Ana Sayfa » Etiket arşivi: Sağlık (sayfa 5)

Etiket arşivi: Sağlık

Buğday Cacığı

Buğday Cacığı

Buğday Cacığı (2 – 4 Kişilik)  Malzemeler 2 su bardağı süzme yoğurt 2 diş sarımsak Tuz 1 su bardağı haşlanmış aşurelik buğday 1 adet salatalık Zeytinyağı Pul biber   Hazırlanışı Süzme yoğurdu bir kasede ezdiğiniz sarımsak ve tuz ile karıştırın. Haşlanmış buğday ve küçük küp şeklinde doğranmış salatalığı ekleyip tekrar karıştırın. Üzerine zeytinyağı gezdirip pul biber serperek servis yapın.

Devamını oku »

Datça Usulü Çağlalı Cacık

Datça Usulü Çağlalı Cacık

Datça Usulü Çağlalı Cacık (2 – 4 Kişilik)   Malzemeler 5-6 yemek kaşığı süzme yoğurt 10-15 adet çağla 1 diş ezilmiş sarımsak 2 yemek kaşığı zeytinyağı Tuz Nane Pul biber   Hazırlanışı Yoğurdu bir kaseye alın. Sarımsak, zeytinyağı ve tuzu ekleyerek karıştırın. Bol suda yıkayıp fazla suyunu süzdürdüğünüz çağla bademleri ince ince dilimleyin. Kararmadan hemen yoğurdu ilave edin. Tüm malzemeyi …

Devamını oku »

Dünyayı değiştirmeye mutfaktan başladı:

Dünyayı değiştirmeye mutfaktan başladı: Dünyanın En İyi 10 Şefinden Biri Ebru Baybara Demir Mardinli şef ve sosyal girişimci Ebru Baybara Demir, dünyanın en itibarlı mutfak kültürü yarışması Bask Dünya Aşçılık Ödülleri’nde ilk 10’a kalarak finalist oldu. İlk kez Türkiye’den bir ismin finale kaldığı yarışma, mutfak kültürü ile toplumsal fayda sağlayan şefleri ödüllendiriyor. 100 bin Euro’luk ödül ise şefin bizzat dahil …

Devamını oku »

Çöl sıcakları için 6 öneri!

Çöl sıcakları için 6 öneri!

Çöl sıcakları için 6 öneri! Etkisini gösteren çöl sıcakları için beslenme uzmanları özellikle su tüketiminin önemine dikkat çekiyor. Kilo başına 30ml kadar su tüketilmesi gerektiğini belirten uzmanlar, “Su tüketiminiz 30ml/kg’ye ulaşıyorsa (örneğin 70 kg iseniz 2 lt su) geriye kalan sıvı ihtiyacınızı maden suyu, taze sıkılmış meyve suyu, ayran, soğuk çorbalardan da karşılayabilirsiniz” dedi. Suyu yerine meyvenin tüketilmesini öneren uzmanlar …

Devamını oku »

Çilek yemek için 7 neden

Çilek yemek için 7 neden Yazın müjdecisi çilek, manav tezgahlarında, pazarlarda yaygınlaşmaya başladı. Çocukların da çok sevdikleri çileğin, faydalı besinlerle dolu süper bir meyve olduğunu biliyor musunuz? Şenpiliç ‘Dengeli Beslen Hareket Geç’ Proje Danışmanı Uzman Diyetisyen Olcay Barış, size çileği mevsiminde evinizden eksik etmemeniz için 7 neden sıraladı: Dilimlenmiş bir fincan çilek sadece 53 kaloridir ve 3,3 gram lif içerir. …

Devamını oku »

Bayramda Porsiyonlarınız Avuç İçi Kadar Olsun

Bayramda Porsiyonlarınız Avuç İçi Kadar Olsun Yeditepe Üniversitesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Yard. Doç. Dr. Binnur Okan Bakır, bayramda kalori yüklemesinden korunmak için porsiyon kontrolü yapılması gerektiğine dikkat çekerek “Avuç içi kadar porsiyonlar kullanmanız sizi kilo artışından kurtarır” dedi. Ramazan ayı boyunca tuttuğunuz oruç ile birlikte vücudunuzun öğün ve saat düzeni, tükettiğiniz besin miktarı ve çeşitliği fazlasıyla değişti. Bayram ziyaretlerinde …

Devamını oku »

Kansere karşı hurma

Kansere karşı hurma Varlığı sekiz bin senedir bilinen hurma, güçlü bir antioksidan ve hücre yenileyici oluşuyla tam bir kanser bariyeri. Arap ülkelerinde kanser vakasının düşük olması, hurmanın fazla olması ve yenilmesi ile ilgili. Gıda Mühendisi Melek Yılmaz, İnsan ve Hayat Dergisi’nin Haziran sayısında yer alan araştırmasında, hurmanın sıra dışı özellikleri hakkında şu bilgileri verdi: BİR İNSAN SADECE HURMA YİYEREK… “Kolesterol …

Devamını oku »

SAĞLIKLI BİR RAMAZAN BAYRAMI İÇİN 10 ÖNERİ

SAĞLIKLI BİR RAMAZAN BAYRAMI İÇİN 10 ÖNERİ Ramazan ayı boyunca oruç tutan pek çok kişi, bayramın gelmesiyle birlikte daha çok yemek yeme eğilimine girebiliyor. Oruç süresince yavaşlayan metabolizma hızı, bayramda tüketilen gıdalarla alınan enerjiye ayak uyduramayınca, çeşitli sağlık sorunları ortaya çıkabiliyor. Bayramda sık karşılaşılan mide ve hazımsızlık problemlerinin önüne geçebilmek için dengeli ve düzenli beslenme kurallarına dikkat etmek büyük önem …

Devamını oku »

RAMAZAN’DA VERDİĞİNİZ KİLOLARI BAYRAMDA GERİ ALMAYIN!

RAMAZAN’DA VERDİĞİNİZ KİLOLARI BAYRAMDA GERİ ALMAYIN! Ramazan boyunca oruç tutan her 4 kişiden 3’ü, yaklaşık 17 saat süren açlık nedeniyle mevcut kilolarını koruyarak ya da kilo vererek bu ayı tamamlamanın mutluluğunu yaşıyor. Ancak bu avantaj, birkaç gün süren bayramda aşırı miktarda yemek ve tatlı tüketimi nedeniyle tersine dönebiliyor. Bayramı kilo almadan ve sağlıklı geçirebilmek için birkaç önemli noktaya dikkat etmek …

Devamını oku »

Şeker Bayramında Sağlığınızın Tadı Kaçmasın!

Şeker Bayramında Sağlığınızın Tadı Kaçmasın!

Şeker Bayramında Sağlığınızın Tadı Kaçmasın! Ramazan Bayramında en çok karşılaşılan klinik vakaların başında, aşırı şeker tüketimine bağlı hastalıklar geliyor. Başta astım krizi olmak üzere hastanelerin acil servislerine taşınmayı engellemek amacıyla aşırı şeker tüketiminin zararlarına dikkat çekiliyor. Astım hastalarının çoğunda reflü şikâyeti bulunduğunu belirten İstanbul Alerji Merkezi doktorlarından, Alerji Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Akçay; özellikle kafein içeren gıdaların başında gelen çikolatanın …

Devamını oku »