Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Katmer Tatlısı (Kahiye)

Katmer Tatlısı (Kahiye)

katmerMalzemeler:

12 adet hazır baklava yufkası

200 gram ince çekilmiş Antepfıstığı içi

50 gram taze kaymak

50 gram tereyağı

Şerbeti İçin:

1 kilo toz şeker

500 ml. su

1 adet limonun suyu

 

Hazırlanışı:

Şerbeti için; Şeker ile suyu yoğun bir kıvam elde edene dek kaynatın. Limon suyunu ekleyip birkaç taşım daha kaynatın. Ocaktan alarak soğumaya bırakın.

Yufkaların aralarına eritilip ılınmış tereyağı sürerek üst üste yerleştirin. Yufkaların üzerine spatula yardımı ile kaymaktan sürün, Antepfıstığı içi serpin. Zarf şeklinde katlayıp fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 190 dereceye ayarlı fırında, iyice kızartın. Fırından alın, kızaran yufka sıcakken soğuyan şerbeti hemen üzerine dökün. İsteğe göre ılık olarak da servis yapabilirsiniz.

OKU ➤  Bayram Tatlıları: Laz Böreği Ve Çilekli Rulo Pasta

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir