram domates sos • 100 gram yoğurt Izgara Sebze Tabağı Tarifi: Kabak, patlıcan, biberler ve hellim peynirlerini dikdörtgen şeklinde keserek ızgarada kızartın. Tabağa dizerek üzerlerine fesleğen sos dökün. Domates sos ve yoğurt ile servise …

Devamını oku »

Bezelyeli ve Mercimekli Yasemin Pilavı Eşliğinde Piliç Emense

Yasemin Pilavı Malzemeleri: + 1 su bardağı yasemin pirinci + 2 yemek kaşığı bezelye + 1 yemek kaşığı yeşil mercimek + 2 yemek kaşığı zeytinyağı + 1 yemek kaşığı tereyağı + 2 çay kaşığı tuz + 2 su bardağı et suyu veya tavuk suyu Piliç Emense Malzemeleri: + 4 adet orta boy piliç göğüs + Yarım orta boy soğan + …

Devamını oku »

Kuru Fasulye ve Patlıcanlı Kuzu Güveci

Malzemeler 300 gram kuzu kuşbaşı 1 adet soğan 3 diş sarımsak 1 adet yeşilbiber 1 adet kırmızıbiber 2 adet patlıcan 2 adet domates 100 gram kuru fasulye 50 gram mısır Kuru Fasulye ve Patlıcanlı Kuzu Güveci Tarifi: Soğan, sarımsak, yeşil ve kırmızıbiberi doğrayın. Bir tavaya 2 kaşık zeytinyağını koyun. Soğanları ve sarımsağı tavada soteleyin. Domatesin kabuklarını soyun ve küçük dilimler …

Devamını oku »

Yeşil Mercimek Aşı

Malzemeler 1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek Yarım kuru soğan 1 çay bardağı pirinç 2 diş sarımsak Yarım dolmalık sarı, kırmızı ve yeşil biber 1 adet domates 1 çorba kaşığı biber salçası Yeterli miktarda tuz, kimyon, pul biber Yeşil Mercimek Aşı Tarifi: Soğanı, sarımsağı ince ince kıyın ve tencerede soteleyin. Renkli biberleri ilave edip soteleme işlemine devam edin. Pirinci, domatesi, …

Devamını oku »

Safranlı Yulaf Üzerinde Sebzeli Sote Piliç

Malzemeler 1 adet tavuk göğsü Yarım adet kuru soğan Yarım adet kırmızı dolmalık biber Yarım adet yeşil dolmalık biber Yarım adet kabak 1 adet küçük boy pırasa 1 su bardağı yulaf 1 tatlı kaşığı safran 1 litre su 1 çay bardağı süt Yeterli miktarda tuz ve baharatlar Safranlı Yulaf Üzerinde Sebzeli Sote Piliç Tarifi: Soğan, kabak ve renkli biberleri küp …

Devamını oku »

Levrekli Pazı Sarma

Malzemeler 1 demet pazı Yarım kilo levrek fileto 100 gram mantar 100 gram kaşar peyniri 1 adet kuru soğan Yarım demet dereotu 1 çay bardağı zeytinyağı 2 çorba kaşığı tereyağı Levrekli Pazı Sarma Tarifi: Pazıları kaynayan suya atın. 30 saniye sonra buzlu suya çıkarın. Bir tencerede zeytinyağı, kuru soğan ve mantarı hafifi soteleyin. Kıyılmış dereotu, tuz, karabiber ekleyip ocaktan alın. …

Devamını oku »

Mercimekli Bulgurlu Yaprak Sarma

Malzemeler: Yarım kilogram asma yaprağı (küçüklerinden) İçi için: 1,5 su bardağı yeşil mercimek; haşlanmış (yarı pişmiş), suyu süzülmüş 1 su bardağı ince (köftelik) bulgur, yıkanmış 3 adet kuru soğan, yemeklik doğranmış 1 yemek kaşığı domates salçası Yarım yemek kaşığı biber salçası 1 tatlı kaşığı karabiber 1 yemek kaşığı nane 8-10 dal maydanoz 1 çay bardağı sızma zeytinyağı 1 tatlı kaşığı …

Devamını oku »

Bamyalı Kuzu

Malzemeler: • 1 kilo parça kemiksiz kuzu eti • 750 gram ayva • 500 gram bamya • 1 baş soğan • 1 demet maydanoz • 1 tutam safran • 1 su bardağı sıvı yağ • Karabiber • Tuz Bamyalı Kuzu Tarifi: Soğanı ince ince kıyın. Tencerede sıvı yağın yarısını kızdırıp içine soğanları ekleyin ve etlerle birlikte 5-6 dakika kavurun. Tuzunu, …

Devamını oku »