Ana Sayfa » Etiket arşivi: yemek zevki (sayfa 19)

Etiket arşivi: yemek zevki

Yaz Sütlacı

Yaz Sütlacı İçin Malzemeler: Yarım kahve fincanı pirinç 1 tutam tuz 3 su bardağı su (pirinci kaynatmak için) 1,5 su bardağı toz şeker 1,5 litre su (şerbeti için) 1 çorba kaşığı gül suyu (yemeklik) 1 çorba kaşığı kurutulmuş minik gül yaprakları (yemeklik) 3 çorba kaşığı mısır nişastası 1 çay bardağı su (nişastayı inceltmek için) 1 kahve fincanı iri çekilmiş ceviz …

Devamını oku »

Mozarellalı ve Fesleğenli Fırın Makarna 

Mozarellalı ve Fesleğenli Fırın Makarna  İçin Malzemeler: 1 paket makarna (tercihen fırın makarna) 2 çorba kaşığı zeytinyağı 250 gram mozarella peyniri 100 gram eritilmiş tereyağı 1 çay bardağı krema 500 gram beyaz peynir 4 adet yumurta 1 adet kırmızı acı biber 150 gram kaşar peyniri Yarım su bardağı kurutulmuş reyhan Deniz tuzu, taze çekilmiş karabiber (4 Kişilik) Mozarellalı ve Fesleğenli …

Devamını oku »

Et şiş

Et şiş İçin Malzemeler: 2 kilo dana antrkot 1 kahve fincanı zeytinyağı 1 çay bardağı süt 2 adet soğan Tuz, 1 çay kaşığı salça (4 Kişilik) Et şiş Hazırlanışı:                                       Eti kuşbaşı doğrayın. Çukur bir kaba aktarıp 3-4 saat kadar sadece zeytinyağının içinde dinlendirin. Daha sonra rendelenmiş soğanı suyunu, sütü ve 1 çay kaşığı salçayı bir kasede iyice çırpın. Bu …

Devamını oku »

Türlü 

Türlü  İçin Malzemeler:                                      300 gram dana veya kuşbaşı et 2 adet orta boy havuç 200 gram taze fasulye 2 adet orta boy patlıcan 2 adet orta boy kabak 150 gram bamya 3 adet dolmalık yeşil biber 2 adet orta boy soğan 4 …

Devamını oku »

Ayva Tatlısı

Ayva Tatlısı İçin Malzemeler:                                                 4 adet orta boy ayva 1,5 su bardağı toz şeker 4 adet karanfil 1 adet limonun suyu Üzeri için: Rendelenmiş elma Kaymak (4 Kişilik) Hazırlanışı:                                         Ayvaların kabuğunu soyup ikiye bölün. Çekirdeklerini …

Devamını oku »

Del Mare’nin ihtişamlı değişimi

Bu gevher-i yek-pare iki bahr arasında Hurşid-i cihan-tab ile tartılsa sezadır… Yani; İki kıta arasında bir elmas parçası gibi parlayan, cihan aydınlatan güneşle aynı kefeye konmaya layıktır diyerek anlatıyor İstanbul’u Şair Nedim…. Dünyada hep güzel şehirler olsa da kendisine aşk duyulan İstanbul dışında bir şehir olduğuna pek ihtimal vermiyorum. Böyle ilham verici bir şehirde, özellikle de Boğaz’ı izlerken yediğinden daha …

Devamını oku »

Zeytinyağlı Barbunya

Zeytinyağlı Barbunya İçim Malzemeler:                          500 gram barbunya 1 adet soğan 2 adet orta boy havuç 2 adet orta boy patates 1 çay bardağı zeytinyağı 1 çorba kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı tuz 1 yemek kaşığı silme toz şeker 7-8 dal maydanoz 1 adet yeşil biber 1 adet …

Devamını oku »

Kolay Kadınbudu Köfte Video

Kolay Kadınbudu Köfte İçin Malzemeler; 500 gr Kıyma 3 adet Soğan 1 çay bar Pirinç 2 çorba kş Kaşar Peyniri Rendesi 1/2 demet Maydanoz 1/2 demet Dereotu 1 tatlı kş Kekik Karabiber Tuz Kızartmak İçin; 1 çay bar Un 2 adet Yumurta Çiçek Yağı

Devamını oku »

Kestaneli Kup

Kestaneli Kup İçin Malzemeler 4-5 adet bütün kestane şekeri 100 gram kremşanti Çikolata Sosu  (1 Kişilik) Kestaneli Kup Hazırlanışı Kup kabının tabanına kremşantinin yarısını koyun. Üzerine kestane şekerinin tamamını yerleştirdikten sonra bunun üzerine de kremşantinin geri kalan kısmı koyarak en üst kısmına arzu ettiğiniz miktarda çikolata sosu sıkarak servis edin.

Devamını oku »

Çeltik Kebabı

Çeltik Kebabı İçin Malzemeler 400 gram patates 200 gram süzme yoğurt 200 gram pişmiş döner eti 200 gram domates 50 gram tereyağı 200 gram sıvı yağ (2 Kişilik) Çeltik Kebabı Hazırlanışı Patateslerin tamamını kibrit çöpü şeklinde doğrayın. Sıvı yağ içerisinde çıtır kıvamına gelinceye kadar kızartın. Servis tabağına alarak üzerine yoğurt dökün. Üzeri kapanacak şekilde dönerleri serin. Başka bir tarafta kısık …

Devamını oku »