Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 255)

Tarifler

Koyun Gerdanlı Nohutlu Keşkek

Malzemesi  2 adet koyun gerdanı 3 su bardağı aşurelik buğday 1 su bardağı nohut 50 gram tereyağı Tuz, karabiber, pul biber  Üzeri için: 20 gram tereyağı 1 çay kaşığı toz biber 1 tatlı kaşığı pul biber Kıyılmış maydanoz Koyun Gerdanlı Nohutlu Keşkek Tarifi; Buğdayı, nohutu ve gerdan etlerini yıkayıp süzün. Safir Düdüklü tencerenin kapağı açıkken 9 bardak su ilave edip …

Devamını oku »

Hünkar Beğendi

 Malzemesi 50 gram tereyağı 500 gram kuşbaşı doğranmış kuzu eti 3 adet domates 1 çorba kaşığı domates püresi 3-4 adet yeşil biber Tuz, karabiber 4 adet közlenmiş patlıcan 1 çorba kaşığı limon suyu 2 çorba kaşığı (tepeleme) un 1 su bardağı sıcak süt 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri Hünkar Beğendi Tarifi; Soğanı soyup kıyın. Miray Beyaz tencerede tereyağının yarısı …

Devamını oku »

Kıyma Soslu Kepekli Erişte

(4 kişilik) Hazırlanma Süresi: 20 Dakika Pişirme Süresi: 15 Dakika Zorluk Derecesi: **   Malzemeler 2 su bardağı kepekli erişte 100 gram kıyma 1 adet soğan 2 adet domates 2 adet yeşil biber 2 yemek kaşığı zeytinyağı Yeteri miktarda kekik ve reyhan Karabiber, tuz Kıyma Soslu Kepekli Erişte Tarifi: Erişteyi kaynar tuzlu suda 7-8 dakika haşlayıp süzün. Soğanı domatesi ve …

Devamını oku »

Kıymalı Krep

Malzemesi  250 gram kıyma 1 çorba kaşığı sıvı yağ 1 adet kıyılmış soğan 2-3 adet sivribiber 1 çorba kaşığı domates püresi Tuz, karabiber  Krep hamuru için: 2 su bardağı un 2 su bardağı süt 2 adet yumurta 1 çay kaşığı tuz  Kıymalı Krep Tarifi; Krep hamuru için un, süt, yumurtalar ve tuzu çırpın. Cera-Moni Plus tavayı ısıtın. Hamurdan küçük bir …

Devamını oku »

Tavuklu Sebze Çorbası

Malzemesi 250 gram tavuk göğsü (küp doğranmış) 1 adet büyük boy kuru soğan (küp doğranmış) 1 adet orta boy kereviz (küp doğranmış) 1 adet orta boy havuç (küp doğranmış) 1 adet orta boy kabak (küp doğranmış) 1 adet orta boy kırmızı pancar (küp doğranmış) 1 adet orta boy pırasa (küp doğranmış) 1 adet orta boy patates (küp doğranmış) 2 diş …

Devamını oku »

Tavuklu Pazı Sarması

Malzemeler 3 demet pazı yaprağı Yarım kilo tavuk göğüs eti 2 adet soğan 2 adet domates 1 demet nane 1 demet maydanoz 1 çay bardağı haşlanmış pirinç 2 su bardağı su 2 çorba kaşığı sıvı yağ Tuz, karabiber Tavuklu Pazı Sarması Tarifi: Tavuk etini haşlayıp tel tel ayırın. Soğanları küp şeklinde doğrayıp tuzla ovun. Domatesleri soyup kuşbaşı doğrayın. Maydanoz ve …

Devamını oku »

Bal Kabağı Dolması

Malzemeler: 1 orta boy bal kabağı 1 kg. gulaş kesilmiş sığır eti 1 büyük baş soğan 2 diş sarımsak 2 büyük domates 1 yeşil biber 2 tatlı kaşığı toz şeker 10 adet kuru kayısı 3 patates 3 tatlı patates 2 su bardağı et suyu (2 etsu tabletle hazırlanmış) 1 su bardağı konserve mısır 100 gr. tereyağı 4 çorba kaşığı sıvıyağ …

Devamını oku »

Patlıcan Biber ve Dolma Turşusu

Malzemeler 2.5 kilo kırımızı yağ ve yeşilbiber 2.5 kilo küçük yumuşak patlıcan 1 demet kereviz yaprağı 1 orta boy lahana 500 gram ince sivri biber 500 gram haşlanmış havuç 1 kilogram alacalı domates 500 gram kırmızı yağ biberi 3 baş sarımsak 2 su bardağı üzüm sirkesi 10 su bardağı su Ağız tadı kadar tuz Patlıcan Biber ve Dolma Turşusu Tarifi: …

Devamını oku »

Tavuklu Salata

 Malzemesi 2 adet haşlanmış tavuk göğsü 1 bağ roka Iceberg salata 2 adet turp 15- 20 adet çekirdeksiz yeşil zeytin 2 adet domates 2 adet salatalık 2 adet havuç  Tavuklu Salata Tarifi; Tavuğu haşlayıp kalın şeritler halinde kesin. Iceberg’i elinizle parçalayıp diğer doğradığınız malzemelerle karıştırın. Üzerine tavukları ekledikten sonra balsamik sos ile birlikte servis yapın.

Devamını oku »

Soslu Bonfile

Malzemesi  600 gram bonfile (4 parçaya ayrılmış) 2 çorba kaşığı zeytinyağı 4 adet patates (küçük boy) 4 dal fesleğen (kıyılmış) 1 su bardağı süt 1 tatlı kaşığı tereyağı Tuz Karabiber Çeri domates Konserve Meksika fasulyesi Konserve kuşkonmaz 1 su bardağı kadar balsamik sirke 1 yemek kaşığı bal 1 çay bardağı soya sosu Soslu Bonfile Tarifi; Etleri önce kızgın tavada her …

Devamını oku »