Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Tarifler Pratik Yemekler

Ispanaklı Kiş

by Yemek Zevki Editör
11 Ekim 2013
in Pratik Yemekler
483 10
0
Ispanaklı Kiş
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

0173Malzemeler:
• 1 paket donmuş ıspanak
(suyu alınmış)
• 2 çorba kaşığı tereyağı
• 3 diş sarımsak (ince ince kıyılmış)
• 1 adet soğan (kıyılmış)
• 1 çay kaşığı tuz
• 1 çay kaşığı karabiber
• 150 gram ufalanmış beyaz peynir
• 200 gram rendelenmiş eski kaşar rendesi
Sosu İçin:
• 1 su bardağı süt
• 4 adet yumurta
• 1 çay kaşığı tuz
• 1 çay kaşığı karabiber
Hamuru İçin:
• 250 gram un
• 150 gram tereyağı, soğuk
• 70 ml. soğuk su
• Birer tutam tuz ve toz şeker

Hazırlanışı:
Hamuru için; Tereyağını küp şeklinde kesip yağlı kağıdın üzerine aktarın ve bu şekilde buzdolabında iyice soğutun.
Unu, tuzu ve şekeri tercihen metal bir yoğurma kabında harmanlayın. Bir hamur elde edin. Hamuru streç bir folyoya sarıp buzdolabında 1 saat bekletin. Hamuru dinlendirdikten sonra 30 cm’lik yuvarlak kalıba yayın. Buzdolabına aktarıp 1 saat daha dinlendirin.
Ispanaklı karışım için tereyağını eritip soğan ve sarımsakları sote edin. Ispanağı ve beyaz peyniri ve kaşar peynirinin yarısını ekleyip birkaç dakika kavurun. Karışımı kiş hamurunun üzerine dökün.
Ayrı bir kasede yumurtalarla sütü iyice çırpın. Tuzunu ve karabiberini ekleyip tatlandırın. Bu karışımı da ıspanaklı karışımın üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 190 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin. Kalan rendelenmiş kaşar peynirini serpip tekrar fırına verin. 35-40 dakika daha pişirin. Fırından alın, 10 dakika dinlendirdikten sonra dilimleyip servis yapın.

Tags: Basit Yemekler
Previous Post

Marie Antoinette Chocolatier’den kışa özel iki yeni tat

Next Post

Tarçınlı Kurabiye

Yemek Zevki Editör

Next Post
Tarçınlı Kurabiye

Tarçınlı Kurabiye

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki