Ana Sayfa » Etiket arşivi: haber (sayfa 3)

Etiket arşivi: haber

RAMAZANDA SUSUZLUĞUN ÇARESİ

RAMAZANDA SUSUZLUĞUN ÇARESİ SALATALIK VE KARPUZ Sıcak havaların yaşandığı Ramazan’ın ortasına geldiğimiz şu günlerde oruç tutanları en çok zorlayan şey vücudun susuz kalması. Bunu önlemenin yolu ise iftar ve sahur sofralarında tüketeceğimiz besinleri iyi seçmekten geçiyor. İstanbul Aydın Üniversitesi VM Medical Park Hastanesi Uzman Diyetisyeni Olcay Barış, salatalık ve karpuzun tam da bu noktada çok etkili olduklarını anlatarak, önemli bilgiler …

Devamını oku »

ORUÇLUYKEN AĞIZ KOKUSUNU ÖNLEYEN 10 ÖNERİ

ORUÇLUYKEN AĞIZ KOKUSUNU ÖNLEYEN 10 ÖNERİ

ORUÇLUYKEN AĞIZ KOKUSUNU ÖNLEYEN 10 ÖNERİ Ramazan ayında uzun süre aç kalınması ve gün içinde sıvı tüketilememesi kötü ağız kokusunun oluşumuna zemin hazırlayabiliyor. Sosyal yaşamı da olumsuz etkileyen kötü ağız kokusu için birkaç püf noktasına dikkat etmek yeterli olabiliyor. Memorial Şişli Hastanesi Ağız ve Diş Hastalıkları Bölümü’nden Dr. Dt. Aslı Tapan, Ramazan ayında ağız kokusunu önlemenin yolları hakkında bilgi verdi. …

Devamını oku »

Keçi Peynirli Renki Pazı Sarma

Fatih Şef’ten kolay Ramazan lezzetleri…  İftar ve sahur sofralarınıza renk katmak istiyorsanız Eğitmen Şefimiz Fatih Kaya’nın size sürprizleri var..! Keçi Peynirli Renki Pazı Sarma (4 Kişilik)   Malzemeler 1 paket renkli pazı yaprakları 100 gram keçi peyniri 100 gram tulum peyniri 100 gram labne peyniri 50 gram ceviz içi 50 gram fındık içi 1 tutam taze nane 1 tutam taze …

Devamını oku »

Ev Yoğurdu

Ev Yoğurdu   Ev Yoğurdu Malzemeler: 1 kilo çiğ süt 2 yemek kaşığı ev yapımı yoğurt Ev Yoğurdu Hazırlanışı: Sütü pastorize etmek için sütü, bir tahta kaşık ile ara sıra karıştırarak kaynatın. Kaynamaya başlayınca altını kısın, 10-15 dakika daha kaynatın. Yoğurt mayalayacağınız cam kaseye, kavanoza ya da çömleğe sütü dökün ve ılınmasını bekleyin. Çiğ süt yerine günlük süt kullanmak isterseniz kaynatmanıza …

Devamını oku »

Hayatta herşey mi özen, sabır ve vakit ister?

Hayatta herşey mi özen, sabır, vakit ister?

Hayatta herşey mi özen, sabır, vakit ister? Evet, hayatta herşey böyle şeyler ister maalesef. Hep aynı! Hayattaki herşey bizde olmayan ne varsa ister arkadaşlar. Bizde olan şeyleri de değiştirmemizi ya da üzerine birşeyler ekleyerek yenilememizi ister ayrıca. Bilgisayar programı ya da telefon uygulaması gibi düşünün. Ara sıra bilgisayarınız ya da telefonunuz “Bilmem ne programının yeni sürümü mevcut, yüklemek için bilmem …

Devamını oku »

‘ÖĞLE YEMEĞİ’ DEYİP GEÇMEYİN!

Yoğun iş hayatı, yetişmesi gereken işler ve toplantılar derken, birçoğumuz öğle yemeğini ayaküstü geçiştiriyor ve atlıyoruz.Fakat öğle yemeği, günlük beslenme düzenimizin mihenk taşı. Gün boyunca sergilediğimiz fiziksel ve mental performansı birebir etkiliyor. Ayrıca öğle yemeğini yetersiz ve bilinçsiz tüketmek, gün sonunda halsiz kalmamıza, öğleden sonra stres düzeyimizin artmasına ve uzun dönemde kilo almamıza yol açabilecek önemli bir sorun… Amerika’da yapılan bir …

Devamını oku »

Kalpler ve mideler şenlensin…

Nazzcakes’in pasta tasarımcısı Nazlıhan Akçay’ın her birini severek yapabileceğiniz nefis tarifleriyle kendinizi profesyonel bir pasta ustası gibi hissedebilir, sevdiklerinizi ve kendinizi şımartabilirsiniz. Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü mezunu. On yıl özel sektörde Kurumsal Satış Yöneticiliği yapmış. 2005’te işten ayrılıp yiyecek içecek sektörüne yönelmek amacıyla MSA’nın Yiyecek İçecek İşletmeciliği sertifika programını bitirmiş. Önceleri yakın çevresindekiler için hazırladığı pastalarını, 2006 …

Devamını oku »

Aynı denizin çevresinde toplanmış ülkelerin ortak mutfağı…

Akdeniz çanağı, dünyanın tarihsel, kültürel ve sosyal açıdan belki de en özel bölgesidir. Mutfak kültürü de bölgeye özeldir. Başta ürünleri, sonra yemekleri, pişirme yöntemleri bazen benzer, bazen değişik ama her zaman Akdeniz kokuludur. Son yıllarda öne çıkan bir teori, toplumlarda yemek kültürünü etkileyen en önemli unsurun coğrafya olduğunu söylüyor. Açıklaması çok kolay. İnsanlar yiyeceklerini yaşadıkları toprakların iklimine, florasına orada yetişen …

Devamını oku »

Baklava çeşitlerine komşu geldi…

Geleneksel ve modern mutfak kültürünü tatlı sektörüyle buluşturan, 1871’den bugüne babadan oğula aktarılan bilgi ve deneyimle yoluna devam eden Faruk Güllüoğlu, 2015 yılıyla birlikte cafe – restoran hizmetlerindeki yeni menüleriyle daha fazla müşteriye hitap etmeyi hedeflediklerini açıkladı. Faruk Güllüoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Güllü, aslen “öze dönüş” niteliği taşıyan cafe – restoran hizmetini yaygınlaştırarak geliştireceklerini söyledi. Faruk Güllü, “Sektöre baktığımızda …

Devamını oku »

Backhaus Acıbadem Kurabiyesi İstanbul’un En Tazesi

Backhaus lezzetlerinin en çok tercih edilen ve sevilenlerinden biri olan Acıbadem kurabiyesi, günlük hatta çoğu zaman saatlik olarak özel fırınlarda üretiliyor. Dünyaca ünlü şeflerin eşsiz reçeteleriyle hazırlanan ve Backhaus’un iddialı lezzetlerinden biri olan Acıbadem kurabiyesi, geleneksel yöntemlerle hiçbir katkı maddesi kullanılmadan hazırlanıyor. Uzun pişirme süresi sayesinde de her ısırıkta aynı lezzetin alınmasını sağlayan Backhaus Acıbadem kurabiyesi, kahve ve çay sohbetlerine …

Devamını oku »