Taze Kayısı Reçeli (1 Büyük Kavanoz İçin) Malzemeler: 1 kilo taze kayısı 800 gram toz şeker 1 adet çubuk tarçın 1 çay kaşığı tereyağı 1 tatlı kaşığı limon suyu Hazırlanışı: Kayısıları yıkayıp süzdükten sonra enine ikiye kesin ve çekirdeğini çıkartın. Kayısıları üç kat olacak şekilde aralara toz şeker serperek bir tencereye aktarın. Çubuk tarçını da ekleyip tencerenin kapağını kapatın …
Devamını oku »Etiket arşivi: Sağlık
Bayram Çöreği
Bayram Çöreği (6 Kişilik) Malzemeler: Yarım paket yaş maya 1-1,5 su bardağı ılık su 500 gram un 1 çay bardağı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı toz şeker İç Malzemesi İçin: 1 tatlı kaşığı tarçın 2 yemek kaşığı tahin 1 su bardağı ceviz içi 3 yemek kaşığı toz şeker Yarım portakalın rendelenmiş kabuğu Hazırlanışı: Yaş mayayı 1 bardak ılık suda …
Devamını oku »Cevizli ve Elmalı Çörek
Cevizli ve Elmalı Çörek (1 Tepsi İçin) Malzemeler: 100 gram doğranmış ceviz içi 1 çay kaşığı tereyağı 1 adet elma 2 adet kuru incir 1 tatlı kaşığı nişasta 2 yemek kaşığı pudra şekeri Hamuru İçin: 2 su bardağı un 75 gram tereyağı (oda ısısında yumuşamış) 1 kahve fincanı süt 2 çay kaşığı kabartma tozu Üzeri İçin: 2 adet yumurtanın …
Devamını oku »Dost sohbetinden sofralara gelen lezzet…
Dost sohbetinden sofralara gelen lezzet… Osmanlı Saray Kadayıfı, önceleri aile ve özel günlerde yapılan, daha sonra şubeleşen bir hikaye ile karşımıza çıkıyor. Faruk Albayrak ve 2 ortağı olan şuan ki ustalar tarafından markalaştırılan mekanda yapılan tatlılar, daha sonra gelen yoğun talep üzerine tüketici ile buluşturmak istenmiş. İlk şube Alibeyköy’de açılmış… Daha sonra 6 ay gibi çok kısa bir sürede ikinci …
Devamını oku »Patates Püreli Kuzu Tandır
Patates Püreli Kuzu Tandır (6 Kişilik) Malzemeler: 1 adet kuzu kol 50 gram tereyağı 5 adet arpacık soğan 2 adet defne yaprağı Tuz 1 çay kaşığı tane karabiber 1 adet çubuk tarçın Patates Püresi İçin: 1 kilo patates 3 yemek kaşığı tereyağı 1 kahve fincanı sıcak süt 1 yemek kaşığı rendelenmiş Hindistan cevizi Tuz, taze çekilmiş karabiber 2 diş …
Devamını oku »Daha genç bir cilt için öneriler
Daha genç bir cilt için öneriler Yüzü her gün suyla yıkamak yeterli değil Yaşlandıkça cildimizde pek çok değişiklik meydana gelir. Cildimiz incelir, ince çizgiler, kırışıklıklar oluşur ve cilt rengi değişmeye başlar. Ciltte yaşlanmaya bağlı olarak lekelenmeler ve yeni benlerin de oluştuğunu belirten Johns Hopkins Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Lisa E. Ishii “Yaşlandıkça yüzün şekli de yavaş yavaş …
Devamını oku »AŞIRI SICAKLARA UZMANLARDAN TAVSİYE
AŞIRI SICAKLARA UZMANLARDAN TAVSİYE Ülke genelinde son yılların en sıcak günlerinin yaşandığı bugünlerde dikkat edilmediği takdirde hava koşulları insan sağlığını tehdit eder hale geliyor. Uzmanlar vücut dengesinin korunabilmesi adına günde en az 2 şişe maden suyu tüketilmesinin önemle altını çiziyor. Bir yandan yüksek yaz sıcaklıklarında ferahlamak diğer yandan ise vücudumuzun gün içerisinde terleme yoluyla kaybettiği mineralleri geri kazanmak için elma, …
Devamını oku »Deniz börülcesi ile yaza merhaba
Deniz börülcesi ile yaza merhaba İlkbaharda fotoğraflarını çektiğim, İnci Bak’ın stilistliğini yaptığı, Süleyman Dilsiz’in yayına hazırlanan “Salataya Dair Her Şey” isimli kitabının çekim aşamaları benim için çok güzel bir deneyim oldu, böylece deniz börülcesini keşfettim. Yazın canınız turşu istediğinde deniz börülcesi salatasını öneriyorum. Kendine has tuzu ve lezzetiyle taptaze ev turşusunu hatırlatıyor. Üstelik bekletmeye gerek kalmadan anında yemeğe hazır. Bu …
Devamını oku »Yaz aylarında mutlaka bu sebze ve meyveleri tüketin!
Yaz aylarında mutlaka bu sebze ve meyveleri tüketin! Bu yıl yaz biraz geç de olsa etkisini göstermeye başladı. Yılın bu en sıcak zamanında vücudunuzu daha iyi hissettirmek, korumak için en iyi yardımcınız mevsim sebze ve meyveleri… Sofra/Compass Group Türkiye Ülke Diyetisyeni Gülşen Kadri, sizin için özellikle yaz mevsiminde tüketilmesini önerdiği meyve ve sebzeleri seçti. Hepsi hem lezzetli hem de birer …
Devamını oku »“Hayallerimin peşinden koştum…”
“Hayallerimin peşinden koştum…” İstanbul Bilgi Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğrencisi Öykü Tanrıverdi; Her şey üniversitenin Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nün mutfağını gördükten sonra başlıyor… Öykü Tanrıverdi Reklamcılık Bölümü okurken bir anda tutkunu olduğu yemeğin de eğitiminin içinde olması gerektiğinin farkına varıyor. Çift ana dal ile öğrenimine devam etmeye karar veren Tanrıverdi’nin bu keyifli eğitim serüveninde olaylar gerçekten süper …
Devamını oku »