Ana Sayfa » Tarifler » Kıymalı ve Pirinçli Semizotu

Kıymalı ve Pirinçli Semizotu

kiymali_ve_pirincli_semizotu_yemek_zevkiKıymalı ve Pirinçli Semizotu İçin Malzemeler:

1 kilo semizotu

2 adet soğan

1 çorba kaşığı tereyağı

100 gram koyun kıyması

2 çorba kaşığı salça

Yarım çay bardağı pirinç

Tuz, karabiber

(4 Kişilik)

Hazırlanışı:

Semizotlarını birkaç yıkayıp süzdükten sonra kayna suda haşlayın. Süzüp akan soğuk suyun altında süzün. İrice doğrayın.

Pirinci yıkayıp süzün.

Kıyılmış soğanları tereyağında hafifçe kavurun. Kıymayı ekleyin. 10 dakika daha kavurduktan sonra semizotunu ilave edin. Salçayı bir bardak sıcak suda incelttikten sonra tencereye dökün. Birkaç taşım kaynayınca pirinci, tuzu ve karabiberi ekleyin. Tencerenin kapağını kapatın. Orta ateşte 15 dakika pişirdikten sonra ocaktan alın.

OKU ➤  Çilekli Limonata

Tavsiye

Organik gıdada şampiyon yumurta

Boğaziçi Üniversitesi Analitik ve İçgörü Araştırma Merkezi (AIM), Türkiye’de organik gıda sektörünü masaya yatırdı. Merkezin …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir