Ana Sayfa » Tarifler » Pratik Yemekler » Datça Usulü Çağlalı Cacık
Datça Usulü Çağlalı Cacık

Datça Usulü Çağlalı Cacık

Datça Usulü Çağlalı Cacık

(2 – 4 Kişilik)

 

Malzemeler

5-6 yemek kaşığı süzme yoğurt

10-15 adet çağla

1 diş ezilmiş sarımsak

2 yemek kaşığı zeytinyağı

Tuz

Nane

Pul biber

 Datça Usulü Çağlalı Cacık

Hazırlanışı

Yoğurdu bir kaseye alın. Sarımsak, zeytinyağı ve tuzu ekleyerek karıştırın. Bol suda yıkayıp fazla suyunu süzdürdüğünüz çağla bademleri ince ince dilimleyin. Kararmadan hemen yoğurdu ilave edin. Tüm malzemeyi karıştırıp üzerine nane ve pul biber serperek soğuk servis yapın.

 

Not: Çağlalı cacığı hazırlarken, çağlaların kararmaması için taze sıkılmış limon suyunda bekletebilirsiniz.

OKU ➤  Sofralarda Akdeniz Esintileri…

Tavsiye

Et tüketiminin bir kısmını cevizle değiştirmenin potansiyel faydaları

Uluslararası, hakemli, açık erişime sahip bir beslenme dergisi olan Nutrients’te yayınlanan ve Kaliforniya Ceviz Komisyonu …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.