Ana Sayfa » Etiket arşivi: beslenme (sayfa 7)

Etiket arşivi: beslenme

Fırında Elma Tatlısı

Fırında Elma Tatlısı

Fırında Elma Tatlısı (4 Kişilik)   Malzemeler: 4 adet büyük boy elma 2 çay kaşığı tarçın 1 çay kaşığı tereyağı 1 tatlı kaşığı kakao Muhallebisi İçin: 250 ml. süt 1 adet yumurtanın sarısı 2 yemek kaşığı toz şeker 2 yemek kaşığı un 1 çay kaşığı vanilya 100 ml. krema 100 gram labne peyniri 1 Kutu Cook Çok Amaçlı Folyo Hazırlanışı: …

Devamını oku »

Çook rahatlığıyla lezzetli bir Ramazan

Çook rahatlığıyla lezzetli bir Ramazan Ramazan sofraları deyince akla en sevdiğimiz çeşit çeşit yemekler, tatlılar, mevsime uygun salatalar, börekler geliyor. Mutfakta pek fazla vaktiniz yok ama Cook gibi kurtarıcılarınız varsa yemek yapmaktan hiç korkmayın! Domatesli ve Sebzeli Pirinç Pilavı  (4 Kişilik) Malzemeler: 2 su bardağı baldo pirinci 3 adet büyük boy domates (300-400gr) 2 çay kaşığı kimyon 2 yemek kaşığı …

Devamını oku »

Yerli Kuşkonmazlı ve Pastırmalı Göz Yumurta

Yerli Kuşkonmazlı ve Pastırmalı Göz Yumurta

Yerli Kuşkonmazlı ve Pastırmalı Göz Yumurta (4 Kişilik)   Malzemeler: 300 gram yerli kuşkonmaz 4 adet yumurta 1 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı sıvı yağ 3-4 dilim pastırma Hazırlanışı: Kuşkonmazları temizleyip kaynar suda 5 dakika haşlayın. Süzüp yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Yumurtaları tek tek kırdıktan sonra 190 dereceye ayarlı fırında 5 dakika pişirin. Fırından alın, çok ince kıyılmış pastırma …

Devamını oku »

Kuzu Etli Enginar

Kuzu Etli Enginar

Kuzu Etli Enginar (4 Kişilik)   Malzemeler: 4 adet taze enginar (tercihen bebe enginarı) 1 adet limonun suyu Yarım su bardağı zeytinyağı 1 adet soğan 300 gram kuzu eti 4-5 adet yeşil erik Tuz Ayrıca: Yarım limonun suyu 1 yemek kaşığı un Hazırlanışı: Enginarların kalın kabuklu dış yapraklarını temizleyin, boyuna ikiye kesip içinde tüylü bölümü varsa tüylerini de temizleyin. İkiye …

Devamını oku »

Soğuk Ayran Aşı Çorbası

Soğuk Ayran Aşı Çorbası

Soğuk Ayran Aşı Çorbası (6  Kişilik)   Malzemeler: 1 litre ayran 4 yemek kaşığı süzme yoğurt 1 çay kaşığı tuz Yarım demet kıyılmış nane 4-5 dal kıyılmış dereotu 1 çay kaşığı kırmızı pul biber 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1 su bardağı yarma mısır 1 çay bardağı buğday Buz parçaları Hazırlanışı: Yarma mısırları ve buğdayları birkaç kez akan suyun altında yıkadıktan …

Devamını oku »

İçli köfte tarifi

İçli köfte tarifi

İçli köfte tarifi (6 Kişilik)   Malzemeler: İç Malzemesi İçin: 300 gram orta yağlı kıyma 2 çorba kaşığı ayçiçeği yağı 2 adet büyük boy soğan 1 demet maydanoz 1’er tatlı kaşığı yenibahar, karabiber ve pul biber Tuz Kızartmak için sıvı yağ Hamuru İçin Malzemeler: 250 gram çiğköftelik bulgur 4 adet orta boy haşlanmış patates 2 adet yumurta 1 çorba kaşığı kişniş …

Devamını oku »

Kayısı Tatlısı

Kayısı Tatlısı

Bolluk ve bereket dolu sofralarınız olsun… Bu yılın iftar davetlerimde soğuk çorbalar, hafif ana yemekler, mevsimin meyvelerinden kompostolar ve tatlılar eşlik edecek. Kayısı Tatlısı (4 Kişilik)   Kayısı Tatlısı Malzemeler: 12 adet kayısı (olgun ve sert olanı) 1 parça loğusa şekeri (ceviz büyüklüğünde) 1 adet çubuk tarçın 2 yemek kaşığı toz şeker 2 su bardağı su Hazırlanışı: Kayısıları yıkayıp süzdükten sona …

Devamını oku »

Zerdeçallı Patates

Zerdeçallı Patates

Zerdeçallı Patates (4 Kişilik)   Malzemeler: 8 adet orta boy patates 1 kase süzme yoğurt 1 tatlı kaşığı zerdeçal 2 yemek kaşığı tereyağı 3-4 dal maydanoz Tuz Hazırlanışı: Patateslerin kabuğunu soyun. Patatesleri iyice ısıtılmış tencereye aktarın. Her tarafını hafifçe kızartın. Üzerini örtecek kadar su, 1 tatlı kaşığı tuz ve yarım tatlı kaşığı zerdeçal ekleyin. Patatesleri yumuşayıncaya kadar zerdeçallı suda haşlayın. …

Devamını oku »

Süzme Yoğurtlu ve Reyhanlı Mantı

Süzme Yoğurtlu ve Reyhanlı Mantı

Süzme Yoğurtlu ve Reyhanlı Mantı (2 Kişilik)   Malzemeler: 1 su bardağı fırında kızarmış hazır mantı 1 litre su 1 tatlı kaşığı tuz 1 yemek kaşığı tereyağı 1 kase süzme yoğurt 1 yemek kaşığı krema 2-3 dal maydanoz Ayrıca: 1 yemek kaşığı tereyağı 1 çay kaşığı kırmızı toz biber 1 çay kaşığı kurutulmuş reyhan   Hazırlanışı: Mantıları tuz ilave edilmiş …

Devamını oku »

Çilek Kompostosu

Çilek Kompostosu

Çilek Kompostosu (6 Kişilik)   Çilek Kompostosu Malzemeler: 2 litre su 500 gram çilek 1 çay bardağı toz şeker 1 adet çubuk tarçın 1 tatlı kaşığı limon suyu 1 dal taze nane Çilek Kompostosu Hazırlanışı: Suyu geniş bir tencere alın. Şekeri ve tarçın çubuğunu ekleyin. Şekerli su kaynamaya başlayınca yıkayıp süzdüğünüz çilekleri ve limon suyunu ilave edin. 15 dakika kısık …

Devamını oku »