Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 253)

Tarifler

Parmesanlı Bulgur Pilavı

Malzemeler • 2 çorba kaşığı tereyağı • 1 su bardağı firik pilavı • 1 su bardağı bulgur • 3 su bardağı sıcak su • 1 kase haşlanmış bezelye ve havuç karışımı • 3-4 dal taze fesleğen • 2 çorba kaşığı rendelemiş parmesan peyniri Parmesanlı Bulgur Pilavı Tarifi; Emsan Bitez Seramik Tencerede tereyağını eritip bulgurları 5 dakika boyunca kaynatın. Sıcak suyu, bezelye ve havuç …

Devamını oku »

Zeytinyağlı Yaprak Sarma

Malzemeler: • 500 gram taze asma yaprağı • 4 adet büyük boy soğan • 1,5 su bardağı pirinç • 2 çay kaşığı yenibahar • 2 çay kaşığı karabiber • Yarım çay kaşığı tarçın • 2 çorba kaşığı toz şeker • 1 çay bardağı zeytinyağı • 1 demet maydanoz • 1 demet dereotu • Yarım demet nane • 1 adet limonun …

Devamını oku »

Kayısılı Dolma

Malzemeler • 5-6 adet dolmalık kırmızıbiber (tercihen küçük boy) • 5-6 adet sivri biber (tercihen geniş ve tombul olandan) • 4 adet soğan • 1 kahve fincanı zeytinyağı • 1 çorba kaşığı dolmalık fıstık • 1 su bardağı pirinç • Tuz, karabiber, tarçın • 1 çorba kaşığı kuş üzümü • 1 tatlı kaşığı toz şeker • Yarım demet taze nane …

Devamını oku »

Ananas Yatağında Frigo

Malzemeler: • 2 çorba kaşığı un • 2 çorba kaşığı pirinç unu • 250 gram pudra şekeri • 3 su bardağı süt • Yarım paket margarin • 1 paket bitter çikolata • 4 çorba kaşığı kakao • 1 adet yumurtanın sarısı • 4-6 adet ananas dilimi Ananas Yatağında Frigo Tarifi; Un ve pirinç ununu bir miktar su ile muhallebi kıvamına …

Devamını oku »

Yayla Çorbası

Malzemeler • 1 çay bardağı pirinç • 4-4,5 su bardağı su • 1 adet yumurta • 2 su bardağı yoğurt • 2 yemek kaşığı un • 1 çorba kaşığı tereyağı • Tuz • 10-12 adet taze bakla • 1 tatlı kaşığı un • 1 çorba kaşığı sıvı yağ Yayla Çorbası Tarifi; Taze baklaların kılçıklarını temizleyip küçük küçük doğrayın. 1 tatlı kaşığı …

Devamını oku »

Şehriye Tatlısı

Malzemeler: • 1 paket tel şehriye (500 gram) • 30 gram tereyağı Şerbeti için: • 2 su bardağı su • 1 su bardağı toz şeker Şehriye Tatlısı Tarifi: Şehriyeleri geniş bir tencerede yağsız olarak kahverengileşinceye kadar sürekli karıştırarak kızartın. Bu arada şerbeti için kaynar suyun içine şekeri ekleyin. İyice karıştırın. Ilınmaya bırakın. Şerbeti kızaran şehriyelerin üzerine dökün. Suyunu çekene dek arada …

Devamını oku »

Otlu Mısır Ekmeği

Malzemeler: • 1 kilo karışık ot (pazı, pırasanın yeşil kısmı, ıspanak, ısırgan otu gibi) • 1 adet soğan • 2 çorba kaşığı sıvı yağ • 1 tatlı kaşığı tuz Ekmek hamuru için: • 5,5 su bardağı mısır unu • 1 kahve fincanı sıvı yağ • 1 tatlı kaşığı tuz • 3 kahve fincanı soğuk su • 6 kahve fincanı sıcak …

Devamını oku »

Soğanlı Hamsi Kızartması

Malzemeler: • 1 kilo temizlenmiş hamsi • 1 adet büyük boy soğan • 10 gram tereyağı • 1 çorba kaşığı tereyağı • 1 kase mısır unu (tercihen ince) Soğanlı Hamsi Kızartması Tarifi: Soğanı soyup ay şeklinde doğrayın. Tuz ilave edip ovun. Tereyağı ve sıvı yağından bir miktarını alıp tavada ısıtın. Temizlenmiş hamsileri mısır ununa buladıktan sonra kuyrukları tavanın merkezinde olacak …

Devamını oku »

Mantarlı Tavuk Sarma

Malzemeler: • 4 Adet tavuk but fileto • 250 gram mantar • 1 adet sivri biber • 1 adet soğan • 1 kase kaşar (rendelenmiş) • 1 tatlı kaşığı tuz • 1 çay kaşığı karabiber, pul biber Sos için: • 1 kaşık tereyağı • 1 kaşık biber salçası • 1 kaşık un • Yarım bardak su Mantarlı Tavuk Sarma Tarifi: …

Devamını oku »

Çahala (Karalahana Çorbası)

Malzemeler: • 1 su bardağı barbunya • 1 çorba kaşığı iç yağı • 30 gram tereyağı • 1 tatlı kaşığı sıvı yağ • 2 demet karalahana • 3 çorba kaşığı mısır unu • Acı kırmızı biber Çahala (Karalahana Çorbası) Tarifi: Barbunyaları bir gece öncesinden ıslatın. Ertesi günü birkaç kez yıkayıp tencereye aktarın. 3 litre suyu ekleyin. Fasulyeleri bu suda haşlayın. …

Devamını oku »