Fotoğraflar: Hande GÖKSAN – Yapım: İnci BAK – Yapım Asistanı: Ekrem ÇAĞATAY (4 Kişilik) Malzemeler: 5 adet orta boy kapya biber 3 adet orta boy domates 3 yemek kaşığı zeytinyağı 1 adet beyaz soğan 200 gram süzme yoğurt 1 su bardağı soğuk su Tuz, karabiber 3 dal taze nane Üzeri İçin: 2 yemek kaşığı süzme yoğurt 1 yemek kaşığı su …
Devamını oku »Günün Tarifi
Körpe Sebzeli Pirinç Salatası
(4 Kişilik) Fotoğraf: Şevket KIZILDAĞ Malzemeler: 3/4 su bardağı Amerikan pirinci 1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz 10 adet mini havuç 10 adet mini kabak 1 çorba kaşığı sızma zeytinyağı 1 çay bardağı yoğurt Tuz Hazırlanışı: Pirinci yıkayıp süzdükten sonra 1 çay kaşığı tuz ilave edilmiş kaynar suda, diri kıvamda haşlayın. Süzüp soğumaya bırakın. Kabakları ve havuçları buharda 3 dakika haşlayın. …
Devamını oku »Zeytinyağlı Kabak
Hazırlayan: Hayal Demirkol- Fotoğraf: Hande Göksan (4 kişilik) Malzemeler: 1 kilo kabak 1 adet orta boy soğan 1-2 adet kırmızı kapya biberi 10-15 adet kiraz domates 5-6 diş sarımsak Yarım demet taze soğan 1 çorba kaşığı toz şeker Tuz, karabiber Yarım su bardağı zeytinyağı 1 çorba kaşığı salça 1 su bardağı su Üzeri için: Kıyılmış dereotu Hazırlanışı: Salçayı, şekeri, zeytinyağını, tuzu …
Devamını oku »Garnitürlü Patlıcan
Yapım: İnci BAK –Fotoğraf: Hande GÖKSAN (2 Kişilik) Malzemeler: 4 adet patlıcan 1 büyük kase garnitür karışımı (bezelye, havuç, patates) 1 adet rendelenmiş domates 2 diş sarımsak Tuz Sıvı yağ Hazırlanışı: Patlıcanları alacalı soyduktan sonra ortadan ikiye kesin. Her parçayı bir tarafı tamamen kopmayacak şekilde dört parçaya kesin. Patlıcanları tuzlu suda bekletin. Daha sonra süzüp kağıt bir havluyla iyice nemini …
Devamını oku »Kabaklı Börek
Hazırlayan: Hayal DEMİRKOL – Fotoğraflar: Hande GÖKSAN (6 Kişilik) Malzemeler: İç malzeme: 1 kilo kabak 1 demet dereotu Tuz Karabiber Pul biber Börek Hamuru İçin: 5 su bardağı un 1 su bardağı su 2 çorba kaşığı yoğurt 1/2 su bardağı sıvı yağ 2 çorba kaşığı sirke 1 adet yumurta 1 paket kabartma tozu 1 tatlı kaşığı tuz 120 gram eritilmiş …
Devamını oku »Lorlu Kabaklı Tartöletler
Hazırlayan: Hayal DEMİRKOL – Fotoğraf: Hande GÖKSAN (6-8 Kişilik) Malzemeler: 2 adet orta boy kabak 100 gram lor peyniri 1 çorba kaşığı krem peynir 1 çorba kaşığı süzme yoğurt Yarım demet dereotu Yarım çay bardağı kırık yer fıstığı 3-4 diş sarımsak Tuz Hazır pişmiş tartöletler Hazırlanışı: Kabakları soyup rendeleyin. Lor peyniri, krem peynir ve süzme yoğurdu bir kasede karıştırın. İnce …
Devamını oku »Karadut Şerbeti ve Reçeli
Fotoğraf: Hande GÖKSAN – Prodüksiyon: İnci BAK (8-10 Kişilik) Karadut Şerbeti Malzemeler: 1 kilo taze karadut 2,5 litre su 1,5 su bardağı toz şeker Hazırlanışı: Karadutları yıkayıp süzdükten sonra cam bir kaba alın. Üzerine şekeri serpin. Üzerini streç bir folyo ile kapatıp oda ısısında en az 6 saat kadar bekletin. Oda ısısında en az 6 saat kadar beklettiğiniz şekerli dutu …
Devamını oku »Kırmızı Patatesli ve Arpacık Soğanlı Enginar
Fotoğraflar: Hande GÖKSAN – Yapım: İnci BAK – Yapım Asistanı: Ekrem ÇAĞATAY (4 Kişilik) Malzemeler: 4 adet enginar, temizlenmiş 1 çay bardağı zeytinyağı 10-12 adet arpacık soğan 2 adet orta boy taze kırmızı patates 1 limonun suyu Tuz Hazırlanışı: Enginarları pişireceğiniz tencereyi ocağın üzerine alın. Tencere iyice ısınınca zeytinyağının yarısı ile enine ikiye kesilmiş arpacık soğanları ve kabuğuyla birlikte iri …
Devamını oku »Kuru Üzümlü ve Peksimetli Salata
Yapım: İnci BAK – Fotoğraflar: Özgür BAKIR (4 Kişilik) Malzemeler: 4-5 adet domates Yarım demet nane 3-4 dilim peksimet 1 küçük kâse yeşil zeytin (çekirdekleri çıkartılmış) Sosu İçin: 1 limonun rendelenmiş kabuğu Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı 1 yemek kaşığı limon suyu 2 yemek kaşığı kuru üzüm 1 tatlı kaşığı nar ekşisi 1 yemek kaşığı chia tohumu Hazırlanışı: Sosu için …
Devamını oku »Mozzarella Peynirli Milföylü Yaz Pizzası
(2 Kişilik) Yapım: İnci BAK/ Fotoğraf: Hande GÖKSAN Malzemeler: 4 adet kare milföy hamuru 5-6 dilim mozzarella peyniri (tercihen suda mozzarella) 1 salkım kiraz domates 1 adet yumurtanın sarısı 1 çorba kaşığı hazır biber sos (ajvar) 1 tatlı kaşığı zeytinyağı 1 tutam kekik 1-2 tutam çörek otu Birkaç yaprak taze fesleğen Hazırlanışı: Milföyleri yağlı kağıdın üzerine yan yana dikdörtgen olacak …
Devamını oku »