Ana Sayfa » Yöresel Yemekler » Pazı Yaprağında Lor Dolması

Pazı Yaprağında Lor Dolması

1497

Malzemeler

200 gram lor peyniri

300 gram yemeklik bulgur

Maydanoz

Sıvı yağ

Dereotu

Yarım kilo pazı yaprağı

2 diş sarımsak

Tuz

Karabiber

Çaşır otu ile servis edilir. (Erzurum yöresine ait olup, doğal ortamda yetişir. Şeker hastaları için çok faydalı olduğu tespit edilmiştir)

Hazırlanışı

Maydanoz, soğan, dereotu, sarımsak ve naneyi ince ince doğrayıp geniş bir kaba alın. İçine ayrı bir kapta haşlanmış bulgur ve kalan malzemeleri ilave edip karıştırın. Hazırladığınız harcı pazı yapraklarına sarıp bir tencereye dizin. 2 su bardağı su ekleyip bir taşım kaynattıktan sonra kısık ateşte 5 dakika daha kaynatıp servis aşamasına geçin.

OKU ➤  Sebzeli ve Dana Ciğerli Enginar Dolması

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir