Hazırlayan: Hayal DEMİRKOL – Fotoğraf: Hande GÖKSAN
(6-8 Kişilik)
Malzemeler:
2 adet orta boy kabak
100 gram lor peyniri
1 çorba kaşığı krem peynir
1 çorba kaşığı süzme yoğurt
Yarım demet dereotu
Yarım çay bardağı kırık yer fıstığı
3-4 diş sarımsak
Tuz
Hazır pişmiş tartöletler
Hazırlanışı:
Kabakları soyup rendeleyin. Lor peyniri, krem peynir ve süzme yoğurdu bir kasede karıştırın. İnce kıyılmış dereotu, ezilmiş sarımsak, tuz ve yerfıstığını ekleyin. Rendelenmiş kabakların suyunu sıkıp peynirli karışıma ilave edin. Tekrar karıştırın. Hazırladığınız bu dolgu malzemesini hazır tartölet kalıplarına paylaştırın. Hemen servis yapın.
#LorluKabaklıTartöletler #tartölertarifi #tartölet #lezzet #kabaklıtarifler #sebzelitarifler