Ana Sayfa » Gurmeler

Gurmeler

Doğallığın yeni tarifi; Naturali Bitki Çayları

Her biri içerisinde bulundurduğu bitkilerle doğal şifa kaynağı olan Naturali Bitki Çayları, 16 farklı çeşidi ve yenilenen marka yüzüyle raflardaki yerini aldı. Elma-Tarçın-Karanfilden oluşan özel bir karışım çayı, sindirim sistemine fayda sağlayan Kayısılı Form Çayı, birçok tadı ve şifayı içerisinde bulunduran Meyve Karnavalı, aroması ve kokusuyla eşsiz bir lezzet sunan Vanilyalı Roybos gibi yeni tatların yanında, evlerin olmazsa olmazı; Ihlamur, …

Devamını oku »

Kim korkar bezelyeden!

Kim korkar bezelyeden! Bezelye bana göre rengi yeşil olduğu için mini gurmelere yedirmesi en zor sebzelerden biri. Biz bu krizi bu ay size vereceğim 2 güzel tarif ile aştık ve bezelye ile barıştık.  “Top top köfteleri hangi çocuk sevmez ki” dedim ve köftelere mis gibi lor peyniri ekledim. Olmadı bunu sevmedi demeyin, kahvaltıda bile lüpletebileceği bir tuzlu kek yaptım. İçine …

Devamını oku »

Et Tüketirken Yanlış Alışkanlıklarınızdan Vazgeçin

Et tüketirken yanlış alışkanlıklarınızdan vazgeçin

Et Tüketirken Yanlış Alışkanlıklarınızdan Vazgeçin Son dönemlerde adını daha sık duymaya başladığımız Japonya menşeili Kobe etini bizlerle tanıştıran Türkiye’nin ilk steakhouse restoranı Beeves Steakhouse, et konusunun özellikle bugünlerde daha da yaygın hale gelen popülerlik üzerinden değil, özen ve ciddiyetle ele alınması gereken bir konu olduğuna inanıyor. Etin iddialı adreslerinden Beeves imzasının mimarı Sidar Budak’la hem Kobe etinin farkını hem de …

Devamını oku »

Hiçbir Şeyini Ziyan Edemediğimiz; Ceviz

Hiçbir Şeyini Ziyan Edemediğimiz; Ceviz

Her şey milattan önce başladı; ağzının tadını bilen Romalılar cevize “Jüpiter’in meyvesi” dediler, Mezopotamya’nın Indus vadisindeki çobanlarsa sütün ekşimesiyle ortaya peynirin çıktığını düşündüler. Ve bir gün ikisi birleşti, bize bugünün mutfaklarındaki lezzet patlamasını yaşattılar. Tatlıların, hamur işlerinin, salataların, mezelerin, ekmeklerin, makarnaların mükemmel eşlikçisi ceviz, milattan önceki yıllardan beri değeri bilinen bir meyve. Öyle ki, ağzının tadını bilen ve şifalı olan …

Devamını oku »

Tost Çeşitleri

Tost Çeşitleri

“Kılçıksız Balık”, “Taze Tarifler Tarifsiz Tatlar”, kitaplarıyla yakından tanıdığımız yemek yazarı Süleyman Dilsiz, “Kahvaltıya dair her şey ile” serisini üçlüyor… Adından da anlaşılacağı üzere kitap, kahvaltı sofralarına farklı tatlar ve dokunuşlar katmak isteyenler için eşsiz bir rehber niteliğinde… Çeşit Çeşit Tostlar Füme somon + yatay ince dilimlenmiş salatalık + süzme yoğurt + taze soğanın yeşil kısımları Labne + ceviz içi …

Devamını oku »

Eskiden Fakirlik Şimdilerde Sosyete Yemekleri

Eskiden Fakirlik Şimdilerde Sosyete Yemekleri

[nextpage title=”Eskiden Fakirlik Şimdilerde Sosyete Yemekleri” ]Hepimiz hayatımızın bir döneminde bu gıdaları tüketmişizdir. Kimi zaman fakirlik dediğimiz zamanlarımıza denk gelen bu yemekler şimdilerde sosyetenin eline düşüp maliyetinin 10 katına çıkan bütçelerle satılıyor. Sosyetenin ve sosyete şeflerin eline ve diline düşen yemekler zamanında kimileri tarafından burun kıvrılarak yenirdi ya da hiç tercih edilmezdi. Şimdi sırasıyla bu yemekler nelermiş bir göz atalım. …

Devamını oku »

Evde Hazırlayıp İş Yerinde Keyifle Yiyeceğiniz Pratik Yemekler

Evde Hazırlayıp İş Yerinde Keyifle Yiyeceğiniz Pratik Yemekler

Ticket, Sodexo, tabldot, yemekhane, catering… Eğer bu kelimeler size tanıdık geliyorsa siz de çoktan iş hayatına atılmış, iş yerinde yemek konusunu derinlemesine çözmüşsünüzdür. Bazen çok sevdiğiniz bir yemek olur günün menüsünde, bazen yüzünü bile görmek istemedikleriniz. O yüzden yanınızda yemek taşımanın da ne demek olduğunu bilirsiniz ya da düşünmüşsünüzdür. Olmadı yemek taşımaya başlamak için zaman kovalıyorsunuzdur. Size hemen yarın başlamanız …

Devamını oku »

Gusto Orkun’dan Tavsiyeler

Gusto Orkun’dan Tavsiyeler

Anadolu Yakası’nın Yeni Sosyalleşme Merkezi Bağdat Caddesi’nin durgunluğuyla birlikte sahip olduğu mekan çeşitliliğiyle Ataşehir, Anadolu Yakası’nın yeni sosyalleşme merkezi olma yolunda…. Her gün Bağdat Caddesi’yle ilgili yeni bir haber gündeme düşüyor. Bu haberler genelde olumsuz bir havada, kapanan mağaza ve mekanlarla alakalı oluyor. Benim gibi Cadde’ye yakın oturan kişiler bu durumu pek kabullenmediler. Bölge insanı hala aynı yerlerde yaşayıp/sosyalleşiyor. Bağdat Caddesi’ndeki bu …

Devamını oku »

Hacer Şener’den Bize Kalanlar

Hacer Şener’den Bize Kalanlar

Şef Elif Çıtak’ın Hacer Şener ile bir mutfak sohbeti… Yemek meraklıları için okumaya değer… Hacer Şener ile beraberiz. Hacer Hanım güzel ve bir o kadar da yetenekli bir kadın… Merak edenler için hemen Instagram hesabını vereyim; @ortayakarışık. Tam 3 yıl önce bu işe hobi olarak başlayan Hatice Hanım, kısa sürede hobisini yemek blogger’ı dediğimiz profesyonel alana taşımayı başaranlardan. Blogger olduktan …

Devamını oku »

Çocukların Sihirli İkilisi Köfte-Patates

Çocukların Sihirli İkilisi Köfte-Patates

İstisnasız en iştahsız çocukları bile sofraya bağlayan köfte ve patates… Ama köfte kuru, patates kızarmış olacak. İşte sömestr tatilinin en neşeli sofralarının yemeği! Annelerin köfte-patates yaptığı günler çocukların harçlık topladıkları bayramlara benzer. Ama köfte kuru, patates kızarmış olacak. Çocuklar için garantili olan bu mutluluk reçetesi karşılıklı aslında; çünkü çocukların tabaklarında yemek bırakmaması anneler için de mutluluk garantisi! Neyse ki, köfteyle …

Devamını oku »
Deneme bonusu