Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Tarifler Çorba Tarifleri

Mercimek Çorbası

by Yemek Zevki Editör
12 Ekim 2013
in Çorba Tarifleri
483 10
0
Mercimek Çorbası
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

0177Malzemeler:
• 500 gram tavuk kemiği
• 1 adet havuç
• 1 adet soğan
• 5 diş sarımsak
• 3 dal maydanoz
• 1 dal kereviz sapı
• 1 adet sakız kabağı
• 1 adet çubuk tarçın
• 1 litre su
• 300 gram haşlanmış yeşil mercimek
• 150 gram pazı
• Tuz, taze çekilmiş karabiber
• 50 gram süzme yoğurt
• 1 çay kaşığı rendelenmiş limon kabuğu

Hazırlanışı:
Tavuk kemiğini, iri doğranmış havucu, bütün sarımsakları, dörde bölünmüş soğanı, maydanoz ile kereviz sapını, tarçın çubuğunu, irice doğranmış kabağı tencereye alın. 1 litre suyu ilave edin. Orta ateşte, yarım saat kadar kaynatarak kemik suyunu elde edin. Daha sona süzüp çorbayı hazırlayacağınız tencereye aktarın. Diri kıvamda haşlanmış mercimeği, irice doğramış pazı yapraklarını, tuzu ve taze çekilmiş karabiberi ekleyerek birkaç taşım daha kaynatın. Çorbayı ocaktan alın, isteğe göre iyice çırpılmış süzme yoğurt, rendelenmiş limon kabuğu ve grissini ile süsleyerek sıcak servis yapın.

Tags: Çorbalar
Previous Post

Zencefil Limonata

Next Post

Dana Rulado

Yemek Zevki Editör

Next Post
Dana Rulado

Dana Rulado

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki