Ana Sayfa » Yöresel Yemekler (sayfa 7)

Yöresel Yemekler

Hamsili ve Otlu Mısır Ekmeği

  Hamsili ve Otlu Mısır Ekmeği Malzemeler: >1 tatlı kaşığı kuru maya >1 çay bardağı ılık su >1 tatlı kaşığı toz şeker >500 gram mısır unu >Tuz >1-1,5 su bardağı su >1 çay bardağı zeytinyağı >500 gram temizlenmiş hamsi >1 büyük kase karışık ot (Taze soğan, dereotu, maydanoz, nane, pırasa)   Hamsili ve Otlu Mısır Ekmeği Hazırlanışı: Kuru mayayı 1 …

Devamını oku »

Tahinli Katmer

Malzemeler Hamuru İçin: 5 su bardağı un (tepeleme) 2 su bardağı su 1 tatlı kaşığı tuz İç Malzemesi İçin: 100 gram eritilmiş tereyağı 1 su bardağı tahin Hazırlanışı: Hamuru için; Unu yoğurma kabına alın. Tuzu ekleyip harmanlayın. Suyunu ilave edip pürüzsüz ve yumuşak ama ele yapışmayacak kıvamda bir hamur elde edene dek yoğurun. Hamuru 8 eşit parçaya ayırın. Tereyağını eritip …

Devamını oku »

Kayısı ve Keçi Peynirli Bulgur Köfte

Malzemeler 2 su bardağı kepekli ince bulgur 3 çorba kaşığı un 2 su bardağı sıcak su 10 adet kayısı 100 gram keçi peyniri 3 diş sarımsak 1 adet soğan 3 çorba kaşığı zeytinyağı 1 adet yumurtanın akı 1 tatlı kaşığı tarhun otu 1 çorba kaşığı nane Pul biber Tuz Hazırlanışı Bulguru derin bir kaba alıp sıcak suyu dökün, üzerini kapatın …

Devamını oku »

Ayranlı Aş

Malzemeler: – 2 su bardağı yoğurt – 4 su bardağı su – 1 su bardağı haşlanmış buğday – 1 demet taze nane – 2 çorba kaşığı sirke – 4 çorba kaşığı zeytinyağı – Tuz Hazırlanışı: Yoğurdu ve suyu iyice çırparak pürüzsüz ayran kıvamına getirin. Haşlanmış buğdayları, doğranmış taze naneyi, sirkeyi ve zeytinyağını da ekleyerek iyice karıştırın. Ebru Omurcalı’nın Notu: 1 …

Devamını oku »

Adana Usulü Etli Kabak Dolması

  Malzemeler: 5 orta boy kabak 1/2 çorba kaşığı salça 250 gr orta yağlı kıyma 1/2 çorba kaşığı kuru nane 2 çorba kaşığı pirinç 5-6 diş sarımsak 1 orta boy soğan 8-10 dal maydanoz 1/2 limon Adana Usulü Etli Kabak Dolması Tarifi: Kabakları yıkayıp sap ve uç kısımlarını kesin. Ortadan enine ikiye bölerek kabuk kısmı 6-7 mm kalıncaya kadar içini …

Devamını oku »

Tavuklu Udon (Noddle)

Malzemeler: > 3 çorba kaşığı sıvı yağ > 90 gram tavuk but > 60 gram sebze karışımı (havuç, kabak, soya filizi, renkli biberler) > Bir tutam tuz > Taze çekilmiş karabiber > 140 gram udon (noddle erişte) > 3 dal taze soğan > 1 tatlı kaşığı soya sosu > 1 tatlı kaşığı oysters sos Hazırlanışı: Derin ve geniş wok tavayı …

Devamını oku »

Enginar Dolması

Malzemeler: > 4 adet enginar > 1 su bardağı pirinç > 3 adet taze soğan > Yarım demet taze nane > Yarım demet maydanoz > Yarım demet dereotu > 1 çay kaşığı karabiber > 1 çay kaşığı yenibahar > 1 çay kaşığı tuz > 1 çay bardağı zeytinyağı > 4 adet asma yaprağızı Hazırlanışı: Önceden yıkadığınız enginarları sıcak suya birkaç …

Devamını oku »

Bol Yeşillikli Kısır

Malzemeler: 500 gram ince bulgur 2 çorba kaşığı biber salçası 2 çorba kaşığı domates salçası 1 çay bardağı ayçiçeği yağı 1 çay bardağı sızma zeytinyağı 2,5 su bardağı sıcak su 1 demet taze soğan 1-2 adet çarliston biber 1 demet maydanoz 1 adet salatalık Yarım demet nane 1 küçük kase kornişon turşu 2 adet büyük boy domates 1 çorba kaşığı …

Devamını oku »

Erzincan Kesme Çorbası

Malzemeler Yarım kilo yoğurt 200 gram (1 su bardağı) kuru kesme erişte 2 litre et suyu 100 gr (1 çay bardağı) un 1 adet yumurta 20 gram tuz 15 gram kuru nane 15 gram pul biber 100 gram tereyağı Köfte İçin: 200 gram dana kıyma 1 adet yumurta Yarım çay bardağı galeta unu veya ekmek içi Hazırlanışı Köfte harcını karıştırıp …

Devamını oku »

Kuru Patlıcan Dolması

Malzemeler 8 adet kurutulmuş patlıcan 100 gram pirinç 100 gram parça kuzu eti 25 gram domates salçası 25 gram biber salça 1 adet soğan Tuz, karabiber Yoğurt Sos İçin: 1 yemek kaşığı biber salçası 1 yemek kaşığı domates salçası 2 yemek kaşığı zeytinyağı 3 su bardağı kaynar su Tüm malzemeleri karıştırıp orta ateşte, 20 dakika pişirin. Hazırlanışı Küçük bir tencerenin …

Devamını oku »