Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 79)

Tarifler

Azerbaycan Mutfağından Kükü…

azerbeycan yemekleri kükü

Azerbaycan mutfağından Kükü…   Kükü (4 Kişilik) Malzemeler: 1 bağ ıspanak 1 bağ taze kişniş 1 bağ dereotu 3-4 dal maydanoz 1 bağ taze soğan 1-2 dal taze nane 2 adet kuru soğan 2-3 diş sarımsak 2-3 yemek kaşığı tereyağı 5 adet yumurta Sumak, tuz, karabiber Servis için yoğurt Azerbaycan mutfağından Kükü Hazırlanışı: Soğanları yemeklik doğrayıp tereyağında pembeleşinceye kadar kavurun. …

Devamını oku »

Balık Levengisi Tarifi

balık levengisi

Azebaycan Gardaş  Mutfağından Balık Levengisi Tarifi (4 Kişilik) Malzemeler: Büyük bir mevsim balığı (sazan, somon ya da palamut) 2 yemek kaşığı erik salçası Ceviz içi 2 yemek kaşığı nar ekşisi 100 gram kişmiş (çekirdeksiz üzüm) 50 gram kuru erik Tuz, karabiber Hazırlanışı: Erik salçası, nar ekşisi, tuz ve karabiberi karıştırıp sosunu hazırlayın. İyice temizlenen balığı bu sosa bulayın. Ceviz içini …

Devamını oku »

Tavuk Suyuna Sebze Çorbası

tavuk suyuna sebzeli çorba

TAVUK SUYUNA SEBZE ÇORBASI Tenceremde 1 yemek kaşığı kadar zeytinyağında, 1 yemeklik soğanı ve 1 diş sarımsağı çevirip üzerine 1 litre su ekledim. İçine 1 adet havuç, 1 adet patates, 1 adet küçük kereviz ile tavuğun göğüs etinden avuç içi büyüklüğünde bir parça ilave ettim. Sebzelerimi ve tavuğumu pişene kadar haşladım. Tavuğumu tencereden alıp sebzeleri rondodan geçirdim. İçine 1 kahve …

Devamını oku »

Trabzon Hurmalı Kek

Neden mevsimine uygun beslenmemiz gerektiğini anlatan bir yazı okudum. Yazının bir bölümünde şöyle bir bilgi veriliyor: “Mesela kereviz, toprağın altında yetiştiği için kışın dondurucu soğuğuna bile direnip var olabilir. Yapısında kış soğuğuna direnmesini sağlayan vitaminler, mineraller barındırır. Kışın kereviz yediğimizde biz de bu vitaminleri alır ve soğuğa karşı dirençli oluruz.” Bu durum tabi ki bütün kış sebzeleri için geçerli ama …

Devamını oku »

Üzüm Yaprağında Dolma

Kardeş ülke Azerbaycan’a özgün yemeklerin olduğu Gardaş Sofrası etkinliğindeki yemekleri sayfalarımıza konuk ettik. Azerbaycan Yemekleri tariflerini Şef Ziya Şaxbazov Üzüm Yaprağında Dolma hazırladı. AZERBAYCAN YEMEKLERİ Gezginler tarafından belgelenmiş çeşit zenginliği, doğal malzemelerle ve değişik pişirme yöntemleriyle hazırlanan Azerbaycan yemekleri hakkında biraz olsun fikir sahibi olabilmek adına Azerbaycan mutfağına uğradık. Azeri mutfağının en önemli özelliği çeşit zenginliği ile doğal malzemelerden yapılan yemekler. Bütün …

Devamını oku »

Tarihten Süzülen Lezzetli Sentez: Paella

domestik diva

Tarihten Süzülen Lezzetli Sentez: Paella Deniz İspanya’nın en eski ve özel lezzetlerinden Paella’ya dair güzellikleri bizlerle paylaşıyor. İspanya mutfağının ilk akla gelen, en eski ve en özel yemeklerinden biridir hiç şüphesiz Paella… Bu özel yemek sipariş edildiğinde pişirilip, masanıza doğrudan pişirildiği tavada gelir. Bu derin olmayan, sağı solu yanmış görünen metal tava, masanıza geldiği anda oldukça sıcaktır çünkü gerçek bir …

Devamını oku »

Kahve ve Bitter Çikolatalı Tam Buğday Kurabiye

kurabiye

Kahve ve Bitter Çikolatalı Tam Buğday Kurabiye tarifini sağlığınızı düşünerek hazırladık. Yedikten sonra kan şekerinizle oynamayacak, hatta sizi daha enerjik ve mutlu hale getirecek kahveli kurabiyemi mutlaka denemelisiniz. Kahve ve Bitter Çikolatalı Tam Buğday Kurabiye Kahve severler için olmazsa olmazlardan biri genellikle yanında yer alacak lezzetli bir kurabiye ya da küçük bir parça iyi çikolatadır. Peki, bunların hepsinin bir arada …

Devamını oku »

Etin Hardalla Birleştiği Müthiş Lezzet…

et hardal

Etin hardalla birleştiği müthiş lezzetti sizler için hazırladık. İşte etin yüzyıllardan beri geri gelen lezzet serüveni… ETİN HARDALLA BİRLEŞTİĞİ MÜTHİŞ LEZZET… Ortada dayanılmaz bir lezzet, müthiş bir rayiha varsa iki olasılıktan söz edebiliriz: Birincisi o yemeğin içinde et olduğu, diğeri ise o işin içinde eti doğru kullanmayı bilen bir çift maharetli el olduğudur. Et yalnızsa şımarmak için hardal ister! Avlanarak …

Devamını oku »

Balkabağı Reçeli tarifi

Balkabağı Reçeli

Kışlık reçel olan balkabağı Reçeli tarifi, havuç reçeli tarifi ve turşu tariflerini Gizem Erman Soysaldı ile yemek stilisti ve şef Müşerref Kartaler’de alacağız. Bir kavanoz ile mutfağınızda, teldolaplarınızda yer açın! Oyuncu ve program yapımcısı Gizem Erman Soysaldı ile yemek stilisti ve şef Müşerref Kartaler’in birlikte hazırladıkları ‘bir kavanoz TELDOLAP’ yemek kitabı raflarda yerini almışken, dergimizin sayfalarını da süslemeye başlasın o zaman! Balkabağı …

Devamını oku »