Malzemesi 2 adet koyun gerdanı 3 su bardağı aşurelik buğday 1 su bardağı nohut 50 gram tereyağı Tuz, karabiber, pul biber Üzeri için: 20 gram tereyağı 1 çay kaşığı toz biber 1 tatlı kaşığı pul biber Kıyılmış maydanoz Koyun Gerdanlı Nohutlu Keşkek Tarifi; Buğdayı, nohutu ve gerdan etlerini yıkayıp süzün. Safir Düdüklü tencerenin kapağı açıkken 9 bardak su ilave edip …
Devamını oku »Tarifler
Hünkar Beğendi
Malzemesi 50 gram tereyağı 500 gram kuşbaşı doğranmış kuzu eti 3 adet domates 1 çorba kaşığı domates püresi 3-4 adet yeşil biber Tuz, karabiber 4 adet közlenmiş patlıcan 1 çorba kaşığı limon suyu 2 çorba kaşığı (tepeleme) un 1 su bardağı sıcak süt 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri Hünkar Beğendi Tarifi; Soğanı soyup kıyın. Miray Beyaz tencerede tereyağının yarısı …
Devamını oku »Kıyma Soslu Kepekli Erişte
(4 kişilik) Hazırlanma Süresi: 20 Dakika Pişirme Süresi: 15 Dakika Zorluk Derecesi: ** Malzemeler 2 su bardağı kepekli erişte 100 gram kıyma 1 adet soğan 2 adet domates 2 adet yeşil biber 2 yemek kaşığı zeytinyağı Yeteri miktarda kekik ve reyhan Karabiber, tuz Kıyma Soslu Kepekli Erişte Tarifi: Erişteyi kaynar tuzlu suda 7-8 dakika haşlayıp süzün. Soğanı domatesi ve …
Devamını oku »Kıymalı Krep
Malzemesi 250 gram kıyma 1 çorba kaşığı sıvı yağ 1 adet kıyılmış soğan 2-3 adet sivribiber 1 çorba kaşığı domates püresi Tuz, karabiber Krep hamuru için: 2 su bardağı un 2 su bardağı süt 2 adet yumurta 1 çay kaşığı tuz Kıymalı Krep Tarifi; Krep hamuru için un, süt, yumurtalar ve tuzu çırpın. Cera-Moni Plus tavayı ısıtın. Hamurdan küçük bir …
Devamını oku »Tavuklu Sebze Çorbası
Malzemesi 250 gram tavuk göğsü (küp doğranmış) 1 adet büyük boy kuru soğan (küp doğranmış) 1 adet orta boy kereviz (küp doğranmış) 1 adet orta boy havuç (küp doğranmış) 1 adet orta boy kabak (küp doğranmış) 1 adet orta boy kırmızı pancar (küp doğranmış) 1 adet orta boy pırasa (küp doğranmış) 1 adet orta boy patates (küp doğranmış) 2 diş …
Devamını oku »Tavuklu Pazı Sarması
Malzemeler 3 demet pazı yaprağı Yarım kilo tavuk göğüs eti 2 adet soğan 2 adet domates 1 demet nane 1 demet maydanoz 1 çay bardağı haşlanmış pirinç 2 su bardağı su 2 çorba kaşığı sıvı yağ Tuz, karabiber Tavuklu Pazı Sarması Tarifi: Tavuk etini haşlayıp tel tel ayırın. Soğanları küp şeklinde doğrayıp tuzla ovun. Domatesleri soyup kuşbaşı doğrayın. Maydanoz ve …
Devamını oku »Bal Kabağı Dolması
Malzemeler: 1 orta boy bal kabağı 1 kg. gulaş kesilmiş sığır eti 1 büyük baş soğan 2 diş sarımsak 2 büyük domates 1 yeşil biber 2 tatlı kaşığı toz şeker 10 adet kuru kayısı 3 patates 3 tatlı patates 2 su bardağı et suyu (2 etsu tabletle hazırlanmış) 1 su bardağı konserve mısır 100 gr. tereyağı 4 çorba kaşığı sıvıyağ …
Devamını oku »Patlıcan Biber ve Dolma Turşusu
Malzemeler 2.5 kilo kırımızı yağ ve yeşilbiber 2.5 kilo küçük yumuşak patlıcan 1 demet kereviz yaprağı 1 orta boy lahana 500 gram ince sivri biber 500 gram haşlanmış havuç 1 kilogram alacalı domates 500 gram kırmızı yağ biberi 3 baş sarımsak 2 su bardağı üzüm sirkesi 10 su bardağı su Ağız tadı kadar tuz Patlıcan Biber ve Dolma Turşusu Tarifi: …
Devamını oku »Tavuklu Salata
Malzemesi 2 adet haşlanmış tavuk göğsü 1 bağ roka Iceberg salata 2 adet turp 15- 20 adet çekirdeksiz yeşil zeytin 2 adet domates 2 adet salatalık 2 adet havuç Tavuklu Salata Tarifi; Tavuğu haşlayıp kalın şeritler halinde kesin. Iceberg’i elinizle parçalayıp diğer doğradığınız malzemelerle karıştırın. Üzerine tavukları ekledikten sonra balsamik sos ile birlikte servis yapın.
Devamını oku »Soslu Bonfile
Malzemesi 600 gram bonfile (4 parçaya ayrılmış) 2 çorba kaşığı zeytinyağı 4 adet patates (küçük boy) 4 dal fesleğen (kıyılmış) 1 su bardağı süt 1 tatlı kaşığı tereyağı Tuz Karabiber Çeri domates Konserve Meksika fasulyesi Konserve kuşkonmaz 1 su bardağı kadar balsamik sirke 1 yemek kaşığı bal 1 çay bardağı soya sosu Soslu Bonfile Tarifi; Etleri önce kızgın tavada her …
Devamını oku »