Ana Sayfa » Günün Tarifi » Kuru Üzümlü ve Peksimetli Salata

Kuru Üzümlü ve Peksimetli Salata

Yapım: İnci BAK –  Fotoğraflar: Özgür BAKIR

(4 Kişilik)

Malzemeler:

4-5 adet domates

Yarım demet nane

3-4 dilim peksimet

1 küçük kâse yeşil zeytin (çekirdekleri çıkartılmış)

Sosu İçin:

1 limonun rendelenmiş kabuğu

Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı

1 yemek kaşığı limon suyu

2 yemek kaşığı kuru üzüm

1 tatlı kaşığı nar ekşisi

1 yemek kaşığı chia tohumu

Hazırlanışı:

Sosu için rendelenmiş limon kabuğunu, sızma zeytinyağını, chia tohumunu, limon suyunu, kuru üzümleri ve nar ekşisini küçük bir kavanozda karıştırın. Hazırladığınız bu sosu salatayı servis edene kadar kavanozun kapağı kapalı olacak şekilde bekletin. Domatesleri küp doğrayın. Naneleri yaprak yaprak ayırın. Peksimetleri de küpler halinde olacak şekilde elinizle kırın. Salata malzemesini geniş bir kapta harmanlayın. Servis etmeden önce sosunu döküp harmanlayın.

#kuruüzümlüvepeksimetlisalata #salata #yazsalataları #evdesalatayapımı #evdeyemekzevki 

Tavsiye

Anne sütündeki biyoaktif bileşenler bağışıklığı destekliyor

Nutricia Türkiye Medikal, Pazar Erişim ve Kurumsal İlişkiler Direktörü ve Mikrobiyoloji ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: İçerik izinsiz kopyalanamaz, başka mecralarda kullanılamaz 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserlerini Koruma Kanunu Gereği (Site Telif Hakları) Konusunda Yasal Uyarıyı inceleyebilirsiniz