Ana Sayfa » Etiket arşivi: yemek zevki (sayfa 20)

Etiket arşivi: yemek zevki

Kestaneli Kup

Kestaneli Kup İçin Malzemeler 4-5 adet bütün kestane şekeri 100 gram kremşanti Çikolata Sosu  (1 Kişilik) Kestaneli Kup Hazırlanışı Kup kabının tabanına kremşantinin yarısını koyun. Üzerine kestane şekerinin tamamını yerleştirdikten sonra bunun üzerine de kremşantinin geri kalan kısmı koyarak en üst kısmına arzu ettiğiniz miktarda çikolata sosu sıkarak servis edin.

Devamını oku »

Çeltik Kebabı

Çeltik Kebabı İçin Malzemeler 400 gram patates 200 gram süzme yoğurt 200 gram pişmiş döner eti 200 gram domates 50 gram tereyağı 200 gram sıvı yağ (2 Kişilik) Çeltik Kebabı Hazırlanışı Patateslerin tamamını kibrit çöpü şeklinde doğrayın. Sıvı yağ içerisinde çıtır kıvamına gelinceye kadar kızartın. Servis tabağına alarak üzerine yoğurt dökün. Üzeri kapanacak şekilde dönerleri serin. Başka bir tarafta kısık …

Devamını oku »

Ezogelin Çorbası

Ezogelin Çorbası Malzemeler 600 gram kırmızı mercimek 1 adet Kuru Soğan 1 adet havuç 1 diş sarımsak 1 adet patates 100 gram sıvı yağ 30 gram un 100 gram salça Pul Biber, nane, tuz, tavuk bulyon  (10 Kişilik) Ezogelin Çorbası Hazırlanışı Mercimekleri iyice yıkayarak 2 litre su bulunan tencereye aktarın. Patates, havuç, soğan ve sarımsağı rendeleyerek ilave edin ve haşlayın. …

Devamını oku »

Pudingli ve Çilekli Helva

Pudingli ve Çilekli Helva İçin Malzemeler: 2 adet büyük boy kağıt helva 1 paket hazır puding Süt Taze çilek (4 Porsiyon İçin) Pudingli ve Çilekli Helva Hazırlanışı: Pudingi paket üzerinde verilen tarifteki süt miktarını yarım bardak azaltarak pişirin. Ocaktan alın. Arada bir çırparak pütürleşmeden soğumaya bırakın. Kağıt helvanın her ikisini de kırmadan enine ikiye ayırın. Her katın arasına incecik dilimlenmiş …

Devamını oku »

Karpuzlu ve Fesleğenli İçecek

Karpuzlu ve Fesleğenli İçecek İçin Malzemeler: 2 büyük dilim karpuz 3-4 büyük yaprak taze fesleğen 10-12 adet fındık (2 Kişilik) Hazırlanışı: Fındıkları iyice ısıtılmış yağsız tavada rengi değişene kadar kavurun. Ocaktan alın, havanda irice ezin. Karpuzu buzlukta 1 saat kadar dondurduktan sonra mutfak robotuna alın. Taze fesleğen yapraklarını ekleyin. Blenderde çırpın. Servis bardağına aktarın. Üzerine önceden kavurduğunuz fındık içini serpin. …

Devamını oku »

Kıymalı ve Pirinçli Semizotu

Kıymalı ve Pirinçli Semizotu İçin Malzemeler: 1 kilo semizotu 2 adet soğan 1 çorba kaşığı tereyağı 100 gram koyun kıyması 2 çorba kaşığı salça Yarım çay bardağı pirinç Tuz, karabiber (4 Kişilik) Hazırlanışı: Semizotlarını birkaç yıkayıp süzdükten sonra kayna suda haşlayın. Süzüp akan soğuk suyun altında süzün. İrice doğrayın. Pirinci yıkayıp süzün. Kıyılmış soğanları tereyağında hafifçe kavurun. Kıymayı ekleyin. 10 …

Devamını oku »

Salçalı ve Domatesli Biftek

Salçalı ve Domatesli Biftek İçin Malzemeler: 8 dilim biftek 2 adet patates 4-5 adet çarliston biber 1-2 adet sivri biber 1 çay bardağı sıvı yağ Salçalı Sos İçin: 1 çorba kaşığı tereyağı 1 tatlı kaşığı biber salçası 1 tatlı kaşığı domates salçası 2 adet domates Tuz, kırmızı toz biber  (4 Kişilik) Hazırlanışı: Salçalı sos için; Domateslerin kabuğunu soyun. Çekirdeklerini temizleyip …

Devamını oku »

Zeytinyağlı Taze Fasulye

Zeytinyağlı Taze Fasulye İçin Malzemeler: 1 kilo taze fasulye 3 adet soğan 1,5 çay bardağı zeytinyağı 3 adet domates 1 tatlı kaşığı toz şeker (4 Kişilik) Zeytinyağlı Taze Fasulye Hazırlanışı: Fasulyeleri temizleyip soğuk suyun içine atın. 4 çorba kaşığı zeytinyağını tencerede ısıtıp kıyılmış soğanları kavurun. Ocaktan alın. Domateslerin kabuklarını soyun. Çekirdeklerini temizleyip suyunu süzün. Zar şeklinde doğrayıp yarısını tenceredeki soğanların …

Devamını oku »

Zeytinyağlı Taze Barbunya

Zeytinyağlı Taze Barbunya İçin Malzemeler: 1 adet büyük boy soğan 1 kahve fincanı zeytinyağı 1 adet havuç 1 tatlı kaşığı biber salçası 1 tatlı kaşığı domates salçası 1 adet küp doğranmış domates 2 su bardağı ayıklanmış taze barbunya 1 adet çubuk tarçın 1 tatlı kaşığı toz şeker Tuz  (4 Kişilik) Zeytinyağlı Taze Barbunya Hazırlanışı: Kıyılmış soğanı ve irice doğranmış havucu 2-3 …

Devamını oku »