Ana Sayfa » Tarifler » Reçel Tarifleri » Şekersiz Karadut Reçeli

Şekersiz Karadut Reçeli

karadut-receli

Şekersiz Karadut Reçeli

(1 Kavanoz Reçel İçin)

Şekersiz Karadut Reçeli İçin Malzemeler

2 su bardağı karadut

3 yemek kaşığı Hindistancevizi suyu

2 yemek kaşığı chia tohumu

1 yemek kaşığı limon suyu

2 yemek kaşığı akçaağaç şurubu ya da bal (opsiyonel )

Şekersiz Karadut Reçeli Hazırlanışı

Dutları güzelce yıkayın ve saplarını temizleyin. Orta boy bir tencereye aldıktan sonra, üzerine Hindistancevizi suyunu (Hem harika bir aroma ve tatlılık veriyor,  hem de süper besleyici!), limon suyunu ve akçaağaç şurubunu ekleyin. Orta ateşte arada karıştırarak pişmeye bırakın. Eğer şekere çok düşkünlüğünüz yoksa ya da daha az tatlı seviyorsanız; şurup ya da balın ölçüsünü azaltabilir veya hiç eklemeyebilirsiniz. Reçelinizin taneli değil de püre şeklinde olmasını istiyorsanız, bu esnada bir ezici yardımıyla meyveleri ezebilirsiniz. Meyveler karışımla güzelce bütünleştikten sonra (Bu işlem yaklaşık 10-15 dakika sürüyor), chiaları ekleyin ve altını iyice kısın. 5-10 dakika daha bu şekilde koyulaşmasını ve reçelinizin kıvam almasını sağlayın. Chialar bu görevi gayet başarılı bir şekilde yerine getiriyor, bundan emin olabilirsiniz. İstediğiniz kıvama geldikten sonra ocaktan alabilirsiniz. Hafif ılıdıktan sonra kavanozlara boşaltın ve ağzını sıkıca kapatarak buzdolabında saklayın. Ortalama olarak 2 hafta tazeliğini şekilde koruyor. O kadar süre bile saklayacağınızı pek sanmıyorum, çünkü yemeniz için sizi sürekli olarak çağırıyor!

#ŞekersizKaradutReçeli #ŞekersizKaradutReçeliTarifi #KaradutReçeli #KaradutReçeliTarifi #Reçel #ReçelTarifi #YemekZevki #YemekZevkiDergisi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir