Ana Sayfa » Tarifler » Reçel Tarifleri » Karadut Reçeli

Karadut Reçeli

Karadut-receli

Karadut Reçeli Malzemeler:

500 gram taze karadut

500 gram toz şeker

Yarım litre su

Yarım limonun suyu

Yarım çay kaşığı tuzsuz tereyağı

Karadut Reçeli Hazırlanışı:

Su ile şekeri kıvam alana dek kaynatın. Yıkayıp süzdüğünüz karadutları kaynayan şerbetin içine atın. Kısık ateşte 10 dakika pişirin. Ocaktan almadan 1 dakika önce limon suyunu ekleyin ve 1 dakika kaynatıp ocaktan alın. Tereyağını da ekleyip meyveleri zedelemeden hafifçe karıştırın. Reçel oda ısısında soğuyunca sterilize edilmiş kavanoza aktarın.

Servis Önerisi: Dilimlenmiş baget ekmekleri kızartın, üzerine krem peynir sürün, reçeli dökün

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir