Ana Sayfa » Tarifler » Çorba Tarifleri » Mercimek Çorbası

Mercimek Çorbası

0177Malzemeler:
• 500 gram tavuk kemiği
• 1 adet havuç
• 1 adet soğan
• 5 diş sarımsak
• 3 dal maydanoz
• 1 dal kereviz sapı
• 1 adet sakız kabağı
• 1 adet çubuk tarçın
• 1 litre su
• 300 gram haşlanmış yeşil mercimek
• 150 gram pazı
• Tuz, taze çekilmiş karabiber
• 50 gram süzme yoğurt
• 1 çay kaşığı rendelenmiş limon kabuğu

Hazırlanışı:
Tavuk kemiğini, iri doğranmış havucu, bütün sarımsakları, dörde bölünmüş soğanı, maydanoz ile kereviz sapını, tarçın çubuğunu, irice doğranmış kabağı tencereye alın. 1 litre suyu ilave edin. Orta ateşte, yarım saat kadar kaynatarak kemik suyunu elde edin. Daha sona süzüp çorbayı hazırlayacağınız tencereye aktarın. Diri kıvamda haşlanmış mercimeği, irice doğramış pazı yapraklarını, tuzu ve taze çekilmiş karabiberi ekleyerek birkaç taşım daha kaynatın. Çorbayı ocaktan alın, isteğe göre iyice çırpılmış süzme yoğurt, rendelenmiş limon kabuğu ve grissini ile süsleyerek sıcak servis yapın.

OKU ➤  Yeşil Salatalı Yaz Çorbası

Tavsiye

RAMAZANA ÖZEL TARİFLER

RAMAZANA ÖZEL TARİFLER Diyetisyen Emre Uzun çorbalar, tatlılar ve içeceklerin Türklerin beslenme alışkanlığında büyük yer …

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir