Ana Sayfa » Etiket arşivi: haber (sayfa 2)

Etiket arşivi: haber

Etli Yaprak Sarması

Etli Yaprak Sarması

Etli Yaprak Sarması (4 Kişilik)  Malzemeler: 500 gram dolmalık kıyma 250 gram asma yaprağı 2 adet domates 2 adet kuru soğan Yarım demet maydanoz Yarım demet taze soğan Bir avuç taze nane 1 çay bardağı pirinç Tuz, karabiber, kuru nane Hazırlanışı: Domatesleri rendeleyin. Kuru soğanı, maydanozu ve yeşil soğanları ince ince doğrayın. Kıymaya kalan iç malzemeyi ekleyip karıştırın. Asma yapraklarını …

Devamını oku »

IŞIL IŞIL SAÇLAR İÇİN BU 9 BESİNİZİ HAYATINIZDAN EKSİK ETMEYİN..!

IŞIL IŞIL SAÇLAR İÇİN BU 9 BESİNİZİ HAYATINIZDAN EKSİK ETMEYİN..! Kim ışıl ışıl saçları olsun istemez ki? Sağlıklı saçlar için dışarıdan bakım yapmak önemli bir konu olsa da aslında tek başına yeterli değil. Işıl ışıl saçlara sahip olmak için saç sağlığını koruyan ve geliştiren besinlere de sofrada yer açmak gerekiyor. Çünkü bazı besinler içerikleri ile saçların gürleşmesine, parlamasına hatta hızlı …

Devamını oku »

AŞIRI SICAKLARA UZMANLARDAN TAVSİYE

AŞIRI SICAKLARA UZMANLARDAN TAVSİYE Ülke genelinde son yılların en sıcak günlerinin yaşandığı bugünlerde dikkat edilmediği takdirde hava koşulları insan sağlığını tehdit eder hale geliyor. Uzmanlar vücut dengesinin korunabilmesi adına günde en az 2 şişe maden suyu tüketilmesinin önemle altını çiziyor. Bir yandan yüksek yaz sıcaklıklarında ferahlamak diğer yandan ise vücudumuzun gün içerisinde terleme yoluyla kaybettiği mineralleri geri kazanmak için elma, …

Devamını oku »

Cevizli Yassı Kadayıf

Cevizli Yassı Kadayıf

Cevizli Yassı Kadayıf ‘’Annemin anlattığına göre, anneannem gençken mangal ateşine oturttuğu bakır tepsiye önce tereyağını koyarmış. Yağ eridikçe kadayıfı tepsiye alır, el yordamıyla parçalarmış. İçeride misafir otururken mangal başımda bastığı kadayıf çevire çevire pişirirmiş. Bu yönteme Türk mutfağında ‘’kırma kadayıf’’ denir. Bizim tarifimiz, sonraları bu zahmetli yöntemin yerine anneannemin tercih ettiği şiresi bol, cevizli yassı kadayıf yani gadeyiftir… ‘’   …

Devamını oku »

Datça Usulü Çağlalı Cacık

Datça Usulü Çağlalı Cacık

Datça Usulü Çağlalı Cacık (2 – 4 Kişilik)   Malzemeler 5-6 yemek kaşığı süzme yoğurt 10-15 adet çağla 1 diş ezilmiş sarımsak 2 yemek kaşığı zeytinyağı Tuz Nane Pul biber   Hazırlanışı Yoğurdu bir kaseye alın. Sarımsak, zeytinyağı ve tuzu ekleyerek karıştırın. Bol suda yıkayıp fazla suyunu süzdürdüğünüz çağla bademleri ince ince dilimleyin. Kararmadan hemen yoğurdu ilave edin. Tüm malzemeyi …

Devamını oku »

İftarda meyve suyunu sofranızdan eksik etmeyin

1 yaşını doldurmayan çocuklara meyve suyu vermeyin

İftarda meyve suyunu sofranızdan eksik etmeyin Sağlıklı bir oruç dönemi geçirmek ve uzun süren açlıktan sonra düşen kan şekerini yükseltmek için uzmanlar, iftarın meyve suyu ile açılmasını öneriyor. Yılın en uzun günlerine denk gelen oruç döneminde uzun süren açlıktan sonra metabolizmanın ana isteği, iftarda enerji kaynağına en kısa yoldan ulaşmak oluyor. Konuyla ilgili olarak görüşlerini paylaşan Nuh Naci Yazgan Üniversitesi …

Devamını oku »

Coco Crunch

Coco Cranch

Coco Crunch (1 Kişilik)   Coco Cranch Malzemeler 1 su bardağı krema 1 su bardağı süt 2 su bardağı toz şeker 2 yemek kaşığı mısır nişastası 1 su bardağı Hindistan cevizi sütü 1 yemek kaşığı Hindistan cevizi tozu 2 yemek kaşığı pudra şekeri 1 damla Hindistan cevizi esansı 2 yemek kaşığı un 1 tatlı kaşığı kakao 1 çay kaşığı kabartma …

Devamını oku »

Çook rahatlığıyla lezzetli bir Ramazan

Çook rahatlığıyla lezzetli bir Ramazan Ramazan sofraları deyince akla en sevdiğimiz çeşit çeşit yemekler, tatlılar, mevsime uygun salatalar, börekler geliyor. Mutfakta pek fazla vaktiniz yok ama Cook gibi kurtarıcılarınız varsa yemek yapmaktan hiç korkmayın! Domatesli ve Sebzeli Pirinç Pilavı  (4 Kişilik) Malzemeler: 2 su bardağı baldo pirinci 3 adet büyük boy domates (300-400gr) 2 çay kaşığı kimyon 2 yemek kaşığı …

Devamını oku »

İçli köfte tarifi

İçli köfte tarifi

İçli köfte tarifi (6 Kişilik)   Malzemeler: İç Malzemesi İçin: 300 gram orta yağlı kıyma 2 çorba kaşığı ayçiçeği yağı 2 adet büyük boy soğan 1 demet maydanoz 1’er tatlı kaşığı yenibahar, karabiber ve pul biber Tuz Kızartmak için sıvı yağ Hamuru İçin Malzemeler: 250 gram çiğköftelik bulgur 4 adet orta boy haşlanmış patates 2 adet yumurta 1 çorba kaşığı kişniş …

Devamını oku »

RAMAZAN’DA CEVİZ SİNİRE BİREBİR

RAMAZAN’DA CEVİZ SİNİRE BİREBİR Medical Park Fatih Hastanesi’nden Dahiliye Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Burcu Raylaz, Ramazan ayında halsizlik, yorgunluk ve sinirlilik halini en aza indirmek için beslenme konusunda dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgiler paylaştı. Ramazan’da oruç tutanların en sık karşılaştığı sorunların başında halsizlik, yorgunluk, baş ağrısı, baş dönmesinin yanı sıra konsantrasyon bozukluğu ve sinirlilik gelmektedir. Medical Park Fatih Hastanesi’nden Dahiliye …

Devamını oku »