Ana Sayfa » Etiket arşivi: Tarifler (sayfa 5)

Etiket arşivi: Tarifler

Acılı Ton Balıklı Dürüm

Acılı Ton Balıklı Dürüm (2 Kişilik) Malzemeler: 2 adet tortilla veya lavaş ekmeği 2 yemek kaşığı krem peynir 10-12 yaprak roka 2 kutu Sasu Acılı Ton Balık Hazırlanışı: Tortillayı tezgaha serin. 1 yemek kaşığı kadar krem peyniri, hamurun üzerine tamamen dağılacak 1xbet mobil şekilde yayın. Üzerine yıkanıp iyice suyu alınmış roka yapraklarını yapıştırın. En son Sasu Acılı Ton Balığını serpin. …

Devamını oku »

Kara Orman Meyveli Pasta

Kara Orman Meyveli Pasta

Kara Orman Meyveli Pasta (4-6 Kişilik) Malzemeler: 500 gram kremşanti 100 gram beyaz pralin 400 gram beyaz çikolata (benmari usulü eritilmiş) 5 adet yaprak jelatin 90 gram toz şeker 2 adet yumurtanın sarısı Orman Meyveli Karışım İçin: 50 gram frambuaz 50 gram dağ çileği 50 gram böğürtlen 2 adet hazır pasta tabanı 80 ml. vişne suyu Üzeri İçin: 1 kase …

Devamını oku »

Fırında Etli Biber Dolma

Fırında Etli Biber Dolma

Fırında Etli Biber Dolma (6 Kişilik) Malzemeler: 12 adet orta boy dolmalık biber 500 gram koyun eti 2 adet büyük boy soğan 1 su bardağı pirinç 1 adet büyük boy domates Yarım demet maydanoz Yarım demet nane Yarım demet taze reyhan 3 yemek kaşığı tereyağı Tuz, karabiber 2 su bardağı su Ayrıca: 1 adet büyük boy domates (üzerlerini kapatmak için) …

Devamını oku »

Tahin-Pekmez Mousse Tart

Tahin-Pekmez Mousse Tart

Tahin-Pekmez Mousse Tart (6 Kişilik) Malzemeler: 280 gram un 170 gram tereyağı 50 gram pudra ş ekeri 5 gram toz zencefil 1 adet yumurta Su (gerekirse) Bir tutam tuz Mousse İçin: 140 gram tahin 125 gram üzüm pekmezi 40 gram tereyağı 1 adet yumurta 250 gram bitkisel krema, çırpılmış 50 ml. vişne suyu 75 gram sultani üzüm (kuru) Hazırlanışı: Tart …

Devamını oku »

Kuzu İncikli Beğendi

Kuzu İncikli Beğendi

Kuzu İncikli Beğendi (4 Kişilik) Malzemeler: 2 parça kuzu incik 2 diş sarımsak 1 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı sıvı yağ 1 adet soğan Birkaç adet kereviz yaprağı 2 adet karanfil 1 dal taze biberiye 1 yemek kaşığı nar ekşisi Beğendi İçin: 4-5 adet közlenmiş patlıcan 2 yemek kaşığı un (tepeleme) 1 su bardağı sıcak et suyu 1 yemek …

Devamını oku »

Biberli ve Soğanlı Kavurma

Biberli ve Soğanlı Kavurma

Biberli ve Soğanlı Kavurma (4 Kişilik) Malzemeler: 500 gram kuzu eti 2 adet dolmalık yeşilbiber 2 adet orta boy kırmızı soğan 1 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı sıvı yağ 1 tutam kekik 1 tutam karabiber Tuz 3 adet orta boy domates Hazırlanışı: Etleri iyice ısıtılmış tavada suyunu salıp çekene dek pişirin. Tereyağını, sıvı yağı ve 1 adet zar şeklinde …

Devamını oku »

Pizza Makarna

Pizza Makarna

MALZEMELER 3 yemek kaşığı zeytinyağı 2 adet dolmalık biber 5-6 adet mantar 2 diş sarımsak 1 su bardağı domates sos Tuz,karabiber 1 tatlı kaşığı pul biber 1/2 kangal sucuk 2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri 1 su bardağı parmesan 1/2 paket burgu makarna YAPILIŞI Zeytinyağında biber, mantar, sarımsak , sucuğun yarısını soteleyin. Üzerine domates sos ekleyip tuz,karabiber ve pul biber …

Devamını oku »

Pirinçli Tavuk Sarma

Pirinçli Tavuk Sarma

Pirinçli tavuk sarma tarifi için malzemeler 1 su bardağı pilavlık pirinç 4 parça tavuk göğüs eti 2 su bardağı su Yarım soğan 40 gr kaju fıstığı 2 yemek kaşığı ince doğranmış taze fesleğen Yarım çay kaşığı zerdeçal Yarım çay kaşığı taze rendelenmiş muskat Taze çekilmiş karabiber Tuz 1 yemek kaşığı zeytinyağı Yarım tatlı kaşığı tereyağı Pirinçli tavuk sarma hazırlanışı Tavuk …

Devamını oku »

Parmesanlı Grissini

Parmesanlı Grissini

Parmesanlı Grissini (2 Tepsi İçin)   Malzemeler: 3 su bardağı un 1 tatlı kaşığı tuz 1 çorba kaşığı toz parmesan peyniri 1 tatlı kaşığı kurutulmuş reyhan 1 çay kaşığı instant maya 1 su bardağı su 1 kahve fincanı zeytinyağı Hazırlanışı: Unu, toz parmesanı, kurutulmuş reyhanı ve mayayı çukur bir kapta harmanlayın. Suyu ve zeytinyağını ekleyin. Pürüzsüz bir hamur elde edinceye …

Devamını oku »

Taze Kayısı Reçeli

Taze Kayısı Reçeli

Taze Kayısı Reçeli (1 Büyük Kavanoz İçin)   Malzemeler: 1 kilo taze kayısı 800 gram toz şeker 1 adet çubuk tarçın 1 çay kaşığı tereyağı 1 tatlı kaşığı limon suyu Hazırlanışı: Kayısıları yıkayıp süzdükten sonra enine ikiye kesin ve çekirdeğini çıkartın. Kayısıları üç kat olacak şekilde aralara toz şeker serperek bir tencereye aktarın. Çubuk tarçını da ekleyip tencerenin kapağını kapatın …

Devamını oku »