Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 254)

Tarifler

Dana Ciğeri, Patates Püresi ve Bezelyeyle

Malzemeler: • 1 kilo dana ciğeri • 500 gram bezelye • 200 gram dana prosciutto • 750 gram patates • 350 gram tereyağı • 350 ml. krema Hazırlanışı: Dana ciğeri Ciğerlerin üzerindeki zarları temizleyin. 1,5 cm. kalınlığında dilimledikten sonra tuzlayın. Tavayı ısıtıp içine az ayçiçeği yağı ekleyin. Tuzladığınız ciğerlerin her iki tarafını tavada birer dakika karamelize edin. Ceviz büyüklüğünde tereyağı …

Devamını oku »

Zeytinyağlı Karışık Dolma ve Sarma

Malzemeler: 1 çorba kaşığı kuş üzümü 2 tatlı kaşığı yer fıstığı 3 adet soğan 3 kahve fincanı pirinç 5-6 dal maydanoz 5-6 dal dereotu Kuru nane, yeni bahar, tuz, karabiber 1 tatlı kaşığı toz şeker 5 çorba kaşığı zeytinyağı 2 çorba kaşığı ayçiçeği yağı 2 su bardağı su   Hazırlanışı: Soğanları soyup kıydıktan sonra geniş bir tencerede ayçiçeği yağı ile …

Devamını oku »

Sultan Sarma

Malzemeler: 1 adet kuzu kol 250 gram dana kıyma 250 gram kuzu kıyma 50 gram Antep fıstığı içi 1 adet yumurta 3 adet soğan 2 diş sarımsak Tuz, beyaz biber   Hazırlanışı: Kuzu etini kol kemiğinden ayırın. Tuz ve beyazbiber ile tatlandırın. Çukur bir kabın içine kıymaları, yumurtayı, rendelenmiş soğanı, kıyılmış sarımsakları, Antep fıstığı içini, tuzu ve baharatı ekleyin. İyice …

Devamını oku »

Sütlaç

Malzemeler: 1 litre süt 1 çorba kaşığı buğday nişastası (tepeleme) 1,5 çay bardağı pirinç 2 çay bardağı toz şeker 1 tatlı kaşığı çam sakızı 4 top çilekli dondurma 1 kase hazır pişmaniye 1 adet kağıt helva   Hazırlanışı: Pirinci, şekeri ve çam sakızını sütlacı pişireceğiniz tencereye aktarın. İyice karıştırın. Kısık ateşte muhallebi kıvamına gelene dek kaynatın. Nişastayı, birkaç kaşık su …

Devamını oku »

İncirli Kek

Malzemeler: 100 gram tereyağı 100 gram toz şeker 2 adet yumurta 1 paket kabartma tozu 150 gram un 1 çay bardağı süt 2 adet siyah incir 1 tatlı kaşığı tarçın Üzeri için: 100 gram labne 1 çorba kaşığı pudra şekeri 3-4 adet siyah incir 1 çorba kaşığı esmer toz şeker 1 çay kaşığı tarçın Hazırlanışı: Üzeri için; Labne ile pudra …

Devamını oku »

Kuzu Külbastı

Malzemeler: 800 gram kuzu eti 4 dal taze biberiye 4 dal taze kekik 2 adet domates 4 adet sivri biber 4 adet patlıcan 100 gram tereyağı 200 gram un 1 küçük kase rendelenmiş eski kaşar peyniri Tuz, beyaz toz biber 4 dilim milföy hamuru Hazırlanışı: Milföy hamurlarını orta boy yuvarlak kelepçeli kalıplara sararak fırında kızartın. Kalıptan dikkatlice çıkartarak daha sonra …

Devamını oku »

Kuşağzı Mantı

Malzemeler: 500 gram un Tuz, beyaz toz biber 4 adet yumurta 80 gram su 400 gram dana kıyma 1 adet orta boy soğan 1 diş sarımsak Sumak, kuru nane 4 çorba kaşığı domates sos 2 çorba kaşığı tereyağı 1 büyük kase yoğurt Taze nane yaprakları   Hazırlanışı: Hamur için; Unu, tuzu ve beyaz biberi eleyip harmanlayın. Ortasını havuz gibi açıp …

Devamını oku »

İncirli Puding ve Tiramisu

Malzemeler İncirli Muhallebisi İçin: 1 litre süt 2 çorba kaşığı buğday nişastası 2 çorba kaşığı pirinç unu 1 çay bardağı toz şeker 1 paket vanilya 4 adet siyah incir Çikolatalı Tiramisu İçin: 3 adet yumurtanın sarısı 1 kahve fincanı toz şeker 120 gram mascarpone peyniri 1 su bardağı krema 160 gram bitter çikolata Hazırlanışı: İncirli muhallebi için; Sütü, nişastayı, unu, …

Devamını oku »

Orman Meyveleri Karışımı

Malzemeler: 1 su bardağı çilek suyu 2 su bardağı vişne suyu 1 çay bardağı elma suyu 1 şişe soda 1 adet limonun suyu Taze nane yaprakları 2 adet kırmızı erik   Hazırlanışı: Meyve sularını iyice karıştırdıktan sonra sürahiye aktarın. Sodayı, nane yapraklarını ve dilimlenmiş kırmızı erikleri ekleyin. Karıştırıp soğuk servis yapın.

Devamını oku »