Ana Sayfa » Yöresel Yemekler » Testi Kebabı

Testi Kebabı

1496

Malzemeler

400 gram kuzu eti

200 gram arpacık soğan

4 diş sarımsak

50 gram tereyağı

50 gram sıvı yağ

1 yemek kaşığı biber salçası

4 adet defne yaprağı

100 gram çeri domates

Taze kekik

Tuz

Karabiber

Kapağı İçin:

Un

Su

Hazırlanışı

Geniş bir kabın içerisine sıvı yağ, salça ve baharatları koyup, içine dinlendirilmiş kuzu etini ekledikten sonra marine edin. Soğan, sarımsak ve domatesleri de katıp hepsini harmanlayın. Testinin zeminine 50 gram soğan koyduktan sonra harmanladığınız et ve sebzeleri doldurun. En üst kısmına kalan soğanları ekleyin. Un ve suyla hazırladığınız ve kulak memesi yumuşaklığında bir kıvam elde ettiğiniz hamur ile testinin ağzını kapatın. Önceden ısıttığınız ve 200 dereceye ayarladığınız fırında ortalama 1.5 saat süreyle pişirin. Küçük bir çekiç yardımıyla testiyi kırıp servis aşamasına geçebilirsiniz.

OKU ➤  Dünyanın En Eski Mutfağı’ Şanlıurfa, Unesco Dünya Gastronomi Şehri Adaylığında İddialı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir