Ana Sayfa » Püf Noktaları

Püf Noktaları

Evde Mum Nasıl Yapılır?

evde mum nasıl yapılır

Eşinizle romantik bir akşam için masanıza küçük mumlar yapmak çok kolay.  Öte yandan belli mi olur da elektrikler bir anda, sizin hiç haberiniz yokken giderse, telefonunuzun şarjı %5’te, bilgisayarınız da uykudaysa mesela, hele bir de evde şöyle ilaç gibi gelecek bir doğum günü mumu bile yoksa karanlığın ortasında kalabilirsiniz. Hadi beş dakika, on dakika kalınır ama elektrik kesintisinin kaç saat süreceğini …

Devamını oku »

Elimizi Yakan Acı Biber Acısı Nasıl Geçer?

aci biber acısı nasıl çıkar

Acı biber,  sadece yediğimizde ağzımızı acıtmıyor. Yemek yaparken de elimiz yakan özelliği sayesinde acımıza acı katan bir etkisi vardır. Peki bu acının elimizde yüzümüze gözümüze sıçramadan nasıl kurtulabiliriz şimdi bundan bahsedelim. Biber niçin yakıcıdır? Bibere acılığını veren kapsaisin adlı bir maddedir. Biberlerin acılık derecesi Scoville ölçeği denilen içerdiği kapsaisin oranına göre belirlenir. Kapsaisin ciltle temas ederse yanma, batma ve sıcaklık …

Devamını oku »

Yanmış Tencere – Tava Nasıl Temizlenir?

yanmış tencere

Mutfakta ocağın üzerinde unutulmuş bir tencere, dibi tutan bir pilav kabusunuz olabilir. Sakın ufacık bir sorunu hele ki çözümü olan yanmış bir tencere yanmış bir tava sorununu dert etmeyin. Çözümü çok basit. İşte sizin için derlediğimiz yanmış tencereyi temizlemenin en kolay yolu. Yanmış tavalarınızı eski haline getirmenin en basit yolu…   Bulaşık Makinası Deterjanı Kullanarak Bu yöntem özellikle dibinde kalın …

Devamını oku »

Kek Yapmanın Püf Noktaları

Brownie

Kek yapmak bir sanattır. Her insan kek yaparken sonucun ne olacağını bilemez. Bazen keklerimiz bisküvi kadar ince kalır pişmemiş veya piştikten sonra sönebilir… Tüm bu yanılgılar ve aksiliklerden kurtulmak için bakın nelere dikkat etmeliyiz? İşte kek pişirmenin – kek yapmanın püf noktalarını sizler için derledik. Kek yapmak için öncelikle araç, gereç ve malzemelerin hazır olması gerekir. Kek yapmak için gereken …

Devamını oku »

Her Yemekte Lezzetin Kalbinde

Lezzetin Kalbinde

Yaklaşık 40 yıldır yemeklerin lezzetine lezzet katan Knorr Tavuk Suyu Bulyon yenilendi. Türkiye’de milyonlarca tencere yemeğinde tercih edilen, kaliteli et ve tavuktan hazırlanan lezzet küpleri bulyonlar, yeni formülüyle lezzetin kalbinde yer almaya devam ediyor. 1978’den bu yana Türk sofralarına lezzetli çözümler sunan Knorr yeniliklerini sürdürüyor. Mutfakta harikalar oluşturmak isteyenlerin vazgeçilmezi Knorr Tavuk ve Et Suyu Bulyon yenilenen baharat karışımı, artan …

Devamını oku »

Lezzetli Balık Pişirmenin Püf Noktaları

Balık Pişirmenin Püf Noktaları

Beluga Fish Gourmet’nin Şefinden Lezzetli Balık Pişirmenin Püf Noktaları Kış sezonunun gelmesiyle birlikte balık sezonu da açıldı. Sofralarda balık şöleninin yaşanacağı bu dönemde, Ataşehir’in sevilen mekânlarından Beluga Fish Gourmet’nin Şefi Cengiz Nalbant lezzetli balık yemenin de püf noktaları var diyerek “Denizden çıkan taze balığın pişerken dağılmaması için 4-5 saat dinlendirilmeli” uyarısında bulundu. Yenilikçi lezzetleri ve kalite anlayışıyla Türkiye’de alanında en sevilen, ünlü …

Devamını oku »