Ana Sayfa » Mekânlar

Mekânlar

Tatlı yiyelim tatlı konuşalım

Tatlı yiyelim tatlı konuşalım Birçoğumuz geçmişten gelen çay saati geleneğine aşina bir nesil olduğumuzdan pastane lezzetlerine düşkünlüğümüz de doğal bir sonuç oluyor bana kalırsa. Hele de çay kahveye eşlik eden lezzetlerde anne eli değmiş bir tat gizliyse. Kuruçeşme’nin son dönemde açılan en popüler adreslerinden biri olan Qurabiye, rengarenk vitriniyle çay saatlerini özleyenler için oldukça davetkar. YAZI: HÜLYA ULUPINAR Yemeye kıyamayacağınız …

Devamını oku »

Dost sohbetinden sofralara gelen lezzet…

Dost sohbetinden sofralara gelen lezzet… Osmanlı Saray Kadayıfı, önceleri aile ve özel günlerde yapılan, daha sonra şubeleşen bir hikaye ile karşımıza çıkıyor. Faruk Albayrak ve 2 ortağı olan şuan ki ustalar tarafından markalaştırılan mekanda yapılan tatlılar, daha sonra gelen yoğun talep üzerine tüketici ile buluşturmak istenmiş. İlk şube Alibeyköy’de açılmış… Daha sonra 6 ay gibi çok kısa bir sürede ikinci …

Devamını oku »

 “Hayallerimin peşinden koştum…”

 “Hayallerimin peşinden koştum...”

 “Hayallerimin peşinden koştum…” İstanbul Bilgi Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğrencisi Öykü Tanrıverdi; Her şey üniversitenin Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nün mutfağını gördükten sonra başlıyor… Öykü Tanrıverdi Reklamcılık Bölümü okurken bir anda tutkunu olduğu yemeğin de eğitiminin içinde olması gerektiğinin farkına varıyor. Çift ana dal ile öğrenimine devam etmeye karar veren Tanrıverdi’nin bu keyifli eğitim serüveninde olaylar gerçekten süper …

Devamını oku »

ÜÇÜNCÜ NESİL DEMLEMELER

ÜÇÜNCÜ NESİL DEMLEMELER

ÜÇÜNCÜ NESİL DEMLEMELER Son zamanlarda dikkatinizden kaçmamıştır belki, her yerde biraz uçuk biraz modern, renkli ve sıra dışı kahve dükkanları açılmaya başladı. Kendilerine “Üçüncü Nesil” ya da “Üçüncü Dalga Kahveci (Third Wave Coffee Roastery)” diyorlar. Onlardan  bahsetmek istiyorum bu ay sizlere. Şu aralar özellikli kahve modasında son noktalar. Üçüncü nesil denen bu kafelerde çalışan baristalar da özellikli, dövmeli protest stilli …

Devamını oku »

AYA GRUP A.Ş. GELENEKSEL İFTAR DAVETİ

AYA GRUP A.Ş. GELENEKSEL İFTAR DAVETİ

AYA GRUP A.Ş. GELENEKSEL İFTAR DAVETİ İKLİMLENDİRME SEKTÖRÜNÜN VAZGEÇİLMEZİ OLDU AYA GRUP A.Ş. GELENEKSEL İFTAR DAVETİ  her yıl bir öncekinden daha seçkin yerlerde organize edilen Aya Grup İftar Daveti bu yıl da İstanbul boğazının panoramik manzarasına sahip Four Seasons at the Bosphorus Otel’de gerçekleşti. 7.si gerçekleştirilen iftar davetinde Alarko(Toshiba) , Samsung Electronics Türkiye, Daikin, LG Electronics Türkiye, Viessman, Jhonson Controls (York) …

Devamını oku »

Bomonti turizmini başlatan ‘sosyal’ etçi

Bomonti turizmini başlatan ‘sosyal’ etçi Şehrin hafızasında önemli yer tutan semtlerin başında gelir Bomonti. Son dönemde birbiri ardına gerçekleştirilen projelerle tekrardan adını sıkça duyar olduk. Semtin, Feriköy Fırın Sokak bölgesi de insanlar için buluşulacak sosyal nokta olmuş durumda. Burada açılan mekanlar arasında olan Marotiri şimdiden sokağın en popüleri. Mekanın ismi fonetik olarak kulağa bir ‘Japon ‘ restoranı algısı verse de …

Devamını oku »

HUQQabaz’da iftar sahura kadar…

HUQQabaz’da iftar sahura kadar… Ramazan’da keyif ve huzur dolu bir masada Türk mutfağının özellikle de geleneksel sokak lezzetlerinin sofralardaki en özel lezzetleriyle buluşmak isterseniz, Ataşehir Watergarden HUQQabaz şubesi tam size göre. Bulunduğu lokasyonda son zamanların en gözde mekanı olmayı başaran HUQQabaz, oldukça iddialı olduğu geleneksel tatlar üzerine yoğunlaştığı zengin Ramazan menüsüyle dikkat çekiyor.    Çöp şiş, Adana, mantı, hamburger, köfte, …

Devamını oku »

İftar için farklı bir lezzet deneyimi; Avliya Boşnak Mutfağı…

İftar için farklı bir lezzet deneyimi;  Avliya Boşnak Mutfağı…   Avliya Boşnak Mutfağı özellikle özgün Bosna ve Sancak bölgesinin zengin seçeneklerini yansıtan bir mekan. Boşnak mutfak kültürünün temelini oluşturan Bosna ve Sancak mutfağını sahiplenip koruyarak yaşatma felsefesini ön planda tutan mekan, menü çeşitlerini bu kavram etrafında şekillendirmiş ve çeşitlendirmiş. Ağırlıklı ev yapımı yemek tariflerinden yola çıkan Avliya, bu lezzetleri yine …

Devamını oku »

Aila’da Otantik Bir İftar…

Aila’da Otantik Bir İftar...

Aila’da Otantik Bir İftar… Otantik Türk lezzetlerinin yeniden keşfedildiği restoran Aila, zengin menüsü ve canlı fasılıyla Ramazan ayının en keyifli ve lezzetli iftar sofralarına ev sahipliği yapacak. Fairmont Quasar İstanbul’un bahçe katında yer alan ve ister iç mekanda ister bahçede iftar keyfi sunan Aila’nın menüsünde iftariyelikler, çorba, mezeler, zeytinyağlılar, fırından pide çeşitleri, ocak başından ızgara ve kebaplar ve tatlılar yer alacak. Konuklar meze, …

Devamını oku »

Maia Handmade Chocolates’den İftar Davetleri İçin Şık ve Leziz Bir Hediye

Maia Handmade Chocolates’den İftar Davetleri İçin Şık ve Leziz Bir Hediye İftar sofralarının olmazsa olmazı hurmayı Antep fıstığı ve çikolata ile buluşturan Maia Handmade Chocolates, Ramazan ayı boyunca özel bir lezzet ikram etmek isteyenler için harika bir alternatif sunuyor. Türk çikolata ustalarının hünerli elleriyle, doğal yöntemlerle ürettiği 60’tan fazla çeşidiyle, el yapımı lezzetler sunan Maia Handmade Chocolates’in çikolata kaplı hurması, …

Devamını oku »