Ana Sayfa » Tarifler » Reçel Tarifleri (sayfa 4)

Reçel Tarifleri

Böğürtlen Reçeli

Malzemeler 1 kilogram böğürtlen 750 gram tozşeker 2-3 damla limon suyu Böğürtlen Reçeli Tarifi: Böğürtlenleri bol suda yıkayın. Suyunu süzdürün. İyice süzdürülmüş böğürtlenleri bir tencereye alın. Üzerine tozşeker serpin. Kısık ateşte karıştırmadan pişirin. Üzerindeki köpüğü tahta kaşıkla alın. Ateşten alın. Limon suyunu ekleyip karıştırın. İyice soğuyunca kavanozlara doldurup kapaklarını sıkıca kapatın. Serin bir yerde bekletin.

Devamını oku »

Yeşil Ceviz Reçeli

Malzemeler 1 kilogram yeşil taze ceviz 1.5 kilogram toz şeker 1 adet limonun suyu 1 paket karanfil Sönmemiş kireç kaymağı Yeşil Ceviz Reçeli Tarifi: Yeşil cevizlerin dış kabuğunu eldiven giyerek soyun. 8 gün( her gün değiştirilerek ) suda bekletin. Bol su ile yıkayıp kireç kaymağında bir gece bekletin. Yine bol suda yıkayıp 10 dakika kaynatın. Yıkama ve kaynatma işlemini 3 …

Devamını oku »

Bergamot Reçeli

Malzemeler 1 kilogram bergamot 1 kilogram tozşeker 1-2 su bardağı su 4-5 adet karanfil Yarım limonun suyu Bergamot Reçeli Tarifi: Bergamotların kalın kabuğunu ufak ufak doğrayın. Suya koyun. 3-4 gün suyunu her gün değiştirerek suda bekletin. Birkaç kez temiz suda haşlayın. Su ve şekerle şerbeti hazırlayın. Bergamotları içine atın. Bergamotlarla birlikte karanfilleri ekleyerek orta ateşte yarım saat pişirin. Bergamotlar şeffaflaşıp …

Devamını oku »

Fındıklı İncir Reçeli

Malzemeler 1 kilogram tozşeker 1 kilogram olgun taze incir 1.5 litre su Yarım limon suyu 200 gram kavrulmuş, iri dövülmüş fındık Fındıklı İncir Reçeli Tarifi:  Su ve şekeri bir tencerede kaynatın. Şerbet kıvama gelmeye başlayınca incirleri ve limon suyunu tencereye koyun. İncirler yumuşayınca ateşten alın. Dövülmüş fındık ekleyin. Soğuyunca kavanozlara koyun.

Devamını oku »

Turunç Reçeli

  Malzemeler   1 kilogram turunç 6 su bardağı toz şeker 2 çorba kaşığı limon suyu   Turunç Reçeli Tarifi: Turunçların üst kabuğunu beyaz etli bölüme zarar vermeden soyun. Beyaz kabuğu bir bıçakla kazıyarak alın ve 1 parmak kalınlığında dilimlere ayırın. Turunç kabuklarını rulo şeklinde sarıp ipe dizin. Kaynar suya atıp yumuşayana kadar haşlayın. Tenceredeki suyu süzdükten sonra turunç kabuklarının …

Devamını oku »