Ana Sayfa » Etiket arşivi: domates (sayfa 3)

Etiket arşivi: domates

Yeni Versiyon Bağımlılık: Şarj Bağımlılığı (Plagomani)

Yeni Versiyon Bağımlılık: Şarj Bağımlılığı (Plagomani) Akıllı telefonların ve tabletlerin kullanımının artması ve insan hayatında vazgeçilmez bir hal almasıyla beraber yeni türde hastalıklar ortaya çıkmaktadır. Bunların en başında ‘’şarj bağımlılığı’’ geliyor. Eski zamanlarda bağımlılık derken insan ların aklına kötü alışkanlıklar ya da kafein bağımlılığı gelirken teknolojinin gelişmesi ve insan hayatının vazgeçilmez bir parçası olmasıyla birlikte bağımlılığın da türleri değişiyor. Gözü …

Devamını oku »

Ramazan ayında sağlıklı bir oruç için sağlıklı beslenme gerekli…

Ramazan ayında sağlıklı bir oruç için sağlıklı beslenme gerekli...

Ramazan ayında sağlıklı bir oruç için sağlıklı beslenme gerekli… Yeterli ve uzun süre tok tutacak şekilde güçlü bir sahur öğünü bütün günü enerjik ve rahat geçirmemize zemin hazırlar. Günün sonunda, bütün gün aç ve susuz kalan bedenimizi iftarda öyle beslemeliyiz ki, yorulan vücudumuzu yapılandırsın, kan şeker seviyesini sağlıklı seviyelere getirebilsin…   Nil Şahin GÜRHAN Beslenme Uzmanı   Ramazan ayında oruç …

Devamını oku »

Coco Crunch

Coco Cranch

Coco Crunch (1 Kişilik)   Coco Cranch Malzemeler 1 su bardağı krema 1 su bardağı süt 2 su bardağı toz şeker 2 yemek kaşığı mısır nişastası 1 su bardağı Hindistan cevizi sütü 1 yemek kaşığı Hindistan cevizi tozu 2 yemek kaşığı pudra şekeri 1 damla Hindistan cevizi esansı 2 yemek kaşığı un 1 tatlı kaşığı kakao 1 çay kaşığı kabartma …

Devamını oku »

Tahıllı Salata

Tahıllı Salata

Tahıllı Salata (2 Kişilik)   Malzemeler 4 çorba kaşığı nohut 4 çorba kaşığı buğday 4 çorba kaşığı pirinç greçka 2 çorba kaşığı yeşil mercimek 4 yaprak kıvırcık 1 çorba kasesi Akdeniz yeşilliği Yarım demet roka Çeyrek demet dereotu Çeyrek demet maydanoz Yarım dilim nar 4 adet çeri domates 1 yaprak taze yufka 2 adet taze soğan 8 adet ceviz içi …

Devamını oku »

Pasta & Cheese

Pasta & Cheese

Pasta & Cheese (2 Kişilik)   Malzemeler 1 paket Taglietelli Makarna 1 su bardağı domates sos 1 su bardağı krema 4 çorba kaşığı rende parmesan peyniri 1 tutam tuz 1 tutam toz karabiber 1 çorba kaşığı zeytinyağı 1 tutam taze fesleğen 1 çay bardağı rende mozarella peyniri Domates Sos İçin: 3 adet orta boy domates Çeyrek kereviz sapı 1 tutam …

Devamını oku »

HUQQabaz’da iftar sahura kadar…

HUQQabaz’da iftar sahura kadar… Ramazan’da keyif ve huzur dolu bir masada Türk mutfağının özellikle de geleneksel sokak lezzetlerinin sofralardaki en özel lezzetleriyle buluşmak isterseniz, Ataşehir Watergarden HUQQabaz şubesi tam size göre. Bulunduğu lokasyonda son zamanların en gözde mekanı olmayı başaran HUQQabaz, oldukça iddialı olduğu geleneksel tatlar üzerine yoğunlaştığı zengin Ramazan menüsüyle dikkat çekiyor.    Çöp şiş, Adana, mantı, hamburger, köfte, …

Devamını oku »

Çook rahatlığıyla lezzetli bir Ramazan

Çook rahatlığıyla lezzetli bir Ramazan Ramazan sofraları deyince akla en sevdiğimiz çeşit çeşit yemekler, tatlılar, mevsime uygun salatalar, börekler geliyor. Mutfakta pek fazla vaktiniz yok ama Cook gibi kurtarıcılarınız varsa yemek yapmaktan hiç korkmayın! Domatesli ve Sebzeli Pirinç Pilavı  (4 Kişilik) Malzemeler: 2 su bardağı baldo pirinci 3 adet büyük boy domates (300-400gr) 2 çay kaşığı kimyon 2 yemek kaşığı …

Devamını oku »

Yerli Kuşkonmazlı ve Pastırmalı Göz Yumurta

Yerli Kuşkonmazlı ve Pastırmalı Göz Yumurta

Yerli Kuşkonmazlı ve Pastırmalı Göz Yumurta (4 Kişilik)   Malzemeler: 300 gram yerli kuşkonmaz 4 adet yumurta 1 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı sıvı yağ 3-4 dilim pastırma Hazırlanışı: Kuşkonmazları temizleyip kaynar suda 5 dakika haşlayın. Süzüp yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Yumurtaları tek tek kırdıktan sonra 190 dereceye ayarlı fırında 5 dakika pişirin. Fırından alın, çok ince kıyılmış pastırma …

Devamını oku »

Kuzu Etli Enginar

Kuzu Etli Enginar

Kuzu Etli Enginar (4 Kişilik)   Malzemeler: 4 adet taze enginar (tercihen bebe enginarı) 1 adet limonun suyu Yarım su bardağı zeytinyağı 1 adet soğan 300 gram kuzu eti 4-5 adet yeşil erik Tuz Ayrıca: Yarım limonun suyu 1 yemek kaşığı un Hazırlanışı: Enginarların kalın kabuklu dış yapraklarını temizleyin, boyuna ikiye kesip içinde tüylü bölümü varsa tüylerini de temizleyin. İkiye …

Devamını oku »

Tavuk Etli Başbaşı Bulguru Pilavı

Tavuk Etli Başbaşı Bulguru Pilavı

Tavuk Etli Başbaşı Bulguru Pilavı (4-6 Kişilik)   Malzemeler: 2 su bardağı başbaşı bulguru 3 su bardağı sıcak su 200 gram tavuk eti Yarım demet dereotu Yarım demet nane 1 adet soğan 3 yemek kaşığı sıvı yağ 1 yemek kaşığı tereyağı 1 tatlı kaşığı pul biber 2-3 adet sivri biber Tuz Hazırlanışı: Tavuk etlerini küçük küçük doğrayın ve 1 yemek …

Devamını oku »