Ana Sayfa » Tarifler » İftar Yemekleri » Zeytinyağlı Barbunya

Zeytinyağlı Barbunya

Zeytinyağlı-Barbunya-yemek-zevkiZeytinyağlı Barbunya İçim Malzemeler:                         

500 gram barbunya

1 adet soğan

2 adet orta boy havuç

2 adet orta boy patates

1 çay bardağı zeytinyağı

1 çorba kaşığı domates salçası

1 tatlı kaşığı tuz

1 yemek kaşığı silme toz şeker

7-8 dal maydanoz

1 adet yeşil biber

1 adet domates

Yarım limon

(4 Kişilik) 

Hazırlanışı:                          

Akşamdan ıslattığımız barbunyaları diri kıvamda haşlayın ve süzün. Soğanları kıyın, patatesleri ve havuçları da istediğiniz şekilde doğrayın.

Zeytinyağının yarısını tencerede ısıtıp önce soğanı sonra da sebzeleri kavurun. En son birkaç kaşık sıcak su ile inceltilmiş salça ile zar şeklinde doğranmış domatesi ilave edin. Tuzunu, kalan zeytinyağını, şekerini, yarım limonun suyunu ve üzerini geçecek kadar suyunu ekleyin. Birkaç taşım kaynatıp önceden haşlamış olduğunuz barbunyaları ilave edin.  Barbunyalar yumuşayınca tencerenin kapağını açmadan, oda ısısında soğumaya bırakın. Kıyılmış maydanoz ile servise sunun.

OKU ➤  Horchata

Tavsiye

Zeytinyağlı Barbunya

Zeytinyağlı Barbunya

Zeytinyağlı Barbunya (4 Kişilik) Malzemeler: 750 gram taze barbunya (ayıklanmış) 1 çay bardağı zeytinyağı 2 …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir