Ana Sayfa » Yöresel Yemekler (sayfa 8)

Yöresel Yemekler

Pazı Yaprağında Lor Dolması

Malzemeler 200 gram lor peyniri 300 gram yemeklik bulgur Maydanoz Sıvı yağ Dereotu Yarım kilo pazı yaprağı 2 diş sarımsak Tuz Karabiber Çaşır otu ile servis edilir. (Erzurum yöresine ait olup, doğal ortamda yetişir. Şeker hastaları için çok faydalı olduğu tespit edilmiştir) Hazırlanışı Maydanoz, soğan, dereotu, sarımsak ve naneyi ince ince doğrayıp geniş bir kaba alın. İçine ayrı bir kapta …

Devamını oku »

Testi Kebabı

Malzemeler 400 gram kuzu eti 200 gram arpacık soğan 4 diş sarımsak 50 gram tereyağı 50 gram sıvı yağ 1 yemek kaşığı biber salçası 4 adet defne yaprağı 100 gram çeri domates Taze kekik Tuz Karabiber Kapağı İçin: Un Su Hazırlanışı Geniş bir kabın içerisine sıvı yağ, salça ve baharatları koyup, içine dinlendirilmiş kuzu etini ekledikten sonra marine edin. Soğan, …

Devamını oku »

Narlı Pilav

Malzemeler: 3,5 su bardağı su 2 su bardağı pirinç 2 çay bardağı file badem 30 gram tereyağı 1 adet nar Tuz Hazırlanışı: Pirinci yıkayıp süzün. Narı soyun ve tanelerini ayıklayın. Tereyağını tencerede eritin ve pirinci ekleyin. Pirinci sürekli karıştırarak 3-4 dakika kavurun. Su ve tuzu ilave edip tencerenin kapağını kapatın. Su kaynamaya başladığında ateşi kısın bademleri ekleyip karıştırın ve pirinçler …

Devamını oku »

İran Pilavı

Malzemeler: • 2 su bardağı yasemin pirinci • 1 çorba kaşığı tereyağı • 1 tatlı kaşığı sıvı yağ • 2 adet orta boy patates • 2 dal taze kekik • Tuz Hazırlanışı: Pirinci 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 tatlı kaşığı sıvı yağ ilave edilmiş kaynar suda önce yüksek ateşte birkaç dakika haşlayın. Ateşi kısıp 5 dakika daha haşladıktan sonra …

Devamını oku »

Süryanı İçli Köftesi (KİTTERRAHA)

Malzemeler: 300 gram orta yağlı kıyma 3 adet soğan 2 çorba kaşığı ayçiçeği yağı 1 demet maydanoz 1 tatlı kaşığı yenibahar, karabiber, pul biber Tuz 100 gram çekilmiş ceviz içi Hamuru İçin: 200 gram yağsız dana kıyma 200 gram ince bulgur 200 gram yarma bulgur 200 gram irmik Tuz Üzeri İçin: Süzme yoğurt 50 gram tereyağı Toz biber   Hazırlanışı: İç …

Devamını oku »

Kızarmış İçli köfte

Malzemeler: İç malzemesi için: 300 gram orta yağlı kıyma 2 çorba kaşığı ayçiçeği yağı 3 adet soğan 1 demet maydanoz 1’er tatlı kaşığı yenibahar, karabiber ve pul biber Tuz Kızartmak için sıvı yağ   Hamuru için malzemeler: 250 gram çiğköftelik bulgur 4 adet haşlanmış patates 2 adet yumurta 1 çorba kaşığı kişniş   Hazırlanışı: İç malzemesi için; Soğanları soyup kıyın, sıvı …

Devamını oku »

Mantı

Malzemeler: • 1 adet yumurta • 2 su bardağı un • 1 su bardağı su • Tuz İç Malzemesi: • 200 gram kıyma • 1 adet büyük boy soğan • Tuz, karabiber Hazırlanışı: Unu hamur yoğurma kabına alın. Yumurtayı, suyu ve tuzu ekleyin. Pürüzsüz bir hamur elde edene dek yoğurun. Hamurdan yarım mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp un serpilmiş bir tepsiye alın. İç malzemesi …

Devamını oku »

Fesleğenli Kısır

Malzemeler: • 2 su bardağı ince bulgur • 1,5 su bardağı sıcak su • 1 çorba kaşığı biber salçası • 1 çorba kaşığı domates salçası • 1 çorba kaşığı kuru reyhan • 4 çorba kaşığı nar ekşisi • 1,5 çay bardağı sızma zeytinyağı • 1 demet taze fesleğen • 10 dal frenk soğanı • Yarım demet nane • Birkaç yaprak …

Devamını oku »

Pastırmalı Humus

Malzemeler: • 1,5 su bardağı nohut • 5-6 diş sarımsak • 8 çorba kaşığı tahin • 2 yemek kaşığı zeytinyağı • 2 adet limonun suyu • Tuz, karabiber, toz acı biber Üzeri için: • Birkaç dilim pastırma • Kıyılmış kapya biber • Tane kırmızı ve karabiber • 1-2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı Pastırmalı Humus Tarifi; Nohutları bir gece öncesinden soğuk …

Devamını oku »

Antalya Piyazı

Malzemeler: 2 Su Bardağı Kuru Fasulye 4 Çorba kaşığı Sirke 2 Adet Kuru Soğan 2 Adet Yeşil Biber 1 Adet Limon Suyu Yeteri kadar Tuz Yeteri kadar Pulbiber Antalya Piyazı Tarifi; Akşamdan ıslatılan fasulyeler haşlanır. Soğan, yeşil biber ince ince kıyılır. Tüm malzemeler karıştırılır ve servis tabağına alınır. Üzeri maydanoz yaprakları ile süslenerek servis edilir.

Devamını oku »