Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Tarifler Reçel Tarifleri

Taze Vişne Konservesi

by Yemek Zevki Editör
29 Kasım 2016
in Reçel Tarifleri
473 20
0
Taze Vişne Konservesi
741
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

taze-visne-kompostosu

Taze Vişne Konservesi Malzemeler: (3 Kavanoz İçin (500’er ml’lik)

1 kilo taze vişne

3 litre su

3 su bardağı toz şeker

Sterilize edilmiş kavanozlar

 

Taze Vişne Konservesi Hazırlanışı:

Vişnelerin saplarını ayıklayın, çekirdeklerini çekirdek çıkartıcısı ile vişneleri zedelemeden çıkartın.  Derin bir tencereye su ve şekeri aktarın. Orta ateşte 15 dakika kaynatın. Kavanozları da sterilize edin. Kavanozların içine temizlemiş olduğunuz vişneleri, üstten üç parmak boşluk kalacak şekilde doldurun.  Kaynamakta olan şerbeti kavanozlara aktarın.Kavanozların kapağını sıkıca kapatın. Ters çevirerek muhafaza edin.

 

Kavanozları sterilize etmek için bilmeniz gerekenler:

Geniş bir tencerede bolca su aktarın ve kaynatın. Kaynayınca 1 çorba kaşığı kadar kaya tuzu ekleyin. 10 dakika daha kaynatın. Kaynayan suya metal bir maşa yardımıyla, yani elinizi değdirmeden, önceden iyice yıkayıp kuruladığınız kavanozları ve kapaklarını yerleştirin. Yarım saat boyunca, her tarafı suda kalacak şekilde çevirerek kaynatın. Metal maşa ile suyun içinden kavanozları ve kapaklarını alın. Temiz bir bez üzerine alıp ters çevirerek, yine el değdirmeden kurumasını sağlayın. Kavanozlar tamamen soğuyunca, iç kısımlarına el sürmeden gıdalarınızı doldurun. Sonra kapağını sıkıca kapatın.

Tags: Taze Vişne KonservesiTaze Vişne Konservesi YapımıTazeVişne Konservesi MalzemelerVişneKonservesi
Previous Post

Dondurmalı Bulgur Helvasına Bayılacaksınız

Next Post

Vişneli Kek Tarifi

Yemek Zevki Editör

Next Post
Vişneli Kek Tarifi

Vişneli Kek Tarifi

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki