Ana Sayfa » Tarifler » Pratik Yemekler » Ispanaklı Kiş

Ispanaklı Kiş

0173Malzemeler:
• 1 paket donmuş ıspanak
(suyu alınmış)
• 2 çorba kaşığı tereyağı
• 3 diş sarımsak (ince ince kıyılmış)
• 1 adet soğan (kıyılmış)
• 1 çay kaşığı tuz
• 1 çay kaşığı karabiber
• 150 gram ufalanmış beyaz peynir
• 200 gram rendelenmiş eski kaşar rendesi
Sosu İçin:
• 1 su bardağı süt
• 4 adet yumurta
• 1 çay kaşığı tuz
• 1 çay kaşığı karabiber
Hamuru İçin:
• 250 gram un
• 150 gram tereyağı, soğuk
• 70 ml. soğuk su
• Birer tutam tuz ve toz şeker

Hazırlanışı:
Hamuru için; Tereyağını küp şeklinde kesip yağlı kağıdın üzerine aktarın ve bu şekilde buzdolabında iyice soğutun.
Unu, tuzu ve şekeri tercihen metal bir yoğurma kabında harmanlayın. Bir hamur elde edin. Hamuru streç bir folyoya sarıp buzdolabında 1 saat bekletin. Hamuru dinlendirdikten sonra 30 cm’lik yuvarlak kalıba yayın. Buzdolabına aktarıp 1 saat daha dinlendirin.
Ispanaklı karışım için tereyağını eritip soğan ve sarımsakları sote edin. Ispanağı ve beyaz peyniri ve kaşar peynirinin yarısını ekleyip birkaç dakika kavurun. Karışımı kiş hamurunun üzerine dökün.
Ayrı bir kasede yumurtalarla sütü iyice çırpın. Tuzunu ve karabiberini ekleyip tatlandırın. Bu karışımı da ıspanaklı karışımın üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 190 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin. Kalan rendelenmiş kaşar peynirini serpip tekrar fırına verin. 35-40 dakika daha pişirin. Fırından alın, 10 dakika dinlendirdikten sonra dilimleyip servis yapın.

OKU ➤  Karadeniz Lezzetlerinde Bahar Esintisi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir