Ana Sayfa » Tarifler » Dana Rulado

Dana Rulado

0178Malzemeler:
• 180 gram rulo bonfile
• Tuz, taze çekilmiş karabiber
• 1’er dal taze biberiye, kekik, fesleğen
• 1 adet soğan
• 1 çorba kaşığı tereyağı
Kabuklu Patates Püresi İçin:
• 200 gram patates
• 50 cl. süt
• Tuz, taze çekilmiş karabiber
• Bir tutam rendelenmiş muskat, ceviz
• 1-2 yaprak taze fesleğen
• 1 çorba kaşığı parmesan peyniri
İstiridye Mantarı İçin:
• 50 gram istiridye mantarı
• Tuz, taze çekilmiş karabiber
• 1-2 yaprak taze fesleğen
• 1 çorba kaşığı ayçiçeği yağı

Hazırlanışı:
Bonfileyi 60 gr’lık 3 eşit parçaya bölün ve her birini et dövücüsü ile çok ince dövün. Tuzu, taze çekilmiş karabiberi ve otları ekleyin. Bu şekilde oda ısısında yarım saat bekletin.
İstiridye mantarını nemli bir bezle silip tuz, taze çekilmiş karabiber, kıyılmış taze fesleğen ve ay çiçeği yağı ilave ederek karıştırın. Üzerini kapatıp oda ısısında bu şekilde marine edin.
Patates püresi için; Patatesleri iyice yıkayıp fırçaladıktan sonra tencereye aktarın. Üzerini geçecek kadar su ilave edip haşlayın. Süzüp çukur bir kaseye aktarın. Sıcak sütü, tuzu, taze çekilmiş karabiberi, rendelenmiş muskat cevizini, irice doğranmış fesleğeni ve parmesanı ekleyin. İyice karıştırın. Püreniz hazırdır.
Soğanı soyup ay şeklinde doğradıktan sonra tereyağı ile birlikte karamelize olana dek iyice pişirin. Ocaktan alın. Bonfilelerin üzerine karamelize soğandan yayın. Rulo şeklinde sarıp önce ızgarada mühürleyin, sonra da fırında pişirin.
Marine edilmiş istiridye mantarını da yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Fırının ızgara ayarında pişirdikten sonra servis tabağına alın. Eti ve patates püresini de dekoratif bir şekilde yerleştirin. İsteğe göre demi glass sos ile kaynatılmış ılık sos eşliğinde servis yapabilirsiniz.

OKU ➤  Portakallı Havuçlu Pilav

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir