Ana Sayfa » Haber Turu

Haber Turu

TOBB ve Yemeksepeti’nden Adıyamanlı depremzedelere Ramazan ve bayram yemeği

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Yemeksepeti iş birliğiyle, Adıyaman’da yaşayan depremzedeler için kurulan çadırda Ramazan ayı boyunca iftar yemeği ve Ramazan Bayramı’nda yemek dağıtımı gerçekleştirilecek. Bu süre içinde toplam 35 bin öğün yemek, bölgedeki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak. Türkiye’de hızlı ticaretin öncüsü Yemeksepeti ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Adıyaman’daki depremzedelere destek olmak amacıyla TOBB tarafından kurulan çadırda …

Devamını oku »

İstmag Magazin Grubu Yayınlarımız

Beauty Türkiye Medikal Teknik Pharma Türkiye Yemek Zevki Hotel Restaurant Food & Ingredients International IT Network Tekstil Teknik Konfeksiyon Teknik Sleep Well Sleep Tech Decor Home Textile Exports Automotive Exports Made in Türkiye Toyuncak Baby Kid Store Pet Zoone Magazine Otomobil Zevki

Devamını oku »

Doğa ile İç İçe Kahvaltı Keyfi ve Mutlaka Gezmeniz Gereken Yerleriyle: Maşukiye

Doğa ile İç İçe Kahvaltı Keyfi ve Mutlaka Gezmeniz Gereken Yerleriyle: Maşukiye Türkiye’nin en önemli ve en sevilen köyleri arasında yer alan Maşukiye, doğal güzellikleri, ormanları, şalaleleri, birbirinden güzel meyve bahçeleri ve dereleriyle öne çıkan bir bölgedir. 1860 yılında kurulan bu köy en eski yerleşim yerleri arasında yer almaktadır. Huzurlu ve sakin doğası ile ön plana çıkması nedeniyle yerli turistlerin …

Devamını oku »

Alanya’da en çok bu oteller tercih ediliyor

Antalya’nın en çok ziyaret alan tatil yerlerinden biridir, Alanya… Konaklı, Okurcalar, Türkler ve İncekum gibi beldeler, masmavi Akdeniz’in kenarında uzanan kumsalları ile konuklarına keyifli yaz tatilleri yaşatıyor. Antalya-Alanya arası yaklaşık 135 km’lik mesafede havayolu ve karayolu ile rahat ulaşım olanaklarına sahip bölgede her zevke ve bütçeye uygun konaklama alternatifi bulmak mümkün. Alanya’da her zevke ve bütçeye uygun konaklama alternatifi bulmak …

Devamını oku »

Fikret Soner ile yemek politikası ve Türk mutfağı üzerine…

Röportaj: Selin ÇITAK Avukatlıktan gastronomiye uzanan kariyeri ile kendisini her daim geliştiren, Okan Üniversitesi öğretim görevlisi sevgili Fikret Hacıkura Soner ile gastronomi üzerine değerli bir röportaj gerçekleştirdik. Aynı zamanda benim de master hocam olan Fikret Soner ile yemek politikası, yemeğin iletişim aracı olması ve Türk mutfağı hakkında konuştuk. Yemek yapmaya gönül veren birçok kişi tanıyorum ancak kimi zaman şartlar kimi …

Devamını oku »

Koronavirüs evimizdeki sebze ve meyveyi de tehdit ediyor

Koronavirüs salgını gıda ürünlerimizin sofralarımıza ulaşmasını da tehdit ediyor. Ürünler tarlada kalırken, toplananlar da yaşanan lojistik problemler nedeniyle yolda bozulabiliyor. Boğaziçi Üniversitesi Uluslararası Ticaret Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Arzu Tektaş, Türkiye’nin bu problemin üstesinden gelinebileceğini söylüyor. Önerileriyse; kendine yeten bir tarım politikası, üreticinin desteklenmesi ve e-ticaret olanaklarının geliştirilmesi. Bilim insanı salgın günlerinde tarlada ve yolda kalan ürünler nedeniyle fiyatların …

Devamını oku »

Küçük işletmelere 5 bin TL’lik ürün ve hizmet yardımı sağlanacak

Metro Türkiye, yeme-içme sektöründe koronavirüs sürecinden en çok etkilenen küçük işletmeleri desteklemek üzere #kücükisletmemicin hareketini başlattı. Metro Türkiye, Gıda Kurtarma Derneği ve Dude Table iş birliğinde, Coca-Cola’nın ana partnerliği ve Unilever Food Solutions, P&G, Barilla, Orkide Yağ, Reis Gıda ve Dimes’in destekleriyle hayata geçirilen projede, koronavirüse karşı alınan tedbirler kaldırıldığında kapılarını tekrar açacak işletmelere can suyu olmak amacıyla 5 bin …

Devamını oku »

Sağlık aşılayan üretim, koronavirüs günlerinde de bütün hızıyla devam ediyor

Koronavirüs günlerinde de üretimini tüm hızıyla sürdüren Teksüt, en üst seviyede uygulanan hijyen kurallarına ek olarak çeşitli önlemleri uygulamaya aldı. Personelin güvenle çalışması için mesafeli çalışma düzenine geçildi, tüm birimlerde dezenfeksiyon önlemleri arttırıldı, hammadde tedariği güvenceye alındı. Süt ve süt ürünleri; yeterli, dengeli ve sağlıklı beslenme için en gerekli temel besin grubu arasında yer alıyor. Toplum olarak eve kapandığımız koronavirüs …

Devamını oku »

Saf Lezzet Aşkıyla Ramazan’a Özel Tarifleri Keşfedin

Fotoğraflar: Serhat AKAVCI Yapım: İnci BAK Enginarlı ve Mantarlı Çorba  4 Kişilik Malzemeler: 3-4 yemek kaşığı Safya Ayçiçek Yağı 1 adet orta boy soğan 2 adet orta boy enginar, temizlenmiş 1 adet orta boy patates 2 yemek kaşığı kırmızı mercimek 6-7 adet mantar 5-6 su bardağı tavuk veya et suyu, kaynar 1 çay kaşığı zerdeçal 1-2 dal kişniş veya maydanoz …

Devamını oku »

Karantinada hamur da açarım, kendime de bakarım

Koronavirüs ile değişen satın alma alışkanlıklarını mağazalarındaki gelişmelere göre değerlendiren Metro Türkiye, bugünlerde gıda ve gıda dışı birçok üründe ortalama 5 ila 10 kat arasında artış yaşandığını açıkladı. Artışa göre, koronavirüs salgını nedeniyle evlerinde daha fazla zaman geçiren tüketiciler kişisel bakımlarına daha fazla vakit ayırıyor, mutfakta ise yeni tatlar deniyor. Koronavirüs ile değişen satın alma davranışlarını Türkiye genelindeki 37 mağazasındaki …

Devamını oku »