Ana Sayfa » Gurmeler (sayfa 2)

Gurmeler

‘Efsane Anadolu Lezzetleri’ Gurmeleri Buluşturdu

‘Efsane Anadolu Lezzetleri’ Gurmeleri Buluşturdu‘Efsane Anadolu Lezzetleri’ Gurmeleri Buluşturdu

Gastronomi Turizmi Derneği katkilariyla Seraf Restaurant’ta gerçekleşen ‘Efsane Anadolu Lezzetleri’ gecesi Ömür Akkor’un katilimiyla tüm turizm ve gastronomi camiasini buluşturdu. Binlerce yıllık zengin Anadolu kültürüyle yoğrulmuş geleneksel yemekleri İstanbul’un göbeğine taşıyan ve ‘Efsane Anadolu Lezzetleri’ sloganıyla yola çıkan Seraf Restaurant, dün akşam gerçekleştirdiği gecede Türk ve Osmanlı mutfağı kültürüne yönelik çalışmalarıyla bilinen genç ve ödüllü yazar Ömür Akkor’un katılımıyla ‘Efsane …

Devamını oku »

Özyeğin Üniversitesi’nden Genç Aşçı Adaylarına Destek

Özyeğin Üniversitesi’nden Genç Aşçı Adaylarına Destek

Özyeğin Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren dünyanın en ünlü mutfak sanatları okulu Le Cordon Bleu, bu yıl 15.’si düzenlenen uluslararası gastronomi yarışması İstanbul Mutfak Günleri’ne Gastroshow ile katıldı. Master Chef Franck Bruwier ve Master Chef Christophe Bidault’ün Fransız mutfağından örnekler sundukları şovları konuklar tarafından tam not aldı. Türk mutfağını dünyanın diğer mutfak kültürleri ile buluşturmak, ülkemizin aşçıları ile dünyanın önde gelen …

Devamını oku »

Minik Şefler, Ünlü Anneleri İçin Pide Pişirdi

Minik Şefler, Ünlü Anneleri İçin Pide Pişirdi

Bugüne kadar hazırladıkları birbirinden lezzetli Ordu pideleriyle son zamanların yükselen lezzeti Nelipide Gurme, ünlü anne ve çocuklarıyla pide pişirmek için bir araya geldi. Nelipide’nin Bağdat Caddesi’ndeki restoranında gerçekleşen ‘Yeni nesile Nelipide’ etkinliği kapsamında Duygu Boztepe, Zara ve Irmak Ünal gibi ünlü anneler ve çocukları, doğru pide pişirme tekniklerini ve Ordu’nun özel lezzetlerini öğrenme şansı yakaladı. Yeni nesil pidecilik anlayışı ve …

Devamını oku »

Bulgur Pilavı Ayransız Olmaz

Hangi besinle hangi içeceğin bir arada iyi gittiğini, bunların faydalarını, uzaklarda aramaya gerek yok. Günlük yaşantımızın bir parçası olan bulgur pilavıyla ayranın hayatımızın tam ortasında, yemek adabımızın tam içinde olması, Anadolu’nun o şaşmaz bilgeliğinin bir sonucu… Pilav ilginçtir, diğer yemeklere benzemez; sofralara bazen ana, bazen ikinci yemek olarak gelir. Ana yemek olduğunda da, ya fakir ya zengin bir sofrayı temsil …

Devamını oku »

Ayın İşletmesi

“Tom’s Kitchen”ın felsefesini ilk günlerinden beri takdir etmişimdir. Marka yerel üreticilere elinden geldiğince destek olmaya çalışır. Başka markalar da vardır bunu yapan ama “Tom’s Kitchen”ın menüsünde okuduğunuz detaylar daha bir sıcak gelir size… Geçen Pazar günü arkadaşım Tahir Sarıkaya ile buluştuk Zorlu Center bünyesinde bulunan “Tom’s Kitchen”da… Kahvaltımızı sipariş etmeden önce bir personel dikkatimi çekti; servise koşturan, sipariş alan, müşteriyi …

Devamını oku »

Ayın Köftecisi

Trakya’nın köftelerini denemeyeniniz var mı? Varsa şöyle söyleyeyim… Köftenin baharatlanması şusu busu önemlidir tabii ama sonuçta “Amerika baştan keşfedilmiyor”, köfte köftedir… Trakya’nın köftesinin farkı; açık havada geze – dolaşa, hoplaya – zıplaya büyüyen hayvanlardan elde edilen etten yapılıyor olmasıdır. Hayvanın ne yediği, nasıl bir ortamda yetiştiği önemlidir etin ve dolayısıyla bu etten yapılan köftenin tadı için… “Keyfe Köfte” diye yeni …

Devamını oku »

Polonez’de Farklı Pizza Yorumu

Hafta Sonu Öncesi Kızartma Kaçamağı Sokak lezzetleri dünyada yükselen değer olurken bizde de bu yönde haraketlilik artıyor. Birileri tamamıyla sağlık odaklı beslenirken sokağın peşindekilerde ana unsur lezzet. Akatlar’daki Dirty Hands de şehrin sokak lezzetleri konusunda en başarılı markalardan biri olmayı başardı. Marka sağlıklı beslenenlere inat Cuma günlerini kızartma günü ilan etti. ‘It’s fries day’ konseptinde menüsünde özel seçenekler koyan mekan …

Devamını oku »

‘Böcek Yememiz Gerekebilir’

böcek

“Önümüzdeki 50 yıl içinde böcek yememiz gerekebilir” Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı (TÜRSAK) tarafından T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğiyle gerçekleştirilen 19. Randevu İstanbul Uluslararası Film Festivali, orijinal buluşmalara sahne olmaya devam ediyor. Festivalin konuğu, “Böcekler” (Bugs) filmi ve filmin sunumunu gerçekleştiren, Gastro Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Nilhan Aras’tı. Festivalin bu sene hayata geçirdiği Gastronomi Filmleri bölümünde yer alan, …

Devamını oku »

Biraz daha kendimizi dinleyelim…

eren aydın

Koskoca bir yılı ışık hızıyla yine devirdik, zaman gerçekten o kadar hızlı akıyor ki, şaşırmamak mümkün değil. Sadece zaman mı? Olayların akışı da aynı hızla devinim gösteriyor. Bu hepimiz için böyle değil mi? Hani klasiktir; yeni yıla girerken geçtiğimiz yılın muhasebesini yapar, doğrularımızla övünür, hatalarımızdan ders alır, bir daha tekrarlamamak kaydıyla kendimizi telkin eder, nihayetinde yeni bir yıla temiz bir …

Devamını oku »

Çikolata ve Pastanın Yılbaşı Buluşması

pasta

Yemeğin finali bu yıl da güzel bir yılbaşı pastasıyla yapılacak. Ve bu pasta muhtemelen çikolatalı olacak. Hangi tarife göre yapılmış olursa olsun, yeni bir yıla ağızlar tatlı girilsin, bütün yıl tatlı geçsin diye. Bir de herkes çikolatayı sever diye tabii! Herkes yılbaşı akşamı için hazırlanacak bu ay. Yeni bir yıla umutla ve mutlulukla girmek için… Vitrinler hediyelerle dolup taşacak. Aileler, …

Devamını oku »