Ana Sayfa » Günün Tarifi » Lorlu Kabaklı Tartöletler

Lorlu Kabaklı Tartöletler

Hazırlayan: Hayal DEMİRKOL  – Fotoğraf:  Hande GÖKSAN

(6-8 Kişilik)

Malzemeler:

2 adet orta boy kabak

100 gram lor peyniri

1 çorba kaşığı krem peynir

1 çorba kaşığı süzme yoğurt

Yarım demet dereotu

Yarım çay bardağı kırık yer fıstığı

3-4 diş sarımsak

Tuz

Hazır pişmiş tartöletler

Hazırlanışı:

Kabakları soyup rendeleyin. Lor peyniri, krem peynir ve süzme yoğurdu bir kasede karıştırın. İnce kıyılmış dereotu, ezilmiş sarımsak, tuz ve yerfıstığını ekleyin. Rendelenmiş kabakların suyunu sıkıp peynirli karışıma ilave edin. Tekrar karıştırın. Hazırladığınız bu dolgu malzemesini hazır tartölet kalıplarına paylaştırın. Hemen servis yapın.

#LorluKabaklıTartöletler #tartölertarifi #tartölet #lezzet #kabaklıtarifler #sebzelitarifler

Tavsiye

Mürdüm Erikli Muffin

Yapım: İnci Bak – Fotoğraf: Hande Göksan –  Yapım Asistanı: Büşra Gözüaçık (8-10 Adet İçin) Malzemeler: …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: İçerik izinsiz kopyalanamaz, başka mecralarda kullanılamaz 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserlerini Koruma Kanunu Gereği (Site Telif Hakları) Konusunda Yasal Uyarıyı inceleyebilirsiniz