Ana Sayfa » Gurmeler » Del Mare’nin ihtişamlı değişimi

Del Mare’nin ihtişamlı değişimi

del-mare-organikBu gevher-i yek-pare iki bahr arasında

Hurşid-i cihan-tab ile tartılsa sezadır…

Yani; İki kıta arasında bir elmas parçası gibi parlayan, cihan aydınlatan güneşle aynı kefeye konmaya layıktır diyerek anlatıyor İstanbul’u Şair Nedim…. Dünyada hep güzel şehirler olsa da kendisine aşk duyulan İstanbul dışında bir şehir olduğuna pek ihtimal vermiyorum. Böyle ilham verici bir şehirde, özellikle de Boğaz’ı izlerken yediğinden daha da keyif almak pek de sürpriz değil. Boğaz’da tarihi yarımadanın silüetindeki ‘Çengelköy Del Mare Balık’ bana Şair Nedim’in anlattığı İstanbul’u tam anlamıyla yaşatıyor…

Del Mare Balık 10 yıl sonra kendini yeniledi. Mimari operasyonu Ali Türker’in üstlendiği mekanın terası alışılagelmiş ‘salaş’ balıkçı havasından uzaklaşıp, gayet ihtişamlı bir restoran haline gelmiş. Yani Boğaz’ın en mükemmel manzaralarından birine sığınıp kolaya kaçmamış, bambaşka bir tesis olmuş.

Dökme bakır tavalardan gelen lezzet…

Yenilenen mimariyle yetinilmeyip sunumlara da el atılmış. Özellikle ara-sıcak ve balıklar mekan için özel olarak üretilen dökme bakır tavalarda hazırlanılıyor.  400 derecede bu tavalarda fırınlanan ürün pişirme tekniğinden olsa gerek doğal lezzeti hissettiriyor.  Şef Mehmet Yorulmaz’ın pişirme tekniğiyle doğal tadında sunulan kalamar, ahtapot, deniz kabukluları markanın Ayvalık’ta bulunan 18 dönümlük ekolojik çiftliğinden geliyor.

Yeni trend; Büyük balıktan önce ‘Barbun’

Lezzetlere gelince, ahtapot ızgara ve beybi kalamar diğer başarılı mezelerin bir adım önüne geçiyor. Del Mare Balık’ta ana yemekteki büyük balıktan önce ise şef dökme bakır tavada barbun öneriyor. ‘Balık öncesi balık olur mu’ demeyin! Sizi tıkamadan, lezzet şöleninin finaline hazırlıyor. Balıklar taze, mevsimsel özelliklerine göre mostraya geldiğinden seçenekleriniz günlük değişiyor. Ama kalkan ya da fener kavurmayı mutlaka deneyin derim. Bu şöleni tatlıyla bitirmek istediğinizde ise dondurmalı peynir tatlısı benim favorim. Mekan, Avrupa Yakası’nda oturup Çengelköy için ‘köprü yolu’ gözünde büyüyenler için günün her saati Kuruçeşme’den ücretsiz tekne servisi hizmeti veriyor.

OKU ➤  Türkiye’deki Şefler Teknoloji Meraklısı Çıktı!

*

Chef Mezze’nin yazlık durağı: X Beach

Bir balıkçı haberi ise Bodrum’dan! Geçtiğimiz yıl Sortie içindeki Chef Mezze ile adlarından oldukça söz ettiren Gazi – Bilal Ateş kardeşler bu yaz için dümeni del-mareYalıkavak’a kırdı. Highlight Hotel’in sahilinde yer alan X Beach’in iskelesinde açılan Chef Mezze özellikle Lübnan esintili mezeleriyle dikkat çekiyor. Yıllarca Çapamarka mekanlarında da bu tarzı başarıyla uygulayan Ateş kardeşler yemekleri ‘bol dumanlı’ şovlarla sunarak klasik Bodrum balıkçıları havasını değiştiriyor…

* 

Farklı bir döner

Birçok önemli yatırımcı tarafından fast-food geleceği olarak gösterilen ‘döner’ konseptiyle yeni bir marka daha geçen ay hayatımıza girdi. ‘Döner Market’ ismiyle ilk şubesini Ataşehir’e açan markanın kurucu ortağı Acarkent Burger House’ın sahiplerinden Cenk Kazancı. Porsiyon sunumlarda başka yerde pek rastlamadığım küçük tabaklar içinde; çedar peyniri, karamelize soğan, yoğurt sos ve közlenmiş biberi dönerin yanında veriyor.

Tavsiye

 “Hayallerimin peşinden koştum...”

 “Hayallerimin peşinden koştum…”

 “Hayallerimin peşinden koştum…” İstanbul Bilgi Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğrencisi Öykü Tanrıverdi; Her …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.