Ana Sayfa » Tarifler » Reçel Tarifleri (sayfa 2)

Reçel Tarifleri

Patlıcan Reçeli

Patlıcan Reçeli Malzemeler: > 1 kilo parmak patlıcan > 7 su bardağı toz şeker > 3,5 su bardağı su > 1 adet limonun suyu > 7-8 adet karanfil tanesi > 1 adet çubuk tarçın Hazırlanışı: Patlıcanların kabuklarını sebze soyacağı ile incecik soyun. Patlıcanları küpler halinde doğrayıp hemen soğuk suya atın. Daha sonra suyunu süzüp tencereye aktarın. Üzerini geçecek kadar su …

Devamını oku »

Mandalina Reçeli

  Mandalina Reçeli Malzemeler: 1 kilo mandalina 1 kilo toz şeker 1 su bardağı mandalina suyu 4-5 adet karanfil 1 adet çubuk tarçın Yarım limonun suyu Mandalina Reçeli Hazırlanışı: Mandalinaları soyun ve temizleyin. Kullandığınız mandalinaların iç zarının çok kalın olmamasına özellikle dikkat edin. Dilim dilim ayırın ve tencereye alın. Üzerine şekerini ve önceden sıkıp ayırdığınız mandalina suyunu dökün. Dilerseniz bu …

Devamını oku »

Cevizli Taze İncir Reçeli

  Cevizli Taze İncir Reçeli Malzemeler: > 1 kilo taze incir > 750 gram toz şeker > 200 gram ceviz > Yarım çay bardağı su > Bir kaç damla limon suyu > Bir tutam tarçın Cevizli Taze İncir Reçeli Hazırlanışı: İncirleri yıkayıp iyice süzdükten sonra tencereye alın. 750 gram şekeri ilave edip bir gece bekletin. Geceden beklettiğiniz incir ve şekeri …

Devamını oku »

Elmalı Havuç Reçeli

Elmalı Havuç Reçeli Malzemeler: > 500 gram havuç > 1 adet golden elma > 750 gram toz şeker > Bir kaç damla limon suyu > 1 çay bardağı su Elmalı Havuç Reçeli Hazırlanışı: Havuç ve elmayı rendeleyin. Üzerine 750 gram toz şekeri ilave edip bir gece bekletin. Şeker ile özdeşleşen reçelinizi ocakta kısık ateşte bir çay bardağı suyu ekleyerek yavaşça …

Devamını oku »

Üzüm Reçeli

Üzüm Reçeli Malzemeler: > 1 kilo taze üzüm > 1 kilo toz şeker > Bir kaç damla limon suyu Üzüm Reçeli Hazırlanışı: Ayıklanmış ve yıkanmış üzümleri tencereye alıp üzerine şekeri ekleyip bir gece bekletin. Kısık ateşte şeker iyice eriyip kaynama noktasına gelene kadar çok fazla karıştırmadan reçelinizi pişirmeye devam edin. Taze üzümler sulu olduğundan su ilave etmeyin. Kaynamaya başladıktan sonra …

Devamını oku »

Böğürtlen Reçeli

Malzemeler: > 1 kilo taze böğürtlen > 1 kilo toz şeker > 1 adet çubuk tarçın > Yarım limonun suyu Hazırlanışı: Böğürtlenleri temizleyip yıkadıktan sonra süzün. Süzdüğünüz böğürtlenleri tencereye aktarın. Üzerine şekeri serpin. Oda ısısında bu şekilde 3-4 saat kadar bekletin. Daha sonra ateşin üzerine alın. Reçel kıvamına gelince limon suyunu ilave edin. 1 dakika daha pişirip ocaktan alın. Soğuyunca …

Devamını oku »

Kayısı Reçeli

Malzemeler: > 1 kilo taze kayısı > 750 gram toz şeker > 1 adet limonun suyu > 2 su bardağı su Hazırlanışı: Kayısıları yıkayıp temizleyin. Çekirdeklerini  çıkarıp ikiye ayırın. Tencereye 2 bardak suyu  ve şekeri aktarın. Orta ateşte şeker eridikten  sonra 5 dakika kaynatın. Kayısıları ekleyin.  Kayısılar yumuşayıp reçel kıvamını alınca  limon suyunu ilave edin. 1 dakika sonra  ocaktan alın. …

Devamını oku »

Böğürtlen Reçeli

Malzemeler: 1 kilo böğürtlen 750 gram toz şeker Yarım çay kaşığı limon tuzu Hazırlanışı: Böğürtlenleri yıkayıp süzdükten sonra tencereye aktarın. Üzerine şekeri ekleyip birkaç saat kadar bu şekilde bekletin. Daha sonra yüksek ateşte birkaç dakika kaynatın. Ateşi kısıp arada bir üzerinde biriken köpükleri temizleyerek 20 dakika kadar pişirin. Ocaktan almaya birkaç dakika kala da limon tuzunu ilave edin. Oda ısısında …

Devamını oku »

Taze Kayısı Reçeli 

Malzemeler: 1 kilo taze kayısı (tercihen sert olanlardan) 700 gram toz şeker 2 su bardağı su Yarım çay kaşığı limon tuzu Hazırlanışı: Kayısıları yıkayıp süzdükten sonra çekirdeklerini çıkartın ve ikiye bölün. Kayısıları tencereye aktarın. Üzerine şekeri ekleyip birkaç saat kadar bu şekilde bekletin. Daha sonra suyunu ekleyin.  Yüksek ateşte birkaç dakika kaynatın. Ateşi kısıp arada bir üzerinde biriken köpükleri temizleyerek …

Devamını oku »

Kireçte Balkabağı Reçeli

Malzemeler: 1 kilo bal kabağı 5 su bardağı toz şeker 2,5 su bardağı su 1 çay kaşığı ucu limon tuzu 1 parça kireç (yarım mandalina büyüklüğünde) Kaymak Hazırlanışı: Kabağı istediğiniz büyüklükte ince dilimler halinde kesin. Kireç topağını suyun içinde incelterek çözülmesini sağlayın. Sönmüş kireç bulamazsanız kireci bol su içinde söndürdükten sonra köpürüp dibe çökünce üstteki suyunu alarak reçel yapımında kullanabilirsiniz. …

Devamını oku »