Milföy Pasta (4 Kişilik) Malzemeler: 9 adet hazır milföy hamuru 250 ml. süt 1 çay bardağı toz şeker Yarım çay bardağı un 1 tatlı kaşığı buğday nişastası 3 adet yumurtanın sarısı 1 paket vanilya 1 tatlı kaşığı tereyağı Pudra şekeri Frambuaz taneleri Hazırlanışı: Milföy hamurlarını hafif unlanmış tezgahta açıp ortadan ikiye kesin ve yağıl kağıt serili fırın tesisine dizin. Üzerlerini …
Devamını oku »Etiket arşivi: Tarifler
Acılı Ton Balıklı Dürüm
Acılı Ton Balıklı Dürüm (2 Kişilik) Malzemeler: 2 adet tortilla veya lavaş ekmeği 2 yemek kaşığı krem peynir 10-12 yaprak roka 2 kutu Sasu Acılı Ton Balık Hazırlanışı: Tortillayı tezgaha serin. 1 yemek kaşığı kadar krem peyniri, hamurun üzerine tamamen dağılacak şekilde yayın. Üzerine yıkanıp iyice suyu alınmış roka yapraklarını yapıştırın. En Online Sweet Bonanza Oyna son Sasu Acılı Ton …
Devamını oku »Ton Balıklı Makarna
Ton Balıklı Makarna (4 Kişilik) Malzemeler: 1 paket makarna 1 yemek kaşığı tereyağı 3 kutu Sasu Kuru Domatesli Ton Balık 1 çay bardağı taze bezelye içi (veya dondurulmuş) 1 küçük kase dilimlenmiş yeşil zeytin 3-4 dal maydanoz 3-4 dal dereotu Hazırlanışı: Makarnayı ve taze bezelyeleri 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 yemek kaşığı sıvı yağ ilave edilmiş kaynar suda 8-10 …
Devamını oku »Erik Turşulu Kavurma
Erik Turşulu Kavurma (4 Kişilik) Malzemeler: 1 yemek kaşığı tereyağı 2 yemek kaşığı sıvı yağ 500 gram kuzu eti (tercihen yağları alınmış) 1 tatlı kaşığı salça 5-6 adet arpacık soğan 10 adet yeşil erik turşusu 1 küçük parça lahana turşusu 1 adet kapya biber 1 adet havuç turşusu Hazırlanışı: Geniş bir tavayı ısıtın. Kuşbaşı etleri ve salçayı ekleyin. Suyunu salıp …
Devamını oku »Deniz Börülcesi Eşliğinde Sardalye Mücveri
Deniz Börülcesi Eşliğinde Sardalye Mücveri (4 Kişilik) Malzemeler: 500 gram sardalye Yarım demetten az taze soğan Yarım demet maydanoz Yarım demet dereotu 2 dal arapsaçı otu Yeterli miktarda zeytinyağı Yeterli miktarda tuz, karabiber 4-5 yaprak taze nane Yeterli miktarda mısır unu 1 demet deniz börülcesi 3 adet yumurta 1 çay kaşığı karbonat 1 çay kaşığı limon tuzu Hazırlanışı: Sardalyeleri ayıklayıp …
Devamını oku »Abdigör Köftesi
Abdigör Köftesi (Ağrı Yöresi) (4 Kişilik) Malzemeler: 500 gram dana bonfile 1 adet orta boy kuru soğan Yeterli miktarda tuz ve karabiber Taze kekik 2-3 yemek kaşığı tereyağı 2 çorba kaşığı un Hazırlanışı: Bonfileyi bıçakla küçük parçalara ayırdıktan sonra et döveceği ile hamur kıvamına gelene kadar iyice dövün. Tereyağı hariç diğer malzemeleri ete ekleyerek yoğurun. Köfteleri ceviz büyüklüğünde yuvarlayın. Kaynayan …
Devamını oku »İncir İle Gelen 5 Şifa
Günümüzde tezgahlarda artık her daim her meyve sebzeye ulaşmak mümkün. Oysa sağlıklı olan, her meyve sebzeyi kendi mevsiminde tüketmek; tabi bir de ölçüye dikkat etmek. İşte, sonbaharın lezzetli meyvelerinden biri olan, kışın kurusunu yediğimiz inciri, dalından koparıp yemek için tam zamanı! Zira bölgesine ve türüne göre haziran ayıyla birlikte hasadı başlayan bu doğal lezzet, ekim aylarında son demlerini yaşıyor. Acıbadem Taksim …
Devamını oku »Zeytinyağlı Barbunya
Zeytinyağlı Barbunya (4 Kişilik) Malzemeler: 750 gram taze barbunya (ayıklanmış) 1 çay bardağı zeytinyağı 2 adet domates (kabuksuz küçük küp doğranmış) 1 adet büyük tatlı soğan (küp doğranmış) 1 diş sarımsak 1 adet orta boy havuç (küçük küp doğranmış) 1 adet bütün çarliston 1 tatlı kaşığı toz şeker 3 su bardağı su Deniz tuzu Hazırlanışı: Soğan ve havuçları zeytinyağında kavurun. …
Devamını oku »Arpa Şehriyeli Kuzu
Arpa Şehriyeli Kuzu (4 Kişilik) Malzemeler: 2 parça kuzu incik 2 diş sarımsak 1 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı sıvı yağ 1 dal taze biberiye 1 su bardağı zeytinyağı Pilav İçin: 2 su bardağı arpa şehriye 4 su bardağı et suyu 2 yemek kaşığı tereyağı Tuz, karabiber Hazırlanışı: Kuzu inciğin birkaç yerinden bıçak yardımı ile küçük delikler açın. Bu …
Devamını oku »Kızılcık Marmelatlı Tatlı Börek
Kızılcık Marmelatlı Tatlı Börek (Özbekistan Mutfağı) (4 – 6 Kişilik) Malzemeler Hamuru İçin: 1 su bardağı un 1 çorba kaşığı sıvı yağ 1 adet yumurta 1 çorba kaşığı süt Yeterli miktarda su Yeterli miktarda tuz 1 yemek kaşığı tereyağı İçi İçin: 1 çay bardağı kızılcık marmeladı 1 fincan ceviz içi Kızartmak İçin: Yeterli miktarda tereyağı Hazırlanışı: Hamuru samsa pide hamuru …
Devamını oku »