Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Limonlu Cheesecake

Limonlu Cheesecake

0176Malzemeler:

Bisküvili Karışım İçin:
• 2 paket burçak bisküvi
• 50 gram tereyağı
• 1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
• 1 çay kaşığı tarçın
• 1-2 çorba kaşığı limon suyu
Peynirli Karışım İçin:
• 400 gram labne peyniri
• 200 ml. krema
• 100 gram ricotta peyniri
• 1 çorba kaşığı mısır nişastası
• 1 çorba kaşığı un
• 1 kahve fincanı toz şeker
• 4 adet yumurta

Üzeri İçin:
• 1 kahve fincanı mısır nişastası
• 2 çorba kaşığı mısır nişastası
• 2 adet yumurtanın sarısı
• 1 kahve fincanı soğuk su
• 1 kahve fincanı sıcak su
• 1 çorba kaşığı tereyağı
• 1 çay bardağı limon suyu
• 1 adet limonun rendelenmiş kabuğu

Hazırlanışı:
Kreması için; Mısır nişastasını şekerle birlikte harmanlayın. Yumurta sarılarını soğuk su ile karıştırıp nişastalı karışıma yedirin. Karışımı sos tenceresine alın. Kısık ateşte, sürekli karıştırarak krema kıvamına gelene dek pişirin. Ocaktan alın, ılınınca sıcak su ile tereyağını ekleyin. Hızlıca karıştırıp en son limon suyunu da ilave edin. Tekrar ocağa alın, muhallebi kıvamına gelene dek pişirin. Ocaktan alın, arada bir mikser yardımı ile çırparak soğumaya bırakın.
Tereyağını eritip ılınmaya bırakın. Bisküvileri irice parçalayıp mutfak robotuna aktarın. Limon suyunu, tarçını ilave edin. İyice karıştırın. Hamuru kelepçeli kalıba elinizle bastırarak yayın. İç malzemeyi hazırlarken bu şekilde buzdolabında bekletin.
İç malzemesi için; Yumurtaları şekerle birlikte köpük köpük olana dek çırpın. Peynirleri, kremayı ve unları ekleyin. Birkaç dakika daha çırpın.
Peynirli karışımı bisküvili karışımın üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında 35-40 dakika pişirin. Fırından alın, soğuyunca limonlu karışımı ince bir tabaka halinde sürün. Buzdolabında birkaç saat beklettikten sonra dilimleyip servis yapın.

OKU ➤  Mini Bezeler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir