Ana Sayfa » Günün Tarifi » Karadut Şerbeti ve Reçeli

Karadut Şerbeti ve Reçeli

Fotoğraf: Hande GÖKSAN – Prodüksiyon: İnci BAK

(8-10 Kişilik)

Karadut Şerbeti

Malzemeler:

1 kilo taze karadut

2,5 litre su

1,5 su bardağı toz şeker

Hazırlanışı:

Karadutları yıkayıp süzdükten sonra cam bir kaba alın. Üzerine şekeri serpin. Üzerini streç bir folyo ile kapatıp oda ısısında en az 6 saat kadar bekletin. Oda ısısında en az 6 saat kadar beklettiğiniz şekerli dutu bir tencereye aktarın. Şekerli dutu tencereye aktardıktan sonra üzerine suyunu ilave edin. Orta ateşte 25 dakika kaynatın. Kaynayan karadut şerbetini ocaktan alın. Ilınınca ince telli bir süzgeç yardımı ile meyvelerin posasını ezerek suyunu süzün.

Karadut Reçeli

500 gram taze karadut

500 gram toz şeker

Yarım litre su

Yarım limonun suyu

Yarım çay kaşığı tuzsuz tereyağı

Hazırlanışı:

Su ile şekeri kıvam alana dek kaynatın. Yıkayıp süzdüğünüz karadutları kaynayan şerbetin içine atın. Kısık ateşte 10 dakika pişirin. Ocaktan almadan 1 dakika önce limon suyunu ekleyin ve 1 dakika kaynatıp ocaktan alın. Tereyağını da ekleyip meyveleri zedelemeden hafifçe karıştırın. Reçel oda ısısında soğuyunca sterilize edilmiş kavanoza aktarın.

 Servis Önerisi: Dilimlenmiş baget ekmekleri kızartın, üzerine krem peynir sürün, reçeli dökün.

#karadutşerbeti #karadut #karadutlutarifler #food #yemek #evdeyemekzevki #tarif #lezzet #tatlıtarifler #pratiktarifler #karadutreçeli #karadutşerbetivereçeli

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tavsiye

Yeşil Mercimekli Pancar Salatası

Yapım: İnci BAK  – Fotoğraflar: Hande GÖKSAN 4 Kişilik Malzemeler: 10 adet küçük boy pancar …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: İçerik izinsiz kopyalanamaz, başka mecralarda kullanılamaz 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserlerini Koruma Kanunu Gereği (Site Telif Hakları) Konusunda Yasal Uyarıyı inceleyebilirsiniz