Un Kurabiyesi (1-2 Tepsi İçin) Un Kurabiyesi İçin Malzemeler: 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı pudra şekeri 3,5-4 su bardağı un 1 çay kaşığı kabartma tozu 1 paket vanilya Un Kurabiyesi Hazırlanışı: Sıvı yağ ile pudra şekerini mikserle çırpın. Kabartma tozunu ve unu azar azar kontrollü olarak ekleyin. Ele yapışmayacak bir kıvama kadar yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar …
Devamını oku »Tarifler
Revani Tarifi
Revani (8-10 Kişilik) Revani İçin Malzemeler: Hamuru İçin: 3 adet yumurta 3 Türk kahvesi fincanı irmik 3 yemek kaşığı yoğurt 4 Türk kahvesi fincanı toz şeker 4 Türk kahvesi fincanı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 1 adet limonun rendelenmiş kabuğu Şerbeti İçin: 8 Türk kahvesi fincanı toz şeker 8 Türk kahvesi fincanı su 1 çorba kaşığı limon …
Devamını oku »Tuzlu Çay Kurabiyesi Tarifi
Tuzlu Çay Kurabiyesi (1 Tepsi İçin) Tuzlu Çay Kurabiyesi İçin Malzemeler: 125 gram tereyağı 1 çay bardağı sıvı yağ 1 adet yumurtanın akı 1 kahve fincanı toz şeker 2 çay kaşığı tuz 1 paket kabartma tozu 1 çay kaşığı mahlep 2,5-3 su bardağı un Üzeri İçin: 1 adet yumurtanın sarısı Çörek otu Tuzlu Çay Kurabiyesi Hazırlanışı: Oda ısısında yumuşamış tereyağını, …
Devamını oku »Ekler Tarifi
Ekler (8 Kişilik) Ekler Tarifi İçin Malzemeler: 1,5 su bardağı su 100 gram margarin 4 adet yumurta 1 su bardağı un 1 tatlı kaşığı toz şeker Bir tutam tuz Kreması İçin: 500 ml. süt 1 adet yumurta 1 kahve fincanı buğday nişastası 3 yemek kaşığı un (tepeleme) 50 gram margarin 1 çay bardağı toz şeker Çikolatalı Sos İçin: 250 gram …
Devamını oku »Taze Hurmalı Muffin Tarifi
Taze Hurmalı Muffin (8-10 Adet İçin) Taze Hurmalı Muffin İçin Malzemeler: 3 adet yumurta 1 su bardağı pudra şekeri 2 adet taze hurma 1 tatlı kaşığı tarçın Yarım su bardağı süt Yarım su bardağı su Yarım su bardağı zeytinyağı 1 tutam tuz 2,5 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Taze Hurmalı Muffin Hazırlanışı: Taze hurmaların çekirdeklerini …
Devamını oku »Kakaolu ve Çikolatalı Kek Tarifi
Yeni yılda tatlı yiyelim, tatlı konuşalım… Biraz emek biraz da sabır isteyen kendi ellerinizle hazırladığımız pastaların, kurabiyelerin yeri ayrıdır. Yeter ki elinizin altında her daim bulabileceğiniz malzemeniz hazır olsun. Kakaolu ve Çikolatalı Kek (10 Kişilik) Kakaolu ve Çikolatalı Kek İçin Malzemeler: 6 adet yumurta 2 su bardağı toz şeker 1,5 çay bardağı su 100 gram tereyağı 3 yemek kaşığı kakao …
Devamını oku »Firikli Salata Tarifi
Firikli Salata (4 Kişilik) Firikli Salata İçin Malzemeler: Firik Roka Nane Maydanoz Cherry domates Salatalık Dere otu Mor Soğan Marul Kırmızı kapya biber Yeşil köy biberi Salata Sosu İçin: Koruk suyu Limon suyu Nar ekşisi Balsamik sirke Zeytinyağı Kuru nane Kimyon Pul biber Sumak Karabiber Kekik Firikli Salata Hazırlanışı: Salata sosu için; Bir kasenin içine tüm malzemeleri ekleyip karıştırın. Firiği …
Devamını oku »Kıymalı Pide Tarifi
Kıymalı Pide (4 Kişilik) Kıymalı Pide Tarifi İçin Malzemeler: Hamuru için; 1 su bardağı ılık süt 1 su bardağı su 1 paket yaş maya 4 yemek kaşığı sıvı yağ 1 yemek kaşığı şeker 5 su bardağı un Tuz Pide İçi İçin: Yarım kilo kıyma 3 adet orta büyüklükte soğan 3 adet orta büyüklükte domates 2 adet yeşil biber 2-3 diş …
Devamını oku »Ispanaklı Bonfile Tarifi
Ispanaklı Bonfile (4 Kişilik) Ispanaklı Bonfile İçin Malzemeler: Yarım kilo ıspanak 600 gram dana bonfile 1 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı domates salçası Yarım kilo süzme yoğurt 3 diş sarımsak Ispanaklı Bonfile Hazırlanışı: Ispanakları tavada 3 dakika çevirin. Yoğurdun içine ezilmiş sarımsakları tuz ile beraber ekleyip karıştırın. Bonfileleri jülyen doğrayın. Tavada tereyağını eritip içine bonfileleri atın, karabiber ve tuz …
Devamını oku »Kayseri Yağlaması Tarifi
Boyut Değiştiren Lezzetler Soğuk kış günlerinde sıcak bir çorba ile içini ısıtmak isteyenler, daha önce karşılaşmadıkları lezzetler ile Özsüt’te buluşacak. Şef Yunus Emre Akkor’un babaannesinin tariflerinden, yüzyıllar öncesinin Saray Mutfağı’na uzanan çorbalar, kış menüsündeki yerini almış. Et ve rokanın buluşması… İlk bakışta İtalyan Mutfağı’ndan bir yemek izlenimi verse de, aslında geçmişi 200 yıla kadar uzanan saklı lezzetlerden biri. Yunus Emre …
Devamını oku »