Bayram Kahvaltısı Her bayramın kahvaltısı ayrı bir heyecandır. Küçükler büyüklerin ziyaretine gider, küçükler büyür ve büyüklerinden öğrendiklerini, geleneğin izini sürerek günümüzde yaşatmak ister. Ben de öyle bir dönemin hayalini yaşadım ve torunlarım olsaydı, anne ve babalarıyla birlikte bana yani büyükanneleri İnci’ye bayram kahvaltısına ziyarete gelselerdi, onlara neler yapardım dedim ve kolları sıvadım. Hayali bile çok güzel!.. Limonata (10-12 Servis İçin) …
Devamını oku »Tarifler
Patates Püreli Kuzu Tandır
Patates Püreli Kuzu Tandır (6 Kişilik) Malzemeler: 1 adet kuzu kol 50 gram tereyağı 5 adet arpacık soğan 2 adet defne yaprağı Tuz 1 çay kaşığı tane karabiber 1 adet çubuk tarçın Patates Püresi İçin: 1 kilo patates 3 yemek kaşığı tereyağı 1 kahve fincanı sıcak süt 1 yemek kaşığı rendelenmiş Hindistan cevizi Tuz, taze çekilmiş karabiber 2 diş …
Devamını oku »Beğendili Kuzu İncik
Beğendili Kuzu İncik (4 Kişilik) Malzemeler: 4 adet kuzu incik 2 çay kaşığı tane karabiber 1 çay kaşığı tarçın 1 tutam zencefil 2-3 yaprak defne 1 adet büyük boy kırmızı soğan 10 su bardağı su Tuz Beğendi İçin: 2 adet orta boy bostan patlıcanı 100 gram rendelenmiş eski kaşar peyniri 50 gram rendelenmiş mozzarella peyniri 1 tatlı kaşığı tereyağı …
Devamını oku »Un Helvası
Un Helvası (6 Kişilik) Un Helvası Malzemeler: 2 su bardağı un 100 gram margarin 1 tatlı kaşığı tarçın Şerbeti İçin: 2,5 su bardağı su 1,5 su bardağı toz şeker Hazırlanışı: Şerbeti için; Şeker ile suyu tencereye aktarın. Orta ateşte 10 dakika kaynatın. Ocaktan alın. Una eklemeden önce yeniden kaynatmanız için bir kenarda bekletin. Tencerede margarini eritin, unu ekleyin. Unun kokusu …
Devamını oku »Şölen Tadında Yemekler
Şölen Tadında Yemekler Polat Renaissance Hotel Yeşilköy’ün şeflerinden Serkan Yaman bize hem geleneksel, hem yapımı ve malzemesini bulması kolay et yemekleri tarifleri paylaştı. Geleneksel tatlılar ise yine aynı ekipten şef Ercan Yıldız’a ait… Fotoğraflar: Hande GÖKSAN – Fotoğraf Asistanı: Murat ERDOĞAN Prodüksiyon: İnci BAK Şekerpare (4 Kişilik) Malzemeler: 200 gram margarin 1 su bardağı pudra şekeri 4 …
Devamını oku »Etli Yaprak Sarması
Etli Yaprak Sarması (4 Kişilik) Malzemeler: 500 gram dolmalık kıyma 250 gram asma yaprağı 2 adet domates 2 adet kuru soğan Yarım demet maydanoz Yarım demet taze soğan Bir avuç taze nane 1 çay bardağı pirinç Tuz, karabiber, kuru nane Hazırlanışı: Domatesleri rendeleyin. Kuru soğanı, maydanozu ve yeşil soğanları ince ince doğrayın. Kıymaya kalan iç malzemeyi ekleyip karıştırın. Asma yapraklarını …
Devamını oku »Babaannem’in Yemekleri…
Babaannem’in Yemekleri… Bayram demek benim için aile demek. Ailemden ayrı tatil yaparak geçirdiğim bayramlarda içimi bir burukluk kaplıyor. Çocukları ziyaretlerine gelmeyen yaşlılar gibi yalnız ve üzgün hissediyorum kendimi. Belki bunları düşünmek için yaşım çok genç ama benim gibi büyük bir aileye sahipseniz ve onlarla bir arada olmayı çok seviyorsanız ne demek istediğimi anlayacaksınız. İlk gençlik yıllarımdaki bayramlarda 15-16 kişi, bayramın …
Devamını oku »Limonun en serin hali: Konsantre Limonata
Limonun en serin hali: Konsantre Limonata Yaz aylarının en serinletici içeceklerinden limonatanın konsantre halini her daim buzluğunuzda muhafaza edebilirsiniz. İlk yapım aşamasında sürekli ovarak biraz emek istese de sonucunu görünce “Ne iyi yaptım, ellerime sağlık!” diyeceksiniz. Limon Şerbeti (3 Litre Limonata İçin) Malzemeler: 1 kilo limon 1 parça zencefil (ceviz büyüklüğünde) 2-3 dal taze nane 2 litre su …
Devamını oku »Bulgurlu Sarma
Bulgurlu Sarma ‘’Kuyrukyağı ve yağlı kıymayla yapılırdı bulgurlu sarma. Zırh kıymasıyla veya bulma imkanınız yoksa bir defa çekilmiş kıymayla hazırlayın. ‘’Çok datlı olmuş’’ derdi, anneannem ayıla bayıla yerken. ‘’ Bulgurlu Sarma (8 Kişilik) Malzemeler: 300 gram yağlı kıyma (bir defa çekilmiş) 500 gram pilavlık bulgur 1 adet kuru soğan 3 diş sarımsak 1 adet yeşil biber 1 adet …
Devamını oku »Cevizli Yassı Kadayıf
Cevizli Yassı Kadayıf ‘’Annemin anlattığına göre, anneannem gençken mangal ateşine oturttuğu bakır tepsiye önce tereyağını koyarmış. Yağ eridikçe kadayıfı tepsiye alır, el yordamıyla parçalarmış. İçeride misafir otururken mangal başımda bastığı kadayıf çevire çevire pişirirmiş. Bu yönteme Türk mutfağında ‘’kırma kadayıf’’ denir. Bizim tarifimiz, sonraları bu zahmetli yöntemin yerine anneannemin tercih ettiği şiresi bol, cevizli yassı kadayıf yani gadeyiftir… ‘’ …
Devamını oku »