Ana Sayfa » Tarifler » İçecek Tarifleri » Zencefil Limonata

Zencefil Limonata

limonata Malzemeler:

1 demet taze nane

20 gram taze zencefil

10 adet limon

200 gram toz şeker

7-8 su bardağı su

 

Hazırlanışı:

Limonları iyice yıkayıp süzün, irice doğrayıp geniş bir kaba alın. Üzerlerine şekeri, irice doğranmış taze naneyi ve 1 bardak kaynar su ilave edin. Üzerini kapatıp oda ıssısında en az 6 saat kadar bekletin. Daha sonra üzerine azar azar su ilave edip elinizle ovarak süzgeç yardımı ile suyunun iyice süzülmesini sağlayın. En son havanda ezilmiş zencefili ilave ederek tatlandırın. İyice karıştırın. Buzdolabında soğuttuktan sonra servis yapabilirsiniz.

OKU ➤  Kivili Kup

Tavsiye

Asuman Kerkez’den asla unutulmayacak tarifler

Asuman Kerkez’den asla unutulmayacak tarifler Geçtiğimiz yıl raflarda yerini alan ‘’Anneannemin Tenceresi’’ adlı kitabıyla adından …

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir