Ana Sayfa » Günün Tarifi (sayfa 6)

Günün Tarifi

Çikolatalı Kayısı Tatlısı

Fotoğraf: Özgür BAKIR (4 Kişilik) Malzemeler: 160 gram bitter çikolata 2 çorba kaşığı krema 1 çay kaşığı ince kıyılmış zencefil 12-15 adet kayısı 3 su bardağı su 1 çay bardağı toz şeker 1 çay kaşığı limon suyu Hazırlanışı: Suyu ve şekeri tencereye aktarın. Birkaç taşım kaynayınca kayısıları içine atın. Limon suyunu da ilave edin. Kısık ateşte 8-10 dakika pişirin. Delikli …

Devamını oku »

Ananas Yatağında Frigo

Yapım. Nurgün UÇKUNKAYA (4 Kişilik)  Malzemeler: 2 çorba kaşığı un 2 çorba kaşığı pirinç unu 250 gram pudra şekeri 3 su bardağı süt Yarım paket margarin 1 paket bitter çikolata 4 çorba kaşığı kakao 1 adet yumurtanın sarısı 4-6 adet ananas dilimi Hazırlanışı:  Un ve pirinç ununu bir miktar su ile muhallebi kıvamına getirin. Diğer yanda yumurta sarısı hariç tüm …

Devamını oku »

Biberli ve Kaşarlı Tortilla Cipsler

(1 Kişilik) Malzemeler: 1 adet tortilla ekmeği 1 küçük kase doğranmış renkli biber 50 gram rendelenmiş taze kaşar peyniri Hazırlanışı: Tortilla ekmeğini tezgahın üzerine yayın. Kalp şeklinde bir kalıp yardımı ile hamurdan birkaç adet kalp hamurlar çıkartın. Hamurları önceden ısıtılmış 240 dereceye ayarlı fırının ızgara telinden ikiye katlanıp kızardığında sabit duracak şekilde sarkıtın. Kızarınca fırından alın. İç malzemesi için; Zar şeklinde …

Devamını oku »

Fırında Patatesli Omlet

Fotoğraf: Hande GÖKSAN – Fotoğraf Asistanı: Murat ERDOĞAN -Yapım Asistanı: Sevil YÜCEL (6-8 Kişilik) Malzemeler: 3 adet orta boy patates 1 çay bardağı sıvı yağ 100 gram tel peynir 50 gram mini taze peynir 2 yemek kaşığı krema 1 dal taze fesleğen veya reyhan Tuz, karabiber 5-6 dilim sucuk 6 adet yumurta Hazırlanışı: Kabuğunu soyduğunuz patatesleri küp şeklinde doğrayın. İyice …

Devamını oku »

Fındıklı Rulo

Fotoğraf: Özgür BAKIR (1 Tepsi İçin) Malzemeler: 1 paket yaş maya 500 gram un 2 kahve fincanı süt 1 çorba kaşığı toz şeker 200 gram tereyağı (oda ısısında yumuşamış) 1 çorba kaşığı süzme yoğurt 1 adet yumurtanın sarısı 1 tutam tuz İç Malzemesi: 1 su bardağı ince çekilmiş fındık içi 2 çorba kaşığı fındık ezmesi Üzeri İçin: 1 adet yumurtanın …

Devamını oku »

Havuçlu Taze Börülce Yemeği

Yapım: İnci BAK – Fotoğraflar: Hande GÖKSAN (4 kişilik) Malzemeler: 1 kg taze börülce 2 havuç 1 çay bardağı sızma zeytinyağı 10 adet arpacık soğan 1 adet domates 1 adet kapya biber 1 tatlı kaşığı toz şeker Tuz 2 su bardağı su 3 diş sarımsak  Hazırlanışı: Börülcelerin uç kısımlarını kestikten sonra yıkayıp süzün. Havuçları da yarım parmak inceliğinde uzun şeritler halinde …

Devamını oku »

Tortilla Cips

1 Kişilik Malzemeler: 1 adet tortilla ekmeği 1 çorba kaşığı zeytinyağı 1 çay kaşığı kimyon  Üzeri İçin: Ufalanmış beyaz peynir 1 adet küçük boy domates 2-3 dal maydanoz Hazırlanışı: Zeytinyağı ile kimyonu küçük bir kasede karıştırın. Tortilla ekmeğini tezgahın üzerine yayın. Fırça yardımı ile hazırladığınız sostan her tarafına sürün. Bıçak yardımı ile küçük üçgenler kesin. Üçgen dilimleri yağlı kağıdın üzerine …

Devamını oku »

Soğuk Ayran Çorbası

Fotoğraf: Özgür BAKIR (4 Kişilik) Malzemeler: 500 gram yoğurt (tercihen süzme) 1-2 su bardağı soğuk su 1 su bardağı haşlanmış nohut 1 çay bardağı haşlanmış buğday 5-6 dal kıyılmış taze nane  Hazırlanışı: Yoğurdu kendi damak zevkinize göre soğuk su ile inceltin. Haşlanmış nohudu ve buğdayı ilave edin. En son kıyılmış yeşillikleri ekleyin. Soğuk servis yapın. #soğukayrançorbası #soğukçorbalar #çorba #çorbatarifi #çorbalar …

Devamını oku »

Nohut Cipsi

Yapım- Fotoğraf: Aysun Ulutaş Avşalak (4-6 Kişilik) Malzemeler: 2 su bardağı haşlanmış nohut 3-4 yemek kaşığı zeytin yağı 1 tatlı kaşığı kekik 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber 1 çay kaşığı kimyon Tuz, Karabiber Hazırlanışı: Haşlanmış nohutları iki kağıt havlu arasına alarak nazikçe kurulayın. Bu şekilde kabuklarından da daha kolayca ayrılmasını sağlamış olun. Tüm kabuklarını ayıkladıktan sonra baharat ve zeytin …

Devamını oku »

Kastamonu Lokması

Hazırlayan: Sema TEMİZKAN – İnci BAK – Fotoğraf: Özgür BAKIR (4 Kişilik) Malzemeler: 500 gram kurutulmuş üryan eriği 1 kase kavrulmuş badem içi 1 kase un 1 çay bardağı toz şeker 1-2 çorba kaşığı gül suyu (yemeklik) Kızartmak için sıvı yağ Hazırlanışı: Üryan eriklerini ılık suda tutarak yumuşamasını sağlayın. Yumuşayınca çekirdeklerini dikkatlice çıkartıp yerine birer kavrulmuş badem yerleştirin. Ayrı çukur bir kasede …

Devamını oku »