Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 254)

Tarifler

Portakallı ve Zencefilli Mercimek Çorbası

 (4 Kişilik) Malzemeler 1 su bardağı kırmızı mercimek 1 adet kuru soğan 1 çorba kaşığı tereyağı 1 çorba kaşığı sıvıyağ karışımı 1 adet portakal 6 su bardağı tavuk suyu 1 çay kaşığı taze ince rendelenmiş zencefil Hazırlanışı İnce rendelenmiş soğanı, tereyağı ve sıvıyağ karışımında kavurun.Daha sonra kırmızı mercimek ilave edin.Biraz karıştırdıktan sonra tavuk suyunu ekleyin.Karıştırılmaya devam edin.Ardından portakal kabuğu rendesi, …

Devamını oku »

Biberiye Soslu Kuzu Karski

Malzemeler: • 600 gram kuzu karski • 40 gram biberiye • 200 gram pirinç • 50 gram badem • 200 gram tereyağı • 300 gram patates • 30 gram tuz • 20 gram karabiber • 100 ml. süt • 20 gram kaşar Biberiye Soslu Kuzu Karski Tarifi: Tereyağının yarısıyla bademleri soteleyin. Bademleri soteledikten sonra önceden yıkadığınız pirinci tencereye ekleyin ve …

Devamını oku »

Anadolu Kebabı

Malzemeler: • 4 adet tırnak pide • 200 gram tereyağı • 100 gram sıvı yağ • 60 gram domates • 40 gram kuru soğan • 15 gram sarımsak • 10 gram tuz • 10 gram karabiber • 500 gram biftek • 120 gram sarımsak Anadolu Kebabı Tarifi: Tereyağın yarısını bir tavaya alıp eritin. Yağın içerisine kuru soğanı ve sarımsağı küp …

Devamını oku »

Kurutulmuş Patlıcan ve Biber Dolması

Malzemeler: • 10 adet kuru patlıcan • 10 adet kuru biber • 150 gram dana kuşbaşı • 60 gram kuru soğan • 20 gram sarımsak • 10 gram maydanoz • 70 gram domates • 60 gram pirinç • 10 gram tuz • 5 gram karabiber • 5 gram pul biber • 10 gram sumak • 20 gram nar ekşisi • …

Devamını oku »

Havuçlu ve Bademli Pasta

Malzemeler: • 4 adet yumurta • 1,5 su bardağı toz şeker • 2 su bardağı rendelenmiş havuç • 1 çay bardağı zeytinyağı • 2 çay kaşığı kabartma tozu • 2,5 su bardağı un • 1 çorba kaşığı tarçın • 1 su bardağı dövülmüş badem içi Dış Kaplaması İçin: • 1 paket kremşanti • 200 gram labne peyniri • 2 çay …

Devamını oku »

Çilekli Rulo Pasta

Malzemeler: Pandispanyası için: • 4 adet yumurta • 1 su bardağı toz şeker • 1 su bardağı un • Çeyrek su bardağı nişasta • 1 paket vanilya • 1 çay kaşığı limon suyu • Yarım çay bardağı sıcak su Muhallebisi İçin: • Yarım litre süt • 3,5 çorba kaşığı toz şeker • 3 çorba kaşığı un • 125 gram margarin …

Devamını oku »

Laz Böreği

Malzemeler: • 16 adet hazır baklavalık yufka • Yarım su bardağı eritilip ılınmış tereyağı • 1 litre süt • 2 adet yumurtanın sarısı • 4 çorba kaşığı toz şeker • 5 çorba kaşığı un • 1 çorba kaşığı nişasta • 1 paket vanilya • Bir tutam taze öğütülmüş karabiber Şerbeti İçin: • 2 su bardağı toz şeker • 2 su …

Devamını oku »

Cosmopolitan

Malzemeler: • 1 kahve fincanı yaban mersini suyu • 1 kahve fincanı üzüm suyu • 2 çorba kaşığı vişne suyu • 2 çorba kaşığı limon suyu • Dilimlenmiş limon • Birkaç adet taze üzüm Cosmopolitan Tarifi: Meyve sularını blenderde iyice karıştırın. Önceden soğutulmuş buzlu servis bardağına aktarın. Taze üzüm ve limon dilimleri ile süsleyip hemen servis yapın.

Devamını oku »

Karamelli Buzlu Kahve

Malzemeler: • 3-4 adet buz • 1 tatlı kaşığı karamel şurubu • 1 çay bardağı espresso • 1 su bardağı süt • 1 çorba kaşığı süt kreması Karamelli Buzlu Kahve Tarifi: Servis bardağını buzla doldurun. Üzerine sırasıyla karamel şurubunu, esspressoyu, sütü ve blender yardımı ile köpük haline getirdiğiniz kremayı ilave edin. Hemen servis yapın.

Devamını oku »

Elmalı Limonata

Malzemeler: • 1 adet yeşil elma • 1 su bardağı limonata • 1 tatlı kaşığı yeşil limon suyu • Buzlu bardak • Siyah üzüm Elmalı Limonata Tarifi: Elmanın suyunu sıkın, limonata ile birlikte karıştırın. Önceden buzlukta beklettiğiniz soğuk bardağa elmalı limonataya aktarın. Yeşil limon suyunu sıkıp isteğe göre siyah üzüm ile birlikte servise hazır edin.

Devamını oku »
Deneme bonusu