Ana Sayfa » Etiket arşivi: Tarifler

Etiket arşivi: Tarifler

Enginar Dolması

Enginar Dolması

Enginar Dolması (4 Kişilik) Malzemeler: 4 adet enginar 1 çay bardağı pirinç 100 gram dana kıyma, orta yağlı Yarım demet maydanoz Yarım demet dereotu 1 adet soğan 1 adet domates 1 dal kereviz sapı 1 adet limon 4 yemek kaşığı zeytinyağı Tuz, karabiber Hazırlanışı: Enginarın sap kısmını kesin, dış kısmındaki kalın yapraklarını ve orta kısmında 6-7 yaprak kalacak şekilde koparın. …

Devamını oku »

Limon Soslu Ispanaklı Kek

Limon Soslu Ispanaklı Kek

Limon Soslu Ispanaklı Kek (4 Kişilik) Malzemeler: 4 adet yumurta 700 gram ıspanak 1 su bardağı zeytinyağı 1,5 su bardağı toz şeker 2 su bardağı un 1 adet limonun rendelenmiş kabuğu 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu Limon Sosu İçin: 4 adet limon 125 gram tereyağı 1,5 su bardağı toz şeker 4 adet yumurta Küçük bir parça vanilya çubuğu …

Devamını oku »

Çikolatalı Mousse

Çikolatalı Mousse

Çikolatalı Mousse (6 Porsiyon İçin) Malzemeler: 175 gram bitter çikolata 90 ml. süt 2 adet yumurta beyazı 1 çay kaşığı limon suyu 225 ml. krema Hazırlanışı: Çikolatayı benmari usulü eritin. Erittiğiniz çikolatanın içine sütü ekleyin. Karıştırıp 10 dakika kadar kenarda bekletin. Yumurta beyazı ile limon suyunu cam bir kasede, çırpma teli yardımı ile katılaşıncaya kadar iyice çırpın. Kremayı da ayrı bir …

Devamını oku »

Gojiberry ve Kremalı Ayva Çorbası

Gojiberry ve Kremalı Ayva Çorbası

Gojiberry ve Kremalı Ayva Çorbası (4 Kişilik) Malzemeler: 1 adet ekmek ayvası Yarım litre tavuk suyu Yarım çay bardağı yemeklik krema 1,5 yemek kaşığı gojiberry Tuz, karabiber 3 adet arpacık soğan 1 diş sarımsak Yarım çay kaşığı zerdeçal Çeyrek limon Bir tutam limon tuzu 1 yemek kaşığı rende havuç 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 yemek kaşığı zeytinyağı Hazırlanışı: Ayvayı limon …

Devamını oku »

Bal Kabaklı ve Karamel Soslu Yanardağ Pasta

Bal Kabaklı ve Karamel Soslu Yanardağ Pasta

Bal Kabaklı ve Karamel Soslu Yanardağ Pasta (4 – 6 Kişilik) Malzemeler: Keki İçin: 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı su 1 paket kabartma tozu 1 su bardağı bal kabağı (püre halinde) 2 su bardağı un İç Kreması İçin: 1 paket sade pasta kreması 1 çay bardağı fındık içi kırılmış 2 su bardağı balkabağı püresi İsteğe …

Devamını oku »

Patatesli Kiş

Patatesli Kiş

Patatesli Kiş (4 Porsiyon İçin) Malzemeler: Kremalı Karışım İçin: 225 ml. krema 225 ml. süt 5 adet yumurta 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber İç Malzemesi İçin: 1 adet büyük boy patates 2 dal pırasa 100 gram çeddar peyniri Kiş Hamuru İçin: 125 gram tereyağı 250 gram un 3 adet yumurta 2 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı …

Devamını oku »

Greyfurt Soslu Patlıcanlı Tavuk

Greyfurt Soslu Patlıcanlı Tavuk

Greyfurt Soslu Patlıcanlı Tavuk (4 Kişilik) Malzemeler: 1.5 kilo kemiksiz ızgaralık tavuk eti, çok küçük doğranmış 4 adet kemer patlıcan, uzunlamasına doğranmış 2 adet orta boy kuru soğan, doğranmış 2 adet çarliston biber, doğranmış 5 iri diş sarımsak, doğranmış 2 adet orta boy domates, rendelenmiş 2 tatlı kaşığı acı biber salçası 2 çay kaşığı köri 2 çay kaşığı kajun baharatı …

Devamını oku »

Trabzon Hurmalı ve Üzümlü Tart

Trabzon Hurmalı ve Üzümlü Tart

Trabzon Hurmalı ve Üzümlü Tart (4 – 6 Kişilik) Malzemeler: Tart Hamuru İçin: 500 gram un 200 gram tereyağı 100 gram ılık su 1 adet yumurta 75 gram toz şeker 1 paket vanilya Kreması İçin: 500 gram süt 150 gram toz şeker 125 gram un Yarım paket vanilya 100 gram margarin 50 gram beyaz çikolata Yeterli miktarda sıcak su 1 …

Devamını oku »

Sarımsaklı Et Kapama

Sarımsaklı Et Kapama

Sarımsaklı Et Kapama (6 Kişilik) Pişirme Süresi: 150 Dakika (çok kısık ateşte) Malzemeler: 1 kilo kuzu veya koyun parça et (etler orta büyüklükte kesilir) 1 baş sarımsak 1 adet soğan Karabiber Tuz Hazırlanışı: Etleri yıkayın, tuz ve karabiberle ovun. Diş diş ayıklanmış sarımsaklarla berabere orta boy bir tepsinin ortasına toplu olarak yerleştirin. Etin en orta yerine bütün bir soğanı soyup …

Devamını oku »

Narenciyeli Kereviz ve Rezene Salatası

Narenciyeli Kereviz ve Rezene Salatası

Narenciyeli Kereviz ve Rezene Salatası Malzemeler: 1-2 adet büyük kereviz (500 gram kadar) 1 baş rezene 2 adet greyfurt 2 dal kereviz sapı 3 yemek kaşığı dolmalık fıstık 2 yemek kaşığı zeytinyağı Tuz, karabiber Hazırlanışı: Rezeneleri mandolin yardımı ile çok ince dilimleyin. 1 adet greyfurtun suyunu sıkın ve bu suda rezeneleri yaklaşık 30 dakika marine edin. Kerevizleri de mandolin yardımı …

Devamını oku »