Ana Sayfa » Günün Tarifi (sayfa 8)

Günün Tarifi

Orman Meyveli ve Soslu Cheesecake

Yapım: İnci Bak / Fotoğraf: Hande Göksan (8 Dilim İçin)  Malzemeler: 400 gram mascorpone peyniri 200 gram labne peyniri (tercihen tuzsuz ve suyu iyice süzülmüş) 1 çay bardağı toz şeker 1 çorba kaşığı un (tepeleme) 3 paket kepekli bisküvi 100 gram tereyağı 200 ml. süt kreması 1 adet yumurta 2 adet yumurta akı Üzeri İçin: 1 küçük kase çilek 1 …

Devamını oku »

Astarlı Sütlaç (Zerde Sütlaç)

 Yapım: Şef Doğa Çitçi (5 Kişilik)  Malzemeler: *Gül suyu ve gül aroması *1 kilogram süt *50 gram pirinç *30 gram nişasta mısır Zerde İçin: *1 kilogram su * 50 gram pirinç * 350 gram şeker * Haspir suyu * Zerdeçal * Çiçek suyu Hazırlanışı: Sütü ocağa koyun, orta derece ateşte pişirin. Süt kaynayana kadar pirinçleri nişastasından arındırıncaya kadar yıkayın, ardından …

Devamını oku »

Antep Kurabiyesi

Yapım: Şef Doğa Çitçi  (5 Kişilik) Malzemeler: *1 kilogram kurabiye unu (Gaziantep’ te hazırını bulabilirsiniz) *500 gram sade yağ veya tereyağı *300 gram çekilmiş toz fıstık (Antep fıstığı) *500 gram toz şeker Kurabiye hamurunun hazırlanışı: Sade yağ veya tereyağını eritin. Şeker ile birlikte köpürüp beyazlaşana kadar 15- 20 dakika çırpın. Elde ettiğiniz karışıma yavaş yavaş un ilave edip yoğurun ve …

Devamını oku »

Pastırmalı Fındık Lahmacun, Greyfurt Dilimleri ve Nar Ekşili Roka

Yapım: Eyüp Kemal Sevinç / EKS Mutfak Malzemeler: 10 gram maya 150gram un 50 gram su 50 gram antrikot pastırma 20 gram dolmalık biber 4 adet kiraz domates 1 adet kemer patlıcanı 1 adet greyfurt 1 demet roka 1 adet kırmızı soğan 1 yemek kaşığı sızma zeytin yağı 1 yemek kaşığı nar ekşisi 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı …

Devamını oku »

Pancarlı Lazanya

(4 Kişilik) Malzemeler 8-10 adet lazanya İçi İçin: 500 gram pancar 3 adet domates 50 gram tereyağı veya margarin 1 adet yumurta 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri Yarım su bardağı galeta unu Tuz, karabiber Hazırlanışı: Pancarları ve patatesleri ayrı ayrı haşlayın. Tuz, karabiber ilavesiyle ayrı ayrı püreler yapın. Yağ ile pancar ve patates pürelerini karıştırın. Yumurta, kaşar peynir rendesinin yarısı, …

Devamını oku »

Kaşarlı Milföy Çöreği

(4 Ki­şi­lik) Mal­ze­me­ler:  3 adet yuf­ka 150 gram ka­şar 50 gram be­yaz pey­nir 1 çay bar­da­ğı sı­vı yağ 1 adet yu­mur­ta sa­rı­sı Ha­zır­la­nı­şı: Yuf­ka­nın or­ta­sı­na yağ sü­rüp iki­ye kat­la­yın. Tek­rar yağ sü­rüp üçe kat­la­yın. Tek­rar yağ sü­rüp ka­re şek­lin­de ke­sin. Ke­si­len ka­re­ye yu­mur­ta akı sü­rüp, ren­de­len­miş ka­şar­la be­yaz pey­nir ka­rı­şı­mı­nı ko­yup üze­ri­ni ka­pa­tın. Yu­mur­ta sa­rı­sı­nı üze­ri­ne sü­rün. Di­ğer yuf­ka­la­ra ay­nı …

Devamını oku »

Marmelatlı Kurabiye

(1 Tepsi İçin) Malzemeler: 500 gram un 1 çay bardağı toz şeker 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 2 adet yumurta 1 çay bardağı zeytinyağı 1 çay bardağı yoğurt 1 küçük kase çilek marmeladı Hazırlanışı: Unu eleyip şekeri, vanilyayı ve kabartma tozunu ilave edip harmanlayın. Ortasını havuz gibi açıp yumurtaları, yoğurdu ve zeytinyağını ekleyin. Pürüzsüz bir hamur elde edene …

Devamını oku »

Soğanlı Ekmek

Yapım: Özgür Bakır Malzemeler: 500 gram un 15 gram kekik 20 gram toz seker 1 çay kaşığı tuz 1 çorba kaşığı pekmez (veya bal) 30 gram kuru maya (3 paket) 320 ml. ılık su 50 gram zeytinyağı 40 gram kurutulmuş domates 40-50 gram mantar 1 adet kuru soğan 2 çorba kaşığı nar ekşisi (veya böğürtlen sirkesi) Hazırlanışı: Unu, şekeri, kekiği …

Devamını oku »

Biber Piyazı

Yapım: Nurgün Uçkunkaya Fotoğraf: Hakkı Günerkan (4 Kişilik) Malzemeler: 2 adet çarliston biber 1 adet acı sivri biber 200 gram tulum peyniri 1 küçük kase haşlanmış mantar 3 diş sarımsak 2 yemek kaşığı zeytinyağı Limon Tuz, karabiber Zeytinyağı Hazırlanışı:  Biberleri ince ince kıyın. 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı ile tavada hafif soteleyin. Bir kaba alın. Sarımsakları ezin. Haşlanmış mantar ve tulum …

Devamını oku »

Enginarlı ve Taze Soğanlı Pilav

Yapım: İnci Bak – Fotoğraf: Hande Göksan (4 Kişilik) Malzemeler: 2 su bardağı pirinç 1 çorba kaşığı tereyağı 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1 demet taze soğan 2 adet temizlenmiş enginar Tuz Hazırlanışı: Pirinci 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilmiş sıcak suda, su oda ısısında soğuyuncaya kadar bekletin. Daha sonra bol suyla durulayıp süzün. Taze soğanları temizleyip kıyın. Enginarları küp şeklinde doğrayın, zeytinyağında …

Devamını oku »