Ana Sayfa » Etiket arşivi: domates

Etiket arşivi: domates

Çay saatinizi renklendirecek tarifler

Mini Kruvasan

Çay saatinizi renklendirecek tarifler Polat Renaissance Hotel Yeşilköy’ün Pasta Şefi Ercan Yıldız, mutfakta sizi asla hayal kırıklığına uğratmayacak,  çayın kahvenin yanına iyi gidecek, belki de iş yerine götürmek için sadece bir çeşidini yapıp iş arkadaşlarınıza sürpriz yapacağınız, denizden çıkıp karnı çok acıkmış küçüklere nefis atıştırmalık olacak tarifleri sizler için hazırladı…     Mini Kruvasan (1 Orta Boy Tepsi İçin)   …

Devamını oku »

Babaannem’in Yemekleri…

Babaannem’in Yemekleri...

Babaannem’in Yemekleri… Bayram demek benim için aile demek. Ailemden ayrı tatil yaparak geçirdiğim bayramlarda içimi bir burukluk kaplıyor. Çocukları ziyaretlerine gelmeyen yaşlılar gibi yalnız ve üzgün hissediyorum kendimi. Belki bunları düşünmek için yaşım çok genç ama benim gibi büyük bir aileye sahipseniz ve onlarla bir arada olmayı çok seviyorsanız ne demek istediğimi anlayacaksınız. İlk gençlik yıllarımdaki bayramlarda 15-16 kişi, bayramın …

Devamını oku »

IŞIL IŞIL SAÇLAR İÇİN BU 9 BESİNİZİ HAYATINIZDAN EKSİK ETMEYİN..!

IŞIL IŞIL SAÇLAR İÇİN BU 9 BESİNİZİ HAYATINIZDAN EKSİK ETMEYİN..! Kim ışıl ışıl saçları olsun istemez ki? Sağlıklı saçlar için dışarıdan bakım yapmak önemli bir konu olsa da aslında tek başına yeterli değil. Işıl ışıl saçlara sahip olmak için saç sağlığını koruyan ve geliştiren besinlere de sofrada yer açmak gerekiyor. Çünkü bazı besinler içerikleri ile saçların gürleşmesine, parlamasına hatta hızlı …

Devamını oku »

YAZ GELDİ, ŞOK DİYET TUZAĞINA DÜŞMEYİN

YAZ GELDİ, ŞOK DİYET TUZAĞINA DÜŞMEYİN AÇLIK DİYETLERİ YEMEK YEME İSTEĞİNİZİ TETİKLER Kimi sağlıklı yaşam, kimisi görsellik için diyete giriyor. Deniz mevsiminin yaşandığı bugünlerde herkesin ihtiyaç duyduğu şey ise hızlı kilo vermek. Kilo vermenin, hızlı olmasından öte sağlıklı olması gerektiğini kaydeden İstinye Üniversitesi Hastanesi’nden Diyetisyen Serra Arslan, şok diyetlerin insan sağlığı açısından zararları hakkında önemli bilgiler paylaştı. Diyetin mevsimi olur …

Devamını oku »

Bulgurlu Sarma

Bulgurlu Sarma

Bulgurlu Sarma ‘’Kuyrukyağı ve yağlı kıymayla yapılırdı bulgurlu sarma. Zırh kıymasıyla veya bulma imkanınız yoksa bir defa çekilmiş kıymayla hazırlayın. ‘’Çok datlı olmuş’’ derdi, anneannem ayıla bayıla yerken. ‘’   Bulgurlu Sarma (8 Kişilik)   Malzemeler: 300 gram yağlı kıyma (bir defa çekilmiş) 500 gram pilavlık bulgur 1 adet kuru soğan 3 diş sarımsak 1 adet yeşil biber 1 adet …

Devamını oku »

Kızartma Sulusu ve Pilavı

Kızartma Sulusu ve Pilavı

Kızartma Sulusu ve Pilavı ‘’Memlekette çocukluğuma ait çok fazla anım yoktur benim. Mesela köklü mahalle arkadaşlıkları, hep aynı sokaklarda çaldığım kapılar… Ya da birini çok iyi tanımanın, yaptığı yaramazlıklara ortak olmanın getirdiği dedikodular yoktur. Sokakları, evleri, yüzleri, odaları durmaksızın değişen çocukluk yaşayan anlar bu duyguyu. Her gittiğinde biraz daha betonlaşan bir şehirdir memleket. Arada anneannemin götürdüğü yemyeşil bağların, hiç bitmeyecek …

Devamını oku »

Asuman Kerkez’den asla unutulmayacak tarifler

Asuman Kerkez’den asla unutulmayacak tarifler Geçtiğimiz yıl raflarda yerini alan ‘’Anneannemin Tenceresi’’ adlı kitabıyla adından epeyce söz ettiren Yemek Yazarı ve Eğitmen Şef Asuman Kerkez , her biri anılarla dolu Adıyaman ve Hatay mutfağından yerel yemeklerle mutfaklarımıza konuk oluyor. ‘’Yine annemden aldığım ama anneannemin çok güzel yaptığı bir lezzet küllü baklava. İsmine bakıp zor zannetmeyin. Yufka açmayı bilen bir insan …

Devamını oku »

Yaz aylarında mutlaka bu sebze ve meyveleri tüketin!

Yaz aylarında mutlaka bu sebze ve meyveleri tüketin! Bu yıl yaz biraz geç de olsa etkisini göstermeye başladı. Yılın bu en sıcak zamanında vücudunuzu daha iyi hissettirmek, korumak için en iyi yardımcınız mevsim sebze ve meyveleri… Sofra/Compass Group Türkiye Ülke Diyetisyeni Gülşen Kadri, sizin için özellikle yaz mevsiminde tüketilmesini önerdiği meyve ve sebzeleri seçti. Hepsi hem lezzetli hem de birer …

Devamını oku »

Yunan Usulü Cacık

Yunan Usulü Cacık

Yunan Usulü Cacık (2-4 Kişilik) Malzemeler 200 gram süzme yoğurt 1 adet rendelenmiş ve suyu sıkılmış salatalık 1 diş ezilmiş sarımsak Tuz 1 yemek kaşığı sert olmayan sirke 5 yemek kaşığı zeytinyağı Hazırlanışı Yoğurt, salatalık, sarımsak, tuz, sirkeyi 3 yemek kaşığı zeytinyağı ile karıştırın. Karışımı bir tabağa alıp üzerine kalan zeytinyağını gezdirerek soğuk servis yapın.

Devamını oku »

Lübnan Usulü Cacık

Lübnan Usulü Cacık

Lübnan Usulü Cacık (2 – 4 Kişilik) Malzemeler Yarım kilo yoğurt 1 çay bardağı su 2 adet salatalık 3 dal taze soğan 1 adet kırmızıbiber Yarım demet dereotu Tuz Karabiber   Hazırlanışı Salatalıkların kabuğunu soyup küçük doğrayın. Biberin çekirdeklerini temizleyin ve küp şeklinde doğrayın. Dereotu ve soğanları ince doğrayın. Hepsini bir kasede karıştırın. Geniş bir kasede yoğurt ve suyu pürüzsüz …

Devamını oku »