Ana Sayfa » Tarifler » Reçel Tarifleri » Mandalina Reçeli Nasıl Yapılır?

Mandalina Reçeli Nasıl Yapılır?

Mandalina Reçeli

mandalina-receli

Mandalina Reçeli için Malzemeler:

1 kilo mandalina
750 gram toz şeker
1 çay bardağı mandalina suyu
4 – 5 adet karanfil
1 adet çubuk tarçın
2-3 adet limon tuzu
1 çay kaşığı tereyağı

 

Mandalina Reçeli Hazırlanışı:

Mandalina reçeli için öncelikler mandalinaların kabuklarını soyduktan sonra enine ikiye kesin. Tencereye alıp üzerine şekerini serpin, 1 su bardağı mandalina suyunu dökün. Bu şekilde bir gün boyunca oda ısısında bekletin. Bekletme süreci bittikten sonra ocağın üzerine alın. Orta ateşte kaynamaya bırakın. 10 dakika kaynatıp limon tuzunu ve tereyağını ilave edin. Bir taşım daha kaynatıp ocaktan alın. Soğuyunca sterilize edilmiş kavanozlara aktarın. Kavanozların kapağını sıkıca kapatın.

 

Güzel Reçel Yapmanın Püf Noktaları:

-Dibinin tutmaması için reçeli kaynattığınız kabın içine cam bilye atın.
-Kabarmamamsı için kaba bir miktar tereyağı koyun ve reçeli tahta kaşıkla karıştırın.
-Kıvamını anlamak için suya birkaç damla reçel damlatın. Eğer dağılmazsa kıvamı yerindedir.
-Kayısı, şeftali gibi tatlı meyvelere az; vişne, erik gibi ekşi meyvelere daha çok şeker koymalısınız.
-Bazı reçellerde kullanılacak vanilya, tencere ateşten indirileceği zaman, pişen meyveye katılır. Ardından tencerenin kapağı kapatılıp soğumaya bırakılır.
-Kışa saklanacak reçellerin şekerlenmemesi için içine limon ya da limon tuzu katılmalıdır. Böylece şekeri kestirebilirsiniz.
-Reçeli yapılacak meyveler çürük olmamalıdır.
-Mümkün olduğunca taze ve olgun meyveler seçilmelidir.
-Pişirilirken reçel tahta kaşıkla ve hep aynı yönde karıştırılmalıdır. Aksi taktirde reçel geç kıvama gelir ve sulanır.
-Reçelin üstünde oluşan köpük, kıvamı olduktan sonra, sıcak suya batırılmış metal süzgeçle alınmalıdır.
-Yaptığınız reçeli sıcak ve iyi kurulanmış cam kavanozlara ağzına kadar doldurmalısınız. Üstünü bir kağıtla hava almayacak şekilde örtmelisiniz.
-Kavanozların kapakları reçel a sıcakken ya da soğuduktan sonra kapatılmalıdır.
-Kavanozlar ışık görmeyen, çok sıcak olmayan, ferah yerlerde saklanmalıdır.
-Nefis reçelleriniz kahvaltı sofralarınız için hazır. Afiyet olsun.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir