Sahura ne yapsam? İster akşamdan ön hazırlıklarını yapın ister sahura 1 saat kala kalkıp kolları sıvayın, bu lezzetler hem doyurucu hem de sizi pek fazla yormayacaklardan… Köfteli Pizza (2 Kişilik) Malzemeler: 1 adet hazır ekmek hamuru 1 adet domates, irice dilimlenmiş 6-7 adet siyah zeytin, çekirdekleri çıkartılmış 2 adet sivri biber, irice doğranmış 10-12 adet mini taze peynir 1 …
Devamını oku »Tarifler
Kim korkar glütenten!
Kim korkar glütenten! Glüteni hayatımdan çıkardığımdan beri en büyük sıkıntım unla yapılan ürünlerin alternatifini bulmaktı. Artık iyi bir un öğütücüm var. Bu demektir ki her türlü bakliyattan un elde edeceğim ve bu unlardan kendime yeni yeni tarifler geliştireceğim. İlk tarifimi mercimek unundan yaptığım sandviç ekmeğinden yana kullanmak istedim. Mercimek Unlu Sandviç Ekmeği (8 Adet İçin) Malzemeler: 3 adet yumurta …
Devamını oku »Karne Hediyeleri
Karne Hediyeleri Annelerin yediği ama kilo almadığı, çocukların yediği ve kilo aldığı, güneşli, sağlıklı, çok gezmeli, bol dinlenmeli, renkli kahkahalı, güzel yerler görmeli, yeni deneyimler elde etmeli, öğrenmeli, dinginleşmeli, düşünmeli, bol okumalı, çok uyumalı bir yaz tatili olsun mu? Vallahi olsun. Bütün bir sene sağlıklı beslenmişken karnesi ile eve gelen mini gurmeyi de tabi ki sağlıklı bir pasta ve şekersiz …
Devamını oku »Ramazan pidesi
Ramazan pidesi Ustası tarafından yapılıp odun ateşinde pişen mis gibi pidenin yeri ayrı olsa da, siz de evinizde Ramazan pidesi yapabilirsiniz. Ramazan Pidesi (1 Adet) Malzemeler: Hamuru için: 2.5 su bardağı un 1 çay kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı toz şeker 1 paket kuru maya (10 gram) 1 adet yumurta 1 yemek kaşığı tereyağı Yarım su bardağı ılık su …
Devamını oku »Elmalı Armutlu Hurma
Elmalı Armutlu Hurma (4 Kişilik) Elmalı Armutlu Hurma Malzemeler 200 gram hurma 1 adet elma 1 adet armut 50 gram ceviz içi 1 tatlı kaşığı esmer şeker Vanilya Sos İçin: 1 paket manda kaymağı 2 adet çubuk vanilya 1 tatlı kaşığı tereyağı 1 tatlı kaşığı un Hazırlanışı İkiye böldüğünüz elma ve armutları esmer şeker ile bir kapta soteleyin. Hafif kızardıktan …
Devamını oku »Limonlu Ballı Şerbet
Limonlu Ballı Şerbet (4 Kişilik) Limonlu Ballı Şerbet Malzemeler 8 adet limon 450 gram toz şeker 4 litre su 5 yemek kaşığı bal 5 adet karanfil Yarım dal taze nane 1-2 dal adaçayı Limonlu Ballı Şerbet Hazırlanışı Limonların kabuklarını beyazlara inmeyecek şekilde rendeleyin. Daha sonra sularını sıkın. Oluşan limon kabuğu ve limon suyu karışımına su hariç kalan malzemeleri ekleyin …
Devamını oku »Ebegümeci Oğlak Kapama
Ebegümeci Oğlak Kapama (4 Kişilik) Ebegümeci Oğlak Kapama Malzemeler 1 kilo oğlak eti 4-5 diş sarımsak 1 adet soğan (2’ye bölünmüş şekilde) 2 adet mini havuç 2 adet rezene dalı 1 tatlı kaşığı karabiber 1 demet ebegümeci 1 demet radika 1 demet taze kekik 1 demet taze biberiye 100 gram zeytinyağı Hazırlanışı 1 kilo oğlak etini zeytinyağı ve karabiber karışımından …
Devamını oku »Keçi Peynirli Renki Pazı Sarma
Fatih Şef’ten kolay Ramazan lezzetleri… İftar ve sahur sofralarınıza renk katmak istiyorsanız Eğitmen Şefimiz Fatih Kaya’nın size sürprizleri var..! Keçi Peynirli Renki Pazı Sarma (4 Kişilik) Malzemeler 1 paket renkli pazı yaprakları 100 gram keçi peyniri 100 gram tulum peyniri 100 gram labne peyniri 50 gram ceviz içi 50 gram fındık içi 1 tutam taze nane 1 tutam taze …
Devamını oku »Çilekli Kadayıf
Çilekli Kadayıf (8 Kişilik) Çilekli Kadayıf Malzemeler: 250 gram taze kadayıf 750 gram çilek 5 çorba kaşığı toz şeker 2 çorba kaşığı tereyağı 1 çorba kaşığı buğday nişastası Yarım limonun suyu 2 tatlı kaşığı tarçın Bir avuç ceviz, parçalanmış Çilekli Kadayıf Hazırlanışı: Fırınınızı 175 dereceye ayarlayın. Çilekleri ortadan ikiye kesin, limon suyu, buğday nişastası ve 1 çorba kaşığı şeker …
Devamını oku »Ciğer Sarma
Ciğer Sarma (6 Kişilik) Malzemeler: 1 takım kuzu / oğlak ciğer (gömleği ile birlikte) 1 adet büyük kuru soğan 4 çorba kaşığı domates salçası 1 demet taze soğan Çeyrek demet maydanoz, nane, dereotu karışımı 3 su bardağı pirinç 50 gram dolmalık fıstık 4 çorba kaşığı kuş üzümü 2 çay kaşığı yenibahar 2 çay kaşığı kuru nane 5 çorba kaşığı …
Devamını oku »